EK 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 11 dec 2020.

 1. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Dat klopt mbt Zwitserland. Voor de worldcups komen er vier dames (Wenger, Hardi, Güntert, McGregor) en 1 man erbij Oberbichler.
 2. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  McGregor you say...
 3. Kristian

  Kristian Active Member

  Should not talk about it anymore, but annoying rules this time (usually I find those amusing :)). This is how I understand it: With Voste in the game again, Kersten is out while Smeding could have applied for an exceptional quota place. To me, given the wordings, it lookes like one could have applied for an exceptional quota place not only if you did not have a spot in any of the championships, but in that very competition. Preference though for those with no skaters qualified in any of the four competitions. McGregor or Gunter and one of those italians could thus have got one spot each too. Max one application for an exceptional quota place per country.
  As for the reserve list, it is strange that those are only for rejected quota places. Why are those skaters only good enough if someone rejects a place, and not in a situation where the quotas are not filled? Look above.

  What about the mens allround? With Swings into the game again, will we still only get 19 participants? To me Goetze should be able to apply for that spot Loubinaud has the preference for. (France doesnt have any competitor in any of the four competitions). If Loubinaud doesnt show up on the Entry List that is...
 4. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  En die moet dan nog hopen op afmelding bij ander land zonder wissel. Is reserve met 21 inschrijvingen voor sprinttoernooi bij de heren. Terwijl ze bij de dames niet eens aan 20 stuks komen bij sprint en allround.
 5. ChefSpijker

  ChefSpijker Well-Known Member

  20:

  1 Gabriel ODOR 23.08.2000 AUT X
  2 Bart SWINGS 12.02.1991 BEL X
  3 Evgeniy BOLGOV 03.07.1998 BLR X
  4 Yahor DAMARATSKI 24.03.2000 BLR S
  5 Philip Due SCHMIDT 10.02.1997 DEN X
  6 Konstantin GOETZE 11.12.2000 GER X
  7 Francesco BETTI 27.04.2000 ITA S
  8 Andrea GIOVANNINI 27.08.1993 ITA X
  9 Michele MALFATTI 31.12.1994 ITA X
  10 Marcel BOSKER 19.01.1997 NED X
  11 Chris HUIZINGA 11.08.1997 NED S
  12 Patrick ROEST 07.12.1995 NED X
  13 Marwin TALSMA 19.12.1997 NED X
  14 Hallgeir ENGEBRÅTEN 17.12.1999 NOR X
  15 Allan Dahl JOHANSSON 05.10.1998 NOR S
  16 Peder KONGSHAUG 13.08.2001 NOR X
  17 Sverre Lunde PEDERSEN 17.07.1992 NOR X
  18 Marcin BACHANEK 17.06.1996 POL S
  19 Artur JANICKI 01.02.1998 POL X
  20 Szymon PALKA 14.03.1997 POL X
  21 Daniil ALDOSHKIN 19.06.2001 RUS X
  22 Sergey TROFIMOV 27.07.1996 RUS X
  23 Yegor YUNIN 17.07.1997 RUS S
  24 Ruslan ZAKHAROV (87) 24.03.1987 RUS X
  25 Livio WENGER 20.01.1993 SUI X
  26 Nils VAN DER POEL 25.04.1996 SWE X
  Kristian vindt dit leuk.
 6. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Benieuwd naar Odor. Rijdt nog geen heel bijzonder seizoen qua tijden, of vergis ik me.
  Swings in de beste vorm van zijn leven, nu hij niet heeft kunnen skeeleren/marathonschaatsen en eindelijk techniek heeft? De aanloop is bemoedigend in ieder geval. Traint voor de zoveelste keer mee in een internationaal team met Jan Blokhuijsen, ik heb het gevoel dat we dit vaker hebben meegemaakt.
  Bolgov in plaats van Damaratski? Die tweede ken ik wel, de eerste eigenlijk niet. Is dit op basis van het NK Allround van laatst?
  Viktor Hald 'DNF' Thorup doet dus niet mee. Nou heb ik daar ook al een jaar of wat geen bijzondere races meer van gezien, dus iemand anders mag ook wel. Ik neem aan dat deze Deen ook de 500 meter in 39 secondes aflegt?
  Ken ik niet, maar goed dat ie mee doet. Goetze's doen het dit jaar erg goed in Nederland.
  Met een kort seizoen als deze hebben de Italianen minder tijd om overtraind aan de start te verschijnen. Het lijkt erop dat ze überhaupt weinig hebben kunnen trainen, dat is wel weer het andere uiterste.
  Stuk voor stuk goede schaatsers, maar hun tijden gaan tegenvallen ten opzichte van het WKT, dus ze mogen zich opmaken voor zuigende vragen van Bert Maalderink als ze niet 1-2-3 eindigen.
  Zo ben je Allan Dahl Johansson op weg naar misschien wel een olympische medaille, zo ben je Allan Dahl Johansson, reserve van de Noorse ploeg bij het EK Allround achter twee schaatsers die jonger zijn dan jij.
  De vorm bij Pedersen lijkt niet slecht, Kongshaug draait een topjaar tot nu toe als A2-junior.
  In tegenstelling tot vorige jaren hebben de Polen besloten om dit jaar wel deel te nemen aan toernooien. Goede zaak.
  Benieuwd naar Aldoshkin en Trofimov kan natuurlijk meedoen om de podiumplekken. Geen Semerikov, dus geen herhaling van vdPoel-Semerikov op de langste afstand helaas.
  Was al top-10 bij het WK Allround in Calgary, zou nu toch eens de afsluitende 10 kilometer moeten halen. Is allround genoeg en heeft er zeker het niveau voor.
  Dit wordt leuk hoor. Nils terug. Moet wel aan de bak als hij de top-8 wil halen via de 5 kilometer en dat is wel wat we graag zouden zien.

  Gokje voor de afsluitende 10km:
  Roest, Talsma, Bosker, Trofimov, Pedersen, Swings, Van der Poel, Wenger.
  Zou leuk zijn: Engebraten/Kongshaug/Aldoshkin ipv een Nederlander.
  Zou nog leuker zijn: De ISU die zijn achterlijke regels eens terugdraait en gewoon 12 man laat starten op de 10km.
  RodyTur10, Khlebnikov, Kristian en 2 anderen vinden dit leuk.
 7. Kristian

  Kristian Active Member

  Nice to see that we have 20 competitors in all classes apart from the ladies sprint with only 16.
  On the various reservelists (R): Only Kersten and Tas!!
  A few more internal reserves (S).
 8. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Waarom 12? Alle interessante namen kunnen de 10 kilometer rijden.
 9. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Dat vind ik al niet. Je mist sowieso een Giovaninni/Zakharov in een lijstje hier, en ik gaf al 3 alternatieven aan die ik ook graag de 10 zag rijden. Je hebt dat door de krapte op de kwalificatie, schaatsers te vroeg wegvallen uit het toernooi waardoor ze nooit in goede doen een 10km kunnen rijden. Hetzelfde overigens bij de vrouwen en de 5km. In Calgary mocht Blondin met haar 6e plek de 5km niet starten. Maar goed, als jij de strijd om de top-10 deels op papier wil afwerken mag dat ook.
 10. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  De posities tussen 5 en 10 interesseren mij eigenlijk niet, de rijders zelf ook niet tenzij er financiële steun aan vast hangt. Het komt eigenlijk nooit voor dat iemand die nog een realistische kans op top 5 heeft, zich niet heeft geplaatst voor de langste afstand. Blondin in 2019 is misschien de enige uitzondering daarop. Als je het aantal deelnemers doortrekt naar 12 op de langste afstand, zou je zondag pas om 7 uur klaar zijn. Dat tijdstip is voor de kijkcijfers niet zo gunstig. Je wilt eigenlijk altijd voor 6 uur klaar zijn omdat mensen naar het avondeten gaan.
 11. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  In datzelfde jaar ook nog Wenger die daar best dichtibj had kunnen komen. Stond na 3 afstanden voor de uiteindelijke nummer 5 in het klassement...

  Maar dit argument is voor 100% afhankelijk van waar ter wereld je kijkt? Is overigens ook nog eens alleen maar waar als je 4 toernooien in één weekend wil organiseren, wat ook niet hoeft.
 12. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Er zijn natuurlijk heel veel schaatsers die vechten voor een top 10 plek. Anders zou bijna iedereen wel kunnen stoppen. Of dacht je dat het Palka, Due Schmidt, Zakharov en Wenger enkel om het podium te doen is? Die willen graag hoog eindigen, meer niet.

  Dat tijdstipargument is natuurlijk ook niet de reden, als dat zo'n gigantisch probleem zou zijn zou je sprint en allround gewoon in een apart weekend kunnen organiseren.

  Prima dat jij alleen maar kijkt voor de top 5, maar het gaat natuurlijk nooit alleen maar om de top 5. Dan zou je bijna elke sportwedstrijd ter wereld niet hoeven houden.
 13. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Zelden gaan schaatsers die 6e of 7e staan nog voluit op de 10 kilometer. Meestal rijden ze die rustig met een afbouwend schema. Van de 1 miljoen kijkers die zondag gaan kijken interesseert het ook vrijwel niemand of Wenger 8e of 9e wordt.

  Je moet ergens een balans vinden tussen aandacht voor de top, subtop en de onderkant. In het schaatsen is vanwege het competitieformat de aandacht voor de subtop en de onderkant nog vrij groot omdat men na elkaar rijdt en niet tegelijkertijd. Een marathonloper rond de 20e positie komt nauwelijks in beeld.

  Het grote publiek kijkt voor de sterren.
  Laatst bewerkt: 12 jan 2021 om 20:38
 14. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  Het lijkt me logisch om een EK te baseren op de Europese tijdzones. Zeker aangezien veruit het grootste deel van de markt in Nederland ligt en het toernooi in Nederland wordt gehouden, is het logisch om uitsluitend rekening te houden met de Nederlandse kijker.
 15. VorstM

  VorstM Well-Known Member

  Maar in andere jaren is het allrounden niet in Nederland, zoals wanneer het in Calgary is (regelmatig) of in Moskou ofzo. Waarom zou de ISU regels hebben gebaseerd op de wensen en eetritmes van één land?
 16. Yuskov

  Yuskov Well-Known Member

  In Calgary start men eigenlijk altijd om 12:30 lokale tijd. Dat is de beste oplossing om te zorgen dat het voor ons Nederlanders niet te laat wordt. Ze kunnen natuurlijk moeilijk om half 6 lokale tijd starten daar. Voor wat betreft het schaatsen houden ze overal ter wereld rekening met de Nederlandse tijdzone. In het Olympisch programma van volgend jaar heb ik al gezien dat het schaatsen weer vrij laat op de dag wordt gehouden lokale tijd in Beijing, omdat dat dan netjes in de late ochtend/begin middag valt voor Nederland.

  Dat is geen regel, maar gewoon slim commercieel denken. Het zou me niet verbazen als de ISU dat zwart op wit vastleggen met de Canadese bond als ze het WK allround aan Calgary toebedelen.
 17. De Keizer

  De Keizer Well-Known Member

  Wie betaalt bepaalt. Kijk bijv. eens naar de reclames op de boarding. Welk land financiert het internationale langebaanschaatsen?
 18. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  De 500 meters op het WK afstanden in SLC werden juist laat gehouden voor Nederlandse begrippen om niet te vroeg te vallen voor de Japanse tijd.
 19. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Als Swings die 1:45 en 6:16 van eerder dit seizoen kan evenaren of overtreffen, is het podium absoluut haalbaar.
  Damaratski won dat toernooi, maar Bolgov leidde na 3 afstanden.

  Nee, 38. Bijna goed.
  Onbegrijpelijk dat Goetze meedoet. Zijn PR op de 5km is nog langzamer dan het PR van Pechstein op die afstand. Ook Leia Behlau, toch een afgeschreven talent, doet weer mee bij de vrouwen, net als inlinester Thum. Pechstein is reserve, gek genoeg.
  lol cynisch
  Hahah
  Hij zal toch echt top-6 moeten rijden op de 5km in dat geval. Hopelijk lukt dat! Ik wil hem ook heel graag zien shinen op de 10km.
  Ik ben het in zoverre eens met @Yuskov dat 12 man op een 10km in het huidige programma te veel is. Op een allroundtoernooi dat losstaat van het sprinttoernooi, iets dat de ISU voor het laatst in 2019 organiseerde, kon dat wel. Het programma is nu al behoorlijk lang. Persoonlijk heb ik liever meer wedstrijden die dan iets korter zijn.
 20. Rondje27 9

  Rondje27 9 Active Member

  Verwachte luchtdruk op zaterdag tussen 1020 en 1025 hPa, op zondag tussen 1015 en 1020 hPa. Niet direct omstandigheden voor snelle tijden dus.
  fransvanbakel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina