Draafstart Elfstedentocht geschrapt

Discussie in 'Elfstedentocht' gestart door Sjoerd, 9 nov 2006.

 1. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  LEEUWARDEN (ANP) - De tweehonderd wedstrijdrijders die de eerstvolgende Friese Elfstedentocht schaatsen, hoeven niet meer de eerste twee kilometer van het traject te rennen. De draafstart is geschrapt na overleg met de politie, brandweer en gemeente Leeuwarden.

  Dat meldde de Vereniging 'De Friesche Elf Steden' donderdag. De wedstrijdrijders gaan voortaan bij een loods van vervoer- en opslagbedrijf Althusius in Leeuwarden direct het ijs op. Voor de 16.000 toerrijders verandert er niets; zij moeten vanuit evenementencomplex WTC Expo in Leeuwarden naar de start op de Zwette blijven sprinten.
 2. Mark

  Mark Active Member

  Hmm, dan zijn ze weer eens een belangrijke catogorie vergeten, de rijders. Ik denk niet dat die allemaal voor zijn.
 3. Mary

  Mary New Member

  Tuurlijk zullen rijders het jammer vinden; de traditie gaat een beetje verloren. Maar als er een keer een ongeluk gebeurt (niet geheel ondenkbaar; allemaal rennende mannen met scherpe schaatsen!) is de organisatie de schuldige.

  Logisch dus!


  Nu maar hopen dat we het mee gaan maken dit jaar!
 4. rovar

  rovar New Member

  nou, missen ze de warming up, en of dat veiliger is? :roll:
 5. Flurie

  Flurie New Member

  Zo gevaarlijk is het niet lijkt mij, er zijn meer mensen dood gegaan door onderkoeling en afgevroren lichaamsdelen dan dat er ongelukken gebeurden door die warming-up...
 6. IR

  IR Member

  Nou ja, het risico dat er bij de 16.000 wat gebeurt lijkt me toch wat groter.
 7. Mary

  Mary New Member

  De wedstrijdrijders zullen koste wat kost het eerste bij het ijs willen zijn, terwijl de recreanten gewoon de tocht willen brengen. Je mag dan toch hopen dat die wat voorzichtiger zullen doen.

  Zo vreemd is deze maatregel toch niet? Tuurlijk zou het logischer zijn om ook de recreanten geen stuk te laten rennen...
 8. Nick

  Nick New Member

  De snelste lopers onder de wedstrijdrijders zorgden dat ze ook zo snel mogelijk op het ijs waren, maar ik geloof niet dat de rest zich hier druk om maakte. Je kunt er namelijk veel meer mee verliezen dan winnen.

  Onder de recreanten zijn er altijd die op elke mogelijke manier winst proberen te pakken. Ik heb recreanten tijdens de Marmotte op de weg zien liggen die winst wilden halen in een afdaling, een bocht misten en dit niet meer na kunnen vertellen. Dus je mag het idd hopen maar ik weet inmiddels wel beter.

  Volgens mij is het probleem dat er bij het ijs maar beperkt ruimte is.
 9. pad

  pad New Member

  weleens nagedacht over wat er zal gebeuren als je met 200 man tegelijk een donkere trechter inrijdt??
  deze maatregel is juist vragen om ongelukken, durf te wedden dat er een aantal zullen zijn die leeuwarden nog niet uitkomen... maar zolang ik dat wel doe.. :wink:
 10. squier

  squier New Member

  Ik ben bang dat de Elfstedentocht een loopwedstrijd gaat worden in de toekomst. De kans dat wij nog aktief een Elfstedentocht kunnen rijden is naar mijn idee misschien 30%. Dus klunen dacht ik zo.
 11. Mark

  Mark Active Member

  Om het juiste parcours aan te houden kunnen we hem beter zwemmen.
 12. squier

  squier New Member

  :D :D :D
 13. ducatif1

  ducatif1 Member

 14. pad

  pad New Member

  dat soort reacties hebben natuurlijk totaal geen toegevoegde waarde... als je nou eens iets zegt als je echt iets te melden hebt.... dat voorkomt van die enorme topics, waarvan maar 10% ┬┤zinvol┬┤ is..
  dit was nou precies de reden waarom ik een tijd niet actief ben geweest op dit forum, het begon hier steeds meer te lijken op een chatbox en steeds minder op een forum! en met 800 leden (die dan ook nog eens reacties als " :D ", "OK", "helemaal mee eens" enz enz.. posten) is het allemaal niet meer bij te houden..

  dus zeg pas iets als het echt de moeite waard is!!

  zo dat is eruit...
 15. Schaatsfan86

  Schaatsfan86 Active Member

  Ik durf eigenlijk maar nauwelijks te zeggen dat ik het er mee eens ben, want ik heb verder niets te melden, maar ik doe het toch. Ik ergerde mij hier ook al langer aan. Zo, dat is gezegd. Het topic verzandt hopelijk niet door deze opmerking van Pad.
 16. GlobeskaterIJshaas

  GlobeskaterIJshaas Active Member

  ik vind het wel jammer dat het lopen wordt afgeschaft, want het is toch een soort van traditie geworden dat er gelopen wordt. en met de warming up weet ik niet hoe dat nu gaat, maar ze zouden dan niet eerst heel lang stil ergens moeten wachten want dan koelen ze weer af..

  Laat de 11stedentocht maar komen!

Deel Deze Pagina