Geen Vikingarannet in 2018

Discussie in 'IJs' gestart door Bor, 8 nov 2017.

 1. Bor

  Bor Active Member

  De organisatie van de Zweedse Vikingarannet heeft op haar facebookpagina https://www.facebook.com/Vikingarän...lSEtI121SJzNjG7-AuR65Gv1z2tGoMq202PfE&fref=nf
  bekend gemaakt dat de Vikingarannet van 2018 helaas niet doorgaat.:(:(
  Als reden wordt opgegeven dat men eerst op zoek moet naar een stabiel financieel fundament voor de tocht.
  De afgelopen jaren waren er ten gevolge van de matige winters en de daardoor ontstane onzekere situatie rond het al dan niet doorgaan van de tocht (te) weinig deelnemers. Dit zorgt voor financiële zorgen.
  Vandaar dat men ongeveer een maand geleden nog een enquête rondmailde waarin suggesties werden gevraagd voor alternatieve financieringsmethoden. Zo werd o.a. gedacht aan een soort lidmaatschap zoals wij dat in Nederland ook kennen voor de grotere toertochten.
  Helaas komt de oplossing voor 2018 te laat, vandaar dit trieste besluit. Ik hoop van harte dat er van uitstel geen afstel komt. Ik heb zeer prettige herinneringen aan de Vikingarannet.
 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  Ai, zonde... ik hoop eigenlijk dat ik hem ooit nog kan rijden. En dan wel de echte natuurlijk... Door wijziging in mijn CAO is die ruimte ontstaan (eerder kon ik geen vrije dagen opnemen, nu wel). Moet de tocht wel blijven bestaan natuurlijk...
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 3. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  Zonde zonde, hier staat em ook op mijn verlanglijstje... fingers crossed voor een mooie oplossing naar de toekomst toe
 4. schaatser_jelle

  schaatser_jelle New Member

  Heel jammer, maar niet onverwacht, zeker na de mailing waar Bor over schrijft.

  2 maal op rij is de tocht volledig geannuleerd, en in de 2 afgelopen jaren is er wel een tocht geweest, maar dan alleen de ronden in het middelste gedeelte bij Sigtuna en matige omstandigheden met onzekerheid wat betreft het doorgaan.
  Dan wordt het voor iedere organisatie moeilijk.
  Inmiddels is zelfs de website niet meer bereikbaar.

  Het stuk bij Sigtuna is zeker mooi, maar voor mij is het unieke toch het schaatsen van Upsala naar Stockholm inclusief de landpassages.
  Twee maal heb ik de tocht kunnen rijden van Upsala naar Stockholm, hele mooie herinneringen.
  Hopelijk komt het nog goed na 2018, als de volledige tocht weer te rijden is ga ik zeker weer.
  Bor vindt dit leuk.
 5. Bor

  Bor Active Member

  Sneller dan gedacht is er een (tussen??-) oplossing gevonden voor het niet doorgaan van Vikingarannet in 2018. Er wordt een nieuwe toertocht georganiseerd op 18 februari a.s. nl. de Sigtunarannet. (zie: http://sigtunarannet.se/) Na het teleurstellende bericht dat de Vikingarannet vanwege financiële problemen niet door kon gaan hebben ze op een gedeelte van het
  Vikingarannet parcours (naar mijn mening het mooiste gedeelte) een nieuwe ronde van ca. 25 km georganiseerd. Start en finish in Sigtuna. Dat kan wel eens een succes worden gezien de over het algemeen goede ijskwaliteit op het Malaren meer, het mooi en oude stadje Sigtuna en de mooie omgeving.
  Op basis van de informatie die ik van de Facebook pagina van Vikingarannet haal wordt de tocht onder auspiciën van deze organisatie georganiseerd. ( zie https://www.facebook.com/Vikingarän...6Ffa6QnSsLo3qdYySs4G15YP7wAYTHKwS0ezM&fref=nf )
  Laatst bewerkt: 20 jan 2018
  schaatser_jelle vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina