Kampioenschappen over een paar jaar

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 25 apr 2022.

 1. Forza

  Forza Active Member

  Het is waarschijnlijk lastig te meten. Het lijkt me in ieder geval geen goede zet geweest om de internationaal gezien de meest geliefde afstand (de 500m) zoveel minder te rijden. Allround vind ik lastig te beoordelen, maar het lijkt me dat wereldwijd gezien er toch wel vraag moet zijn naar een jaarlijks WK Sprint.
 2. Kristian

  Kristian Active Member

  Without WK allround each season I am afraid you will lose Norway.
 3. tostiees-31

  tostiees-31 Active Member

  Even hardop nadenkend waarom wij niet elk jaar een WK afstanden en een WK allround en sprint kunnen hebben? Welke titels staan er nu jaarlijks op het spel?
  Kijk eens naar het atletiek, waar je behalve nationaal kampioen, ook Europees kampioen én wereldkampioen kan worden. En dat op de 100m, 200m, 400m, 800m, 1500m, 5km, 4x100m, 4x200m, 4x400m, 110 horden, 200 horden, 400 horden, hoogspringen, polstokhoogsprinen, verspringen, hink-stap-sprong en zélfs een combinatie daarvan op de meerkamp en zelfs de tienkamp! En zelfs dan mis ik waarschijnlijk nog een hele hoop, zoals de steeplechase bijvoorbeeld.

  En dan het zwemmen! 50m schoolslag, 50m vlinderslag, 50m vrijeslag, 50 rug, 100m ... Enfin, je snapt mijn punt. Overal titels genoeg. Te veel zelfs. En in het schaatsen is om het jaar een afstandstitel. En het andere jaar een allround/sprinttitel.

  Snel terug met het jaarlijkse WK allround!
  ZeeKoei, Khlebnikov en Kristian vinden dit leuk.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ja, maar in atletiek kun je geen EK en WK worden in hetzelfde jaar.
  een allround titel bij het hardlopen bestaat niet, als je dan toch de vergelijking wil maken. Je kan de individuele afstanden vergelkijken, en de estafette in het atletiek met de TP, en dan bv. de marathon met de MS. De tienkamp is ongeveer het equivalent van een allroundtitel waar je langebaanschaatsen, shorttrack, kunstschaatsen, en ijshockeyen combineert.

  Eigenlijk is de beste vergelijking het skien, waar je een allroundtitel hebt (de combinatie) en waar specialisten op 1 discipline soms ook de titel op de combinatie winnen, maar er ook specialisten op de combinatie zelf bestaan. En ook bij het skien duren 'afstanden' lang omdat steeds een enkeling naar beneden gaat.
 5. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dan vergeet je ook nog de korte- en langebaan!
  Maar het heeft inderdaad iets weg van gezeik, dat gezever over het aantal WK-titels. Een WK Allround is nota bene maar 1 titel.
 6. Marcel Vos

  Marcel Vos Well-Known Member

  Het zwemmen heeft al helemaal veel onderdelen. Michael Phelps haalde in 2008 acht gouden medailles, wat een record is. Als je echter kijkt naar het aantal onderdelen dat is het 47% van de gouden medailles die er te halen zijn (openwaterzwemmen niet meegerekend), en dat is nauwelijks beter dan Schoutens 3 van de 7 afgelopen jaar.

  Die ene extra WK allround en sprint titel per twee jaar zou geen enkel probleem moeten zijn.
 7. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Van zwemmen vind ik persoonlijk dan ook dat er allang gesneden had moeten worden in het aantal onderdelen. Maar ja, de sport is populair, en ook vooral bij alle ‘grote’ landen, dus dat gaat niet gebeuren. Lijstjes van olympiër met meeste medailles zijn leuk, maar je kan ruim 20x goud nauwelijks serieus nemen, om nog maar te zwijgen over alle estafettes

Deel Deze Pagina