Discussietopic wedstrijden inline-skaten 2019

Discussie in 'Skeeleren' gestart door SprintMaster, 28 apr 2019.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  en dan gaat de marathon bij de mannen vandaag ook nog eens niet door vanwege de regen...
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De eerste wedstrijd van de Marathon Cup in Oldebroek ging naar Bianca Roosenboom. Ze won de massasprint voor Anna van den Bos die voor het eerst bij de senioren mee reed en Beau Wagemaker.

  Vanavond zend Podium TV de wedstrijd in Steenwijk live uit vanaf 18:30. Ziggo kanaal 35 en op internet. Ook wat internationale deelnemers waaronder Peter Michael. Hekman en Kamminga, de winnaars van vorig jaar verdedigen hun titel.

  https://www.podium.tv/nl/201905011830/sport-noord-2018-2019/skeeleren/klim-van-steenwijk-1-mei-2019
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Leuke wedstrijden.

  Hekman pakt zijn zesde zege in Steenwijk na een machtige eindsprint. Bij de dames verslaat Groenewoud verrassend genoeg de topfavoriet Kamminga.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De wedstrijden werden heel goed in beeld gebracht, mooie reclame voor de sport. Bij de dames dunde Kamminga het peloton in de tweede ronde flink uit door bijna de hele ronde op kop door te trekken. Ook daarna was ze flink actief net zoals de Duitse Josie Hofmann die voor ploeggenote Roosenboom leek te rijden. Er was één ontsnapping die wat langer wegbleef met Vormeer en Driesprong. Uiteindelijk dan toch een sprint die al 100m voor de laatste bocht fel werd aangezet. Het leek te gaan tussen Kamminga, Hofman en de Colombiaanse Aura Christina Quintana. Van achteruit wist Marijke Groenewoud nog buitenom te komen en verraste iedereen.
  Bij de heren veel ontsnappingspogingen. Eerst een kansrijk groepje van zeven met o.a. Berga, Smit, Peula en Morreiros. Evert Hoolwerf, die 1 wieltje al voor de start had verloren, zat daarna mee met o.a. Berga, De Gier en Van der Horst. De beslissing leek gevallen toen een groep met Ariëns, Hekman, Harink, Michael, Haasjes weg was. Later kwamen Due Schmidt, Mulder en Vos daar nog bij. Vanuit deze groep probeerde Ariëns een paar keer met een flinke versnelling weg te komen en steeds moest Hekman alle zeilen bijzetten om aan te sluiten. Op 1.5 ronde van het eind kwam het pelotonnetje dan toch terug. Michael ging naar de kop voor Ariëns. Voor de laatste bocht kwam er buitenom een aanval van de Spanjaard Peula die een gat van zo'n 20 meter sloeg. Hekman moest vanachter Ariëns komen en zette net na het steilste deel van de klim nog een keer extra aan en wist de stil vallende Spanjaard zo'n 10 meter voor de streep te pakken. Daarmee pakt Hekman het record aantal zeges, ééntje meer dan Arjan Smit in de periode t.e.m. 2007.
  Laatst bewerkt: 1 mei 2019
  Lorca vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Evelien Vijn eindigt derde in de marathon cup van vandaag. Dat is bijzonder knap voor een zestienjarige!

Deel Deze Pagina