Europese kampioenschappen 2019 Collalbo 11/13 januari

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 18 nov 2018.

 1. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member


  Ik vond hem ook gegroeid. Veel volwassener, minder 'mooiboy met grote bek'. Maar ik vind het dit jaar toch wel weer heel onsympathiek. Ook zoals hij op de Russen reageert. Je tegenstanders niet omlaag praten maakt je eigen prestaties ook groter.

  En hij heeft helaas geen punt. Hij raakt een blokje en dat mag niet. Alleen als dat blokje niet op de goede plek lag had hij een punt, maar dat blijkt niet uit de beelden. Ik vind het echt jammer dat hij is gediskwalificeerd, maar wel terecht. Een blokje aan de binnenkant van de bocht raken is dq, dat is niet echt multi-interpreteerbaar.
 2. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Daar kan ik wel inkomen. Zelf ben ik wel fan van Nuis, maar ik heb bijv niet zo'n groot fan ADJ. Ze doet haar interviews erg goed vind ik en gaat goed met haar huidige favorietenrol om, maar toch heb ik niets met haar.
  chicagodude vindt dit leuk.
 3. sysya

  sysya Well-Known Member

  Het interview van Wust op radio1 is echt hartverscheurend. Ze gaat trouwens morgen denk ik wel gewoon rijden, ze geeft niet op, "dat stond niet in het woordenboek van Paulien" dat zei ze onder andere tijdens het interview op de radio.
 4. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Voor de positieve noot, er is nu wel ontzettend veel mogelijk voor plek 3 - en een beetje voor 2, hoewel Lorentzen zijn ondergrens vandaag toch al wel bereikt heeft hoop ik voor hem.
  De nummers 4 t/m 8, Kuznetsov, Lobas, Dufter (!) en Ihle, staan slecht 0.3 tot 0.5 punt achter de nummer 3, Rukke. Die had vandaag natuurlijk superbenen, maar dat garandeert niets voor morgen!
  chicagodude vindt dit leuk.
 5. sysya

  sysya Well-Known Member

  Ik vind ADJ wel erg gegroeid dit jaar zeker in haar interviews, ik kon niet zo goed tegen haar pruillipje de afgelopen jaren lol. Ze heeft soms een wat arrogante uitstraling (mijn interpretatie dan), maar dat zegt ook niet alles, dat had Kramer ook en soms nog steeds, ondertussen is wel duidelijk dat hij echt niet zo arrogant is/was als dat hij soms overkwam.
 6. Forza

  Forza Active Member

  Wat ik pas erg vond waren de cynische gebaren van Nuis naar de scheids en dat hij het naamkaartje van de scheids beetpakte na de discussie, zo van ik pak jou later wel terug.
  Monique, Hakkie2 en Asterisk vinden dit leuk.
 7. ZeeKoei

  ZeeKoei Well-Known Member

  je kan veel over die sport en zijn beoefenaars zeggen, maar een voetballer schorsen ze extra voor zo'n zaken, en terecht
  stijnsportgek, strawbale en chicagodude vinden dit leuk.
 8. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Bijgevoegde bestanden:

