Discussietopic wedstrijden inline-skaten 2019

Discussie in 'Skeeleren' gestart door SprintMaster, 28 apr 2019.

 1. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

 2. proeme

  proeme Well-Known Member

  en dan gaat de marathon bij de mannen vandaag ook nog eens niet door vanwege de regen...
 3. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De eerste wedstrijd van de Marathon Cup in Oldebroek ging naar Bianca Roosenboom. Ze won de massasprint voor Anna van den Bos die voor het eerst bij de senioren mee reed en Beau Wagemaker.

  Vanavond zend Podium TV de wedstrijd in Steenwijk live uit vanaf 18:30. Ziggo kanaal 35 en op internet. Ook wat internationale deelnemers waaronder Peter Michael. Hekman en Kamminga, de winnaars van vorig jaar verdedigen hun titel.

  https://www.podium.tv/nl/201905011830/sport-noord-2018-2019/skeeleren/klim-van-steenwijk-1-mei-2019
 4. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Leuke wedstrijden.

  Hekman pakt zijn zesde zege in Steenwijk na een machtige eindsprint. Bij de dames verslaat Groenewoud verrassend genoeg de topfavoriet Kamminga.
 5. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De wedstrijden werden heel goed in beeld gebracht, mooie reclame voor de sport. Bij de dames dunde Kamminga het peloton in de tweede ronde flink uit door bijna de hele ronde op kop door te trekken. Ook daarna was ze flink actief net zoals de Duitse Josie Hofmann die voor ploeggenote Roosenboom leek te rijden. Er was één ontsnapping die wat langer wegbleef met Vormeer en Driesprong. Uiteindelijk dan toch een sprint die al 100m voor de laatste bocht fel werd aangezet. Het leek te gaan tussen Kamminga, Hofman en de Colombiaanse Aura Christina Quintana. Van achteruit wist Marijke Groenewoud nog buitenom te komen en verraste iedereen.
  Bij de heren veel ontsnappingspogingen. Eerst een kansrijk groepje van zeven met o.a. Berga, Smit, Peula en Morreiros. Evert Hoolwerf, die 1 wieltje al voor de start had verloren, zat daarna mee met o.a. Berga, De Gier en Van der Horst. De beslissing leek gevallen toen een groep met Ariëns, Hekman, Harink, Michael, Haasjes weg was. Later kwamen Due Schmidt, Mulder en Vos daar nog bij. Vanuit deze groep probeerde Ariëns een paar keer met een flinke versnelling weg te komen en steeds moest Hekman alle zeilen bijzetten om aan te sluiten. Op 1.5 ronde van het eind kwam het pelotonnetje dan toch terug. Michael ging naar de kop voor Ariëns. Voor de laatste bocht kwam er buitenom een aanval van de Spanjaard Peula die een gat van zo'n 20 meter sloeg. Hekman moest vanachter Ariëns komen en zette net na het steilste deel van de klim nog een keer extra aan en wist de stil vallende Spanjaard zo'n 10 meter voor de streep te pakken. Daarmee pakt Hekman het record aantal zeges, ééntje meer dan Arjan Smit in de periode t.e.m. 2007.
  Laatst bewerkt: 1 mei 2019
  Lorca vindt dit leuk.
 6. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Evelien Vijn eindigt derde in de marathon cup van vandaag. Dat is bijzonder knap voor een zestienjarige!
 7. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Komende zondag beginnen de Roller Games, een evenement voor alle rolsporten, in Barcelona. Het inline skaten vind voor het grootste deel (piste + meeste wegwedstrijden) plaats in het San Marti district, vlak bij het strand. De 100m en marathon vinden plaats in het centrum (Passeig de Gràcia).

  Tijdschema piste + groot gedeelte weg

  Tijdschema 100m + marathon

  Front Maritim_klein.jpg

  Er zullen vele wereldtoppers aan de start verschijnen. Er zijn deelnemers uit liefst 59 landen. Voor de deelnemers per land, kijk hier .

  De Nederlandse selectie bestaat uit:

  Mannen
  Ronald Mulder
  Michel Mulder
  Rémon Kwant
  Rick Schipper (piste)
  Ruurd Dijkstra
  Luc ter Haar
  Casper de Gier (weg)
  Gary Hekman (marathon)
  Ingmar Berga (marathon)

  Vrouwen
  Moniek Klijnstra
  Maya de Jong
  Berber Vonk
  Bianca Roosenboom (marathon)
  Manon Kamminga (marathon)

  Junioren:
  Marit van Beijnum
  Bente Kerkhoff
  Ramona Westerhuis
  Jeroen de Kroon
  Christian Haasjes

  Het is nog niet bekend wie welke onderdelen rijd.

  De finales zullen via de livestream te volgen zijn. Die beginnen aan het eind van de middag.
  fransvanbakel en Kristian vinden dit leuk.
 8. Kristian

  Kristian Active Member

  I have recently tried to compare these names with the database from speedskatingnews. Those who are still active on ice (long track and marathon), and those that are not are hence marked according to the information from speedskatingnews. Skaters marked with "aktiv" (active) have result(s) from season 2018/2019 if nothing else is noted. For skaters marked with "sluttet" (stopped), the year with their last/latest result is added. Please correct me if you find someone missing on the list, or some names that should be omitted. :)
  (Scroll)
  https://15-46-6.net/forums/topic/inline/
 9. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  @Kristian: van de Nederlanders mis ik Gary Hekman, Kay en Rick Schipper. Ik kende Niek Stolhof niet. Van de buitenlanders kan ik zo niemand vinden die ik mis.
  Kristian vindt dit leuk.
 10. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Er is inmiddels meer bekend over de piste waarop gereden wordt. Ze hebben een mobiele baan gemaakt met platen van 3 meter breed en een halve meter lang die aan elkaar zijn genageld. De bochten zijn wat steiler dan een vaste baan. Benieuwd hoe de baan zich houd in de wedstrijden. Het zal i.i.g. flink wennen zijn voor de rijders. Moniek Klijnstra heeft een filmpje gemaakt.

  https://www.schaatsen.nl/nieuws/201...wk-inlineskaten-het-voelt-als-parijs-roubaix/

  Vanaf 4 uur vanmiddag de finale's 200m junioren en senioren. Vanaf 17:30 de punten/afval koers junioren en afvalkoers senioren.
  Laatst bewerkt: 7 jul 2019
 11. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Het WK is wat moeizaam op gang gekomen. Zondag konden de 200 meter finales gereden worden maar moesten de laatste 2 finales afvalkoers bij de senioren uitgesteld worden i.v.m. regen. Gisteren verregende zo'n beetje de hele dag.
  Vanochtend zijn de 2 finales van zondag verreden. Verder zal het programma vandaag zoals gepland worden afgewerkt. Morgen, wat eigenlijk een rustdag zou zijn, worden dan de races van gisteren verreden.

  Wat valt er te zeggen over de gereden afstanden? De 200m tijdrit heeft een nieuwe opzet met twee rijders per rit in de baan, elk aan een zijde van de baan. Bij de dames leverde het een Colombiaanse 1-2 op en een verrassende bronzen plak voor Guatemala. Vanessa Herzog werd wat teleurstellend 9e. Bij de heren ook een Colombiaanse winst met Edwin Estrada voor Simon Albrecht. Helaas geen finale voor de Mulders.

  De races zijn terug te kijken op de site van de organisatie:

  200m dames:
  http://rollergames.tv/video/?videoId=e-9651

  200m heren:
  http://rollergames.tv/video/?videoId=e-9652

  Dames
  1. Geiny Pajaro (Col) 18.799
  2. Andrea Canon (Col) 18.824
  3. Dalia Soberanis (Gua) 19.019
  8. Stien Vanhoutte (Bel) 19.436
  18. Nymphe Keuleers (Bel) 20.219
  24. Moniek Klijnstra 20.496

  Heren
  1. Edwin Estrada (Col) 17.304
  2. Simon Albrecht (Dui) 17.476
  3. Jorge Martinez (Mex) 17.478
  17. Ronald Mulder 18.131
  21. Michel Mulder 18.236
  24. Mathias Vosté (Bel) 18.301
  30. Indra Médard (Bel) 18.583

  De afvalkoers is ingekort van 15 km naar 10km. Hierop haalden de Nederlandse dames net niet de finale, de heren haalden die wel. Zowel bij de dames als de heren wederom een Colombiaanse winst. Bij de dames verrassend genoeg geen hoofdrol voor Lollobrigida of Tas. Zo te zien wel een felle strijd om de overwinning. Bij de heren moet Swings het dus doen met zilver, Peter Michael werd redelijk snel uitgeschakeld.

  Dames
  1. Luz Karime Garzon (Col) 17:09.233
  2. Ho-Chen Yang (Tai) 17:09.321
  3. Mareike Thum (Dui) 17:09.479
  16. Sandrine Tas (Bel)
  uitgeschakeld in halve finales:
  24. Anke Vos (Bel)
  28. Maya de Jong
  28. Berber Vonk
  Heren
  1. Alex Cujavante (Col) 15:16.805
  2. Bart Swings (Bel) 15:17.095
  3. Daniel Niero (Ita) 15:20.529
  23. Tim Sibiet (Bel)
  24. Luc Ter Haar
  26. Ruurd Dijkstra

  Bij de junioren was er wel Nederlands succes: Bente Kerkhoff haalde zilver op de 10km punten/afvalkoers Iets over de helft wist ze via een solo ontsnapping 2x de volle punten te pakken. In de finale profiteerde ze van valpartijen van de 2e Colombiaanse en een ronde later de Amerikaanse Stoddard die net wat punten had binnen gehaald. In de laatste ronde sprintte ze voor de volle punten, werd nog net geklopt door de Colombiaanse winnares Quiroz maar was het wel genoeg voor zilver.
  Bij de junior heren won de Belg Jason Suttels de wedstrijd .

  Video zoeken:
  http://rollergames.tv/search/index.php

  Zoek op 200m , elimination enz.

  Uitslagen piste:
  http://www.worldskate.org/wrg2019/results-wrg2019/category/626-track.html
  Laatst bewerkt: 9 jul 2019
 12. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Er is meer nieuws over de baan: na de regen van gisteren lag er nog zand op de baan. Er was vanmorgen geen tijd om dat er af te halen. Gevolg waren een aantal valpartijen van o.a. Tas en Lollobrigida. Het viel me bij de junioren punten/afval koersen al op dat er redelijk wat valpartijen waren. Ook de coating laat snel los, er schijnen maar 2 lagen op te zitten i.p.v. een stuk of tien.

  https://www.schaatsen.nl/nieuws/201...nder-vuur-we-gaan-met-zijn-allen-schoonmaken/

  https://www.schaatsen.nl/nieuws/2019/juli/colombianen-zegevieren-op-afvalkoers/
 13. Inimene

  Inimene Member

  In the meantime, the best Danish team in history comprised of Stefan & Philip Due Schmidt as well as Niclas Mastrup throws in a speed skating diss rap full of deep meaning and elegant moves

  Laatst bewerkt: 9 jul 2019
 14. EenBrabander

  EenBrabander Well-Known Member

  Nu verwacht ik wel een muzikaal antwoord van Swings, Tas en Michael.
 15. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Gistermiddag was voor de Nederlandse deelnemers eentje om snel te vergeten: op de 500 meter werden Rémon Kwant, Michel Mulder en Moniek Klijnstra snel uitgeschakeld. Bij de junioren was Marit van Beijnum ziek. Op de relay werden de heren uitgeschakeld in de halve finales door een valpartij bij een wissel en de dames kwamen er niet aan te pas. Er was opnieuw vier keer goud voor Colombia. Bij de 500m dames haalde Vanessa Herzog wel de finale maar werd daarin laatste. Bij de heren een overwinning voor Pedro Causil voor Estrada.

  Dames
  1. Kerstinck Sarmiento (Col) 49.270
  2. Mathilde Pedronno (Fra) 49.297
  3. Yue-Cih Peng (Tai) 49.620
  14. Nymphe Keuleers (Bel) 51.501 QF
  19. Stien Vanhoutte (Bel) 50.709
  23. Moniek Klijnstra 51.098

  Heren
  1. Pedro Causil (Col)
  2. Edwin Estrada (Col)
  3. Ricardo Verdugo (Chl)
  13. Mathias Vosté (Bel) 48.726 QF
  15. Indra Médard (Bel) QF
  22. Rémon Kwant 47.650
  25. Michel Mulder 47.961

  De 3km relays waren zoals verwacht weer spektakelstukken. Bij de dames liet België zich aan het begin zien door een paar rondes op kop te rijden. Daarna trokken Colombia en Frankrijk de wedstrijd naar zich toe. Chinese Taipei miste op 1 duizendste het brons.
  Bij de heren lag Colombia na een slechte wissel zelfs een paar rondes laatste en trokken Duitsland, Frankrijk en Italië het gas vol open. Duitsland sloeg even een gat maar verspeelde de voorsprong meteen weer door een ongelukkige wissel. Bij de volgende wissel duwde Estrada zijn ploeggenoot flink naar voren en lagen ze weer 3e. Vervolgens was het Frankrijk dat er alles aan deed om het tempo hoog te houden, voor Italië en Colombia. Op drie rondes voor het eind maakte Colombia de beslissende actie na de wissel: Frankrijk met Le Pivert bleef heel erg aan de buitenkant rijden om het gat dicht te houden voor Colombia. Dit lukte net niet en Colombia schoof meteen naar de eerste plek en stond die ook niet meer af. Bart Swings wist met een uiterste inspanning nog het brons voor Italië weg te kapen.

  Finsh_heren_relay.jpg

  Dames:
  1. Colombia (Rueda, Viveros en Garzon) 4:24.167
  2. Zuid Korea (J. Lim, Y. An en S. Lee) 4:24.264
  3. Frankrijk (Lefeuvre, Halbout en Pedronno) 4:24.423
  5. België (Tas, S. Vanhoutte en Vos) 4:24.607

  Heren:
  1. Colombia (Jiminez, Cobo Lenis en Estrada) 4:07.724
  2. Frankrijk (Beddiaf, Elton de Souza en Le Pivert) 4:07.854
  3. België (Médard, Sibiet en Swings) 4:07.877

  Video dames:
  http://rollergames.tv/video/?videoId=e-9691

  Video heren:
  http://rollergames.tv/video/?videoId=e-9693

  EDIT: junior Jason Suttels haalde nog een bronzen plek voor België op de 1000m.

  Vanmiddag beginnen de finales om 3 uur (junioren) en 4 uur (senioren)
  Laatst bewerkt: 10 jul 2019
  ZeeKoei vindt dit leuk.
 16. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Vandaag de laatste dag op de piste. En een heel andere dag dan de vorige twee. Bij de junioren waren er op de afvalkoers sterke overwinningen van de Amerikaanse Corinne Stoddard en de Belg Jason Suttels. Beiden wisten een Colombiaanse favoriet te kloppen. Op de 500 meters sloegen de Spanjaarden een dubbelslag met Nerea Langa en Nil Llop. Al had Llop daar wel een diskwalificatie voor nodig. Hij werd namelijk op de streep zeer nipt geklopt door de Colombiaan die een flinke achterstand goed maakte. Uiteindelijk kreeg de Colombiaan na lang beraad een DQ wegens een fout bij een inhaalactie.

  Bij de senioren waren er voor Nederland 4 finale plekken op de punten/afvalkoers. Helaas zat er geen top tien klassering in. Luc Ter Haar werd 17e, Maya de Jong kwam ten val. Op de 1000m probeerde Rick Schipper het in de halve finale met een lange ontsnapping, samen met een Duitser. Helaas was het toch net een rondje te ver om de rest te verrassen en kwamen er nog 3 man overheen.

  De puntenkoers werd bij de dames met overmacht gewonnen door de Colombiaanse Johana Viveros. In het begin was het nog een spannende strijd met Francesca Lollobrigida (met paars haar). Gaanderweg echter liep de Colombiaanse steeds iets verder uit. Bij de heren pakte Bart Swings meteen twee keer de volle punten. Daarna ontstond een aardige strijd met de Colombiaan Cujavante, de Italiaan Niero en in het begin nog de Portugees Marreiros. De Colombiaan verzette weinig werk en liet zich vooral mee zuigen. Swings wist steeds de controle te houden, bleef punten pakken en liet niemand ver weg rijden. Daardoor was zijn winst voor de laatste rondes al zeker.

  Dames
  1. Johana Viveros (Col) 29 16:29.938
  2. Francesca Lollobrigida (Ita) 13 16:36.085
  3. Yi-Hsuan Liu (Tai) 8 16:25.459
  22. Berber Vonk
  25. Maya de Jong

  Heren
  1. Bart Swings (Bel) 21 15:03.387
  2. Alex Cujavante (Col) 15 15:02.063
  3. Daniel Niero (Ita) 13 15:00.451
  17. Luc Ter Haar
  21. Tim Sibiet (Bel)
  24. Ruurd Dijkstra

  Tot slot de 1000 meters. Bij de dames wist Mareike Thum haar titel te prolongeren. Ze startte rond plek 5/6 en schoof halverwege naar voren. Op twee rondes voor het eind ging ze al aan. Dit leek te ver maar de Colombiaanse Garzon had niet de power om er ergens langs te gaan. Sandrine Tas, die haar halve finale won, greep net naast het brons. Bij de heren moest Bart Swings drie kwartier na de puntenkoers al weer aan de bak. Hij bleek genoeg hersteld te zijn en wist in de slotrondes het verschil te maken.

  Dames
  1. Mareike Thum (Dui) 1:33.522
  2. Luz Karime Garzon (Col) 1:33.629
  3. Yi-Hsuan Liu (Tai) 1:33.677
  4. Sandrine Tas (Bel) 1:33.881
  28. Anke Vos (Bel) 1:35.838
  29. Maya de Jong 1:35.881

  Heren
  1. Bart Swings (Bel) 1:25.254
  2. Duccio Marsili (Ita) 1:25.566
  3. Andres Jiminez (Col) 1:25.667
  15. Rick Schipper 1:26.827 SF
  18. Indra Médard (Bel) 1:27.491 SF
  27. Rémon Kwant 1:26.073

  Op Instagram meldde Mathias Vosté dat hij helemaal klaar was met de veel besproken piste en weigerde gisteren nog in actie te komen. Misschien kan hij revanche nemen op het weg parcours. Daar gaan ze morgen verder.
  ZeeKoei en Kristian vinden dit leuk.
 17. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Gisteren de eerste wedstrijden op het wegparcours. Dit is een parcours om de mobiele piste met ook twee flauwe bochten naar rechts en een lengte van 335 meter.

  Op de one lap was het vooral een kwestie van wie de beste start had. Zeker omdat in de finale zowel bij de dames als de heren er twee Colombianen in de baan stonden. Bij de dames vertrok Andrea Canon als een speer en liet Sarmiento bewust een gat vallen. Inhalen was op het korte parcours met i.i.g. 2 krappe bochten nauwelijks mogelijk op volle snelheid. Op het laatste rechte stuk kwamen Sarmiento, Tas en Pedronno nog zij aan zij en moest de spagaat finish uitsluitsel geven voor zilver en brons. Tas pakte met brons haar eerste medaille. Bij de heren probeerde de Fransman LePivert het met een pikstart maar werd terug gefloten. Vervolgens pakte Estrada de kop voor Causil. Causil kon een gat van metertje laten vallen en de boel controleren. Op het laatste rechte stuk vergat Causil een spagaat te maken en zag Lepivert er nog langs komen. De Mulders werden in de kwartfinale uitgeschakeld, Mathias Vosté haalde de halve finale maar was daarin kansloos. Ook de Duitser Albrecht en Vanessa Herzog wisten de finale niet te halen.

  Dames
  1. Andrea Canon (Col) 33.750
  2. Kerstinck Sarmiento (Col) 34.250
  3. Sandrine Tas (Bel) 34.268
  12. Moniek Klijnstra 34.821 QF
  13. Anke Vos (Bel) 34.281 QF

  Video:
  http://rollergames.tv/video/?videoId=e-9742

  Heren
  1. Edwin Estrada (Col) 31.255
  2. Gwendal Lepivert (Fra) 31.313
  3. Pedro Causil (Col) 31.331
  7. Mathias Vosté (Bel) 32.183 SF
  11. Michel Mulder 32.551 QF
  14. Ronald Mulder 32.426 QF

  Video:
  http://rollergames.tv/video/?videoId=e-9741

  Tot slot de 10000m puntenkoers. Bij de dames werd het bij de eerste 3 keer meteen een duel tussen Lollobrigida en de beide Colombiaansen Gomez en Viveros. Daarna meldden andere rijdsters zich, er was een groepje van 4 weg met de Francaise Halbout, de Spaanse Ancin, de Chileense Traslavina en de Colombiaanse Gomez. Ze konden 5 rondes wegblijven. In de tussenstand had Gomez inmiddels 10 punten en Halbout 8. Toen was het weer de beurt aan Lollo en Viveros. Lollo sprokkelde 2 puntjes en zag Viveros meespringen met de Francaise Puydebat. De volgende aanval kwam van de twee dames van Chinese Taipei en opnieuw wist Viveros mee te springen. Viveros kwam in de tussenstand gelijk met Gomez op 10 punten. Dat was het sein voor Gomez om zich er weer mee te bemoeien en ze pakte nog 3 punten. Lollo kon met een laatste krachtinspanning nog een keer 2 punten pakken en moest toen hopen dat dat genoeg zou zijn voor brons. Op 5 rondes voor het eind kwam er een grote aanval van de beide Koreaansen Garam Yu en Seul Lee. Viveros wist hier nog net mee te springen en met een laatste krachtinspaning nog een keer 2 punten pakken. Hiermee schoof ze voorbij Gomez. De Koreaansen lieten steeds Yu als eerste de finish passeren en dat was genoeg om naar het brons op te schuiven. Berber Vonk zat wel steeds bij de eerste 6-8 maar had helaas niet de versnelling om een keer in de punten de rijden.

  Bij de heren werd het na een stormachtig begin waarin in 6 keer negen skaters in de punten reden een wat saaie wedstrijd. Want er kwam een lange ontsnapping met de Taiwanees Yan-Cheng Chen en de Fransman Timothy Loubineaud. Zij mochten meer dan 10 rondes wegblijven en de Taiwanees deed vrijwel al het kopwerk en pakte ook de meeste punten. Op beeld was te zien dat op kop van het peloton niemand wilde rijden. Omdat de beide Colombianen op 4 punten stonden, leek iedereen naar hen te kijken om het gat dicht te rijden. Dat gebeurde uiteindelijk ook want Cujavente trok de boel in gang en daar achter zat Swings in het groepje van 5 aan kop te sleuren. Op 6 rondes voor het eind kwam het weer bij elkaar. Swings, Zapata en de Italiaan Niero streden om de punten. Swings zette een paar keer flink aan om Zapata van de volle punten te houden. De Colombiaan moest zich op twee rondes van het eind gewonnen geven en Swings kon nog 5 punten bij schrijven voor het brons. De Nederlanders konden niet in de punten rijden.
  Dames
  1. Johana Viveros (Col) 15 16:57.791
  2. Laura Gomez (Col) 13 16:35.909
  3. Garam Yu (ZKor) 10 16:28.660
  21. Berber Vonk 16:42.911
  31. Maya de Jong

  Video:
  http://rollergames.tv/video/?videoId=e-9738

  Heren
  1. Yan-Cheng Chen (Tai) 18 14:54.606
  2. Timothy Loubineaud (Fra) 15 14:55.821
  3. Bart Swings (Bel) 14 14:48.495
  11. Ruurd Dijkstra 14:52.861
  17. Casper de Gier 14:54.549
  28. Indra Médard (Bel)

  Video:
  http://rollergames.tv/video/?videoId=e-9737
  Laatst bewerkt: 12 jul 2019
 18. leenstrafan

  leenstrafan Well-Known Member

  Er zijn toch ook jaren geweest dat Nederland echt meespeelde om de medailles, dit is nu al een paar jaar veel minder het geval. Jammer.
 19. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  De jaren 2011 t.e.m. 2014 waren de hoogtijdagen voor Nederland. Daarna is het snel minder geworden en lukte het niet meer om een medaille op het WK te winnen bij de senioren. De junioren boeken nog wel wat succes.
  Het kwam bij de livestream bij het NK op de piste ook al aan bod. Er spelen denk ik een aantal factoren:
  - de inliners uit de grote landen rijden en trainen het hele jaar op de skeelers, de combinatie schaatsen/inlinen wordt daardoor lastiger te maken. Eigenlijk word je gedwongen te kiezen omdat je anders gewoon tekort komt.
  - de sterke internationale blokken van twee rijders zoals Colombia, Italië en Frankrijk. Daar tegenover moet je een vergelijkbaar blok stellen om voorin de groep mee te draaien en niet in het gedrang te komen. Als eenling is het helemaal lastig, zeker op de lange afstanden.
  - succesvolle junioren verliezen we aan het schaatsen: Irene Schouten, Marijke Groenewoud, Anna van den Bos, Chris Huizinga, Merijn Scheperkamp, Jordy van Workum en Janno Botman gaan we denk ik niet meer op een EK of WK zien.
  - geen opvolgers van de Mulders: de broers Schipper werden genoemd, m.n. voor de 1000m maar kunnen de stap naar de top niet maken. Bij de dames verliezen we Manon Kamminga, zij rijd alleen nog maar marathons. Berber Vonk had 2 jaar geleden een vervelende valpartij waarvan ze een jaar moest herstellen en is nu pas weer wat terug op niveau aan het komen.
  - het WK was vaak laat in het jaar (september/oktober) waardoor rijders afhaakten.
  - het verdwijnen van onderdelen als 500m en aflossing op de weg. Ik blijf het vreemd vinden dat dit laatste onderdeel verdwenen is, er kwam geen ander onderdeel voor terug.
  - de kortere wegparcoursen, vaak minder dan 400m, met veel en soms krappe bochten. Dat is lastig inhalen en is in het voordeel van de sterke blokken.
  Laatst bewerkt: 12 jul 2019
 20. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Gisteren de afvalkoersen op de weg. Deze afstand is ingekort van 20 naar 15 km. Bij de dames had je duo's van Colombia, Italië, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Berber Vonk moest als eenling haar weg zien te vinden. Ze startte mooi vooraan maar al vrij snel na de start zakte ze naar het midden van het peloton weg. Ze reed vaak aan de buitenkant van het parcours en maakte daardoor extra meters. Maar op die manier bleef ze wel uit het geduw en getrek. Een aantal keren wist ze uitschakeling te voorkomen door op het laatst nog buiten om te komen. Het wrange was dat toen ze de binnenkant opzocht ze meteen werd uitgeschakeld. Hoe snel je uitgeschakeld kunt worden zag je bij de Italiaanse Edda Paluzzi: bij het ingaan van de eliminatieronde nog vooraan bij Lollo. Maar dan verslapt ze even, komt in het geduw en getrek terecht en valt helemaal naar achteren. Daar probeert ze uit alle macht nog ergens een gaatje te vinden dat er niet kwam. Ander voorbeeld: Mareike Thum had bij het ingaan van de eliminatieronde nog 3 dames achter zich.
  Maar dan rijd Tas snel naar voren en vlak voor de laatste bocht naar de finish probeert iedereen zich naar voren te wurmen. Thum zit aan de binnenkant en ziet nog drie dames over zich heen komen. Sandrine Tas reed als eenling heel attent mee maar liet zich soms ook bewust naar de laatste plek afzakken om er dan op het laatste moment nog langs te rijden. Zo tikte ze in de slotfase nog één van de twee Francaises eruit maar toen was de pijp ook leeg. Bij het ingaan van de laatste ronde trok Viveros de sprint aan maar Lollo dreigde binnendoor te komen. De Colombiaanse slaat de aanval af maar moet alle zeilen bijzetten om in de krappe bocht op haar benen te blijven staan. Lollo kon nu achter Viveros rustig haar moment afwachten en ze sprintte er vlak voor de laatste bocht voorbij en pakte haar eerste goud.

  Bij de heren waren er de duo's van Colombia, Frankrijk, Ecuador, Spanje en Portugal. Tim Sibiet kon in de beginfase een aantal rondes kopwerk doen voor Swings. De heren hielden ervan om de boel overzichtelijk te houden: rondenlang zaten de beide Fransen op kop, daar achter Swings, Peter Michael en de Colombianen. Ruurd Dijkstra reed een prima koers en wist lang stand te houden. Reed vaak zuinig aan de binnenkant. Wist rondenlang er steeds door te komen en ging er pas op 13 rondes voor het eind uit. Dit leverde de 11e plek op. Daarvoor waren o.a. al Felix Rhijnen en Daniel Niero uitgeschakeld. Peter Michael werd op 5 rondes verrast doordat de Portugees Marreiros helemaal naar voren sprintte. Als laatste viel Alex Cujavante af. Swings ging op de bel de sprint aan en had meteen een gaatje met de Colombiaan Oscar Cobo en kon vrij simpel naar de winst rijden.

  Dames
  1. Francesca Lollobrigida (Ita) 25:09.265
  2. Johana Viveros (Col) 25:09.627
  3. Ho-Chen Yang (Tai) 25:09.701
  6. Sandrine Tas (Bel)
  20. Berber Vonk
  29. Anke Vos (Bel)

  Video:
  http://rollergames.tv/video/?videoId=e-9766

  Heren
  1. Bart Swings (Bel) 22:17.233
  2. Oscar Cobo (Col) 22:17.634
  3. Nolan Beddiaf (Fra) 22:17.947
  11. Ruurd Dijkstra
  17. Tim Sibiet (Bel)

  Video (let op: hapert vaak)
  http://rollergames.tv/video/?videoId=e-9767

  Podium_afvalkoers_dames_klein.jpg

  Podium_afvalkoers_heren_klein.jpg

  Bij de junioren was er opnieuw winst voor Jason Suttels op de puntenkoers. Hij wachtte heel lang en plaatste op 7 rondes voor het eind een grote aanval waarmee hij alles kapot reed. Christiaan Haasjes wist 2 keer de volle punten te pakken en werd 7e. Bij de dames pakte Ramona Westerhuis ook twee keer de volle buit en eindigde als 9e. Hier was er een lange ontsnapping met de Colombiaanse Quiroz en de Amerikaanse Stoddard die goud en zilver pakten.
  Laatst bewerkt: 13 jul 2019
  fransvanbakel en ZeeKoei vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina