Hoge of lage schoenen om te skeeleren

Discussie in 'Skeeleren' gestart door ApaX, 26 mrt 2018.

?

Hoge of lage schoenen?

 1. Hoge

  0 stem(men)
  0,0%
 2. Lage

  0 stem(men)
  0,0%
 1. ApaX

  ApaX New Member

  Hallo,

  Ik heb een vraag over de schoenen. Ik ben vooral opzoek naar ervaringen van anderen. Ik ben van plan om dit jaar te gaan skeeleren. De hoofdreden is omdat ik aankomend schaats seizoen fitter wil zijn (en sterker in de benen).

  Ik ben heel erg aan het twijfelen wat ik wil/nodig heb, hoge (rollerblade tempest) of lage (powerslide x) schoenen. Ik schaats zelf, inmiddels 2 jaar, op Viking Nagano gold schoenen. In eerste instantie was ik opzoek naar iets soortgelijks om op te skeeleren. Dat werd me erg afgeraden door de verkoper. Kennelijk is het alleen op de baan fijn skeeleren met lage schoenen, daar buiten ben je beter af met hoge schoenen.

  Wat is jullie ervaring/advies?

  Groet,
 2. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Als je al goed gewend bent aan de Gold 2005, dan zou ik je aanraden voor een lage schoen te gaan. Lage skeelerschoenen zijn sowieso wel iets hoger dan lage schaatsschoenen. Verder zijn ze ook een heel stuk harder rond je enkel.
  Het grote nadeel van de hoge schoenen zoals de door jou genoemde Rollerblade tempest, is dat je lastiger diep kunt zitten en je enkel wordt belemmerd in zijn beweging. Ik zou naar een speciaalzaak gaan en gewoon veel modellen proberen.

Deel Deze Pagina