  Hannah, Sasha_Krotov, strawbale en 2 anderen vinden dit leuk.
 9. Giel1

  Giel1 Active Member

  De diskwalificatie voor Nuis heeft gevolgen voor zijn seizoensplanning. Als hij naar het WK sprint wil (en dat wil hij natuurlijk, al helemaal omdat het in Heerenveen is), moet hij deelnemen aan het NK sprint over 2 weken. Als Krol niet was gevallen had hij ook nog kans gemaakt op het podium, ook hij zal dus het NK sprint moeten gaan rijden om plaatsing voor het WK af te dwingen. De ploeg van Orie is van plan om 2 weken te blijven trainen in Klobenstein. Kjeld Nuis en Thomas Krol zullen dus waarschijnlijk eerder het trainingskamp moeten afbreken. Voor Thomas Krol was dit natuurlijk al wel ingecalculeerd. Ook een Ireen Wüst moet vrezen dat ze buiten het podium valt en dus het NK allround moet rijden.
 10. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Interviewers mogen wmb schaatsers en coaches, in dit geval Orie en Nuis, ook best aanspreken op dat soort gedrag naar scheidsrechters toe.
  Beschamend vind ik het zelfs.
  mi, stijnsportgek, Forza en 3 anderen vinden dit leuk.
 11. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ja inderdaad zeg, dat filmpje is wel heel duidelijk. Het zou Nuis sieren als hij, zodra hij wat tot bedaren is gekomen, toch toegeeft dat hij fout zat en zijn excuses aanbiedt aan de scheidsrechter. Door de adrenaline van zo'n wedstrijd kan je natuurlijk wat overspannen reageren op zo'n situatie, dat is nog wel te enigszins te billijken.
  Ik vind wel dat de coaches hier echt fout handelen. Die moeten hier gewoon nuchter blijven en Nuis een beetje tot rust laten komen, zodat hij niks doms doet. Nu gaan ze mee in de woede over een compleet terechte beslissing. De belangen zijn hoog, dus je kan even navraag doen adhv zo'n DQ, maar gewoon doen alsof er niks fouts gebeurd is slaat echt nergens op. Ze zien toch zeker dezelfde beelden?
  mi vindt dit leuk.
 12. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Ik heb niet alles kunnen zien, maar het is inderdaad niet netjes als Orie en Nuis zo grof tegen de scheids zijn gaan protesteren. Al zal Orie vast hebben teruggedacht aan het WK sprint 2011 met Groothuis, die in titelpositie eruit bibberde, maar na protest toch in het toernooi mocht blijven - en vierde werd. Het maakte zijn zege, een jaar later, alleen maar mooier.
  FuGeE_Volkova vindt dit leuk.
 13. sysya

  sysya Well-Known Member

  Voor Wust was dit sowieso al het geval, in haar programma is het nk opgenomen, als ze zich zelf zou plaatsen voor het WK zou ze het Nk sprint rijden, als ze zich niet plaatst rijdt ze het NK allround. Voor de ploeg van Orie idd wel vervelend want ook Achtereekte gaat zich normaal gesproken niet plaatsen. Dus alleen ADJ zit momenteel goed, maar die heeft dan geen trainingsmaatje in Collalbo want ook Beune gaat neem ik aan het Nk rijden.
 14. LordMarcel

  LordMarcel Well-Known Member

  Ik neem aan dat Orie wel een back-up plan heeft voor het geval zoiets als dit zou gebeuren.
 15. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Op beide afstanden Semerikov - Roest. Dat wordt schitterend.
 16. alexander79

  alexander79 Well-Known Member

  Hij is altijd al arrogant geweest... en ik denk nu met het winnen van goud op de OS is het alleen maar erger geworden.
  FuGeE_Volkova vindt dit leuk.
 17. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  En ze moeten een tijd zetten. SLP (tegen Bokko), Kramer (tegen Ghiotto) en De Vries (tegen Trofimov) moeten na hen.
  mi en HaagscheBluf vinden dit leuk.
 18. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Ik ben benieuwd hoe de voor- en nadelen in dit geval tegen elkaar opwegen. Nadeel is het moeten neerzetten van een tijd en wellicht niet goed weten wat mogelijk is. Voordeel is dan weer dat ze al ni de 2de rit na de dweil zitten, terwijl Kramer pas in de 4de zit met minder ijs....

  Ik denk niet dat Roest dit heel vervelend vindt.
 19. Monique

  Monique Well-Known Member

  Ik heb echt woest veel zin in morgen, met name in het mannen allround toernooi.
  HaagscheBluf, Hakkie2 en ZeeKoei vinden dit leuk.
 20. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  En ze kunnen samen rijden. Kramer, SLP en De Vries rijden denk ik redelijk alleen.
  chicagodude vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina