500 meter mannen, 19 februari

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door HaagscheBluf, 18 feb 2018.

?

Wie van de buitenlandse schaatsers HOOP je dat het podium haalt?

Peiling gesloten op 19 feb 2018.
 1. Alex Boisvert-Lacroix

  2 stem(men)
  6,3%
 2. Min-Kyu Cha

  1 stem(men)
  3,1%
 3. Tingyu Gao

  4 stem(men)
  12,5%
 4. Nico Ihle

  8 stem(men)
  25,0%
 5. Roman Krech

  0 stem(men)
  0,0%
 6. Havard Holmefjord Lorentzen

  16 stem(men)
  50,0%
 7. Mika Poutala

  26 stem(men)
  81,3%
 8. Arthur Was

  4 stem(men)
  12,5%
 9. Mitchell Whitmore

  1 stem(men)
  3,1%
 10. Daichi Yamanake

  0 stem(men)
  0,0%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
 1. Koen

  Koen Well-Known Member

  bedoel je niet Poutala met net geen brons??
 2. Forza

  Forza Active Member

  Koskela, niet Poutala :p
 3. Jeronimo1

  Jeronimo1 Well-Known Member

  @Forza & @Koen blijkbaar heeft de spanning mijn leesvermogen aangetast.

  Goede nieuws is dus dat Poutala dus wellicht nog doorgaat.
  Koen vindt dit leuk.
 4. chicagodude

  chicagodude Well-Known Member

  Hij gaat zich vanaf nu puur op de 1000 richten? Begrijpelijk als ex-WR houder :p
  strawbale vindt dit leuk.
 5. strawbale

  strawbale Well-Known Member

  Ik bedoel(de) dat Blokhuijsen over zijn top-van-kort-op-Kramer-op-de-5k is, maar dat was ook slechts een hele korte periode (2012/13). In Sochi zat hij ook al 5 sec achter Kramer en zijn PRs zijn nov 2012 (laagland) en nov 2013 (hoogland). Normaliter had Bergsma zilver gepakt in Sochi en Blokhuijsen brons. Nu zitten er nog een paar voor hem.
  Verbij en Smeekens had ik niet op het podium verwacht, Mulder wel een kans toegedicht. Dat ze alledrie minimaal 0.4-0.5 achter de winnaar (en zilver) zitten vind ik tegenvallen.
  En dan Verweij: "dit seizoen eigenlijk alleen bij het tweeluik in Amerika en op het NK/OKT indruk maakte" - dat is wel een lange periode zonder tegenvallers, maar duidelijk te vroeg gepiekt en/of teveel gereden (te weinig gerust) gezien te weinig arbeid in de vorige seizoenen. Had zo'n terugval niet zien aankomen, aangezien trainingsgenoot Yuskov wel t/m laatste WC snel bleef/bleek (en dus seizoensindeling bij hem in orde leek), maar geheel onverwacht komt de deceptie inderdaad niet.
  VorstM vindt dit leuk.
 6. Quarantenove

  Quarantenove Active Member

  Mooi dat je hebt kunnen kijken.
  Ik was in de gelegenheid om rechtstreeks te kijken maar heb dat niet gedaan. Zojuist even de samenvatting op Sporza gezien.
  Meest verheugende vind ik juist dat de Nederlanders niets hebben want ik heb het met het lyrische gekweil in StudioSportwinter helemaal gehad. Bederft de soms leuke bijdrages zoals gisteren met de Zwitserse langlaufster volledig. Vooral Wennemars en die Stekelenburg blinken uit in het overdreven gedoe.
 7. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Kijk jij lekker naar verkochte SuperPrestige-wedstrijden.
  Nogevendit vindt dit leuk.
 8. snips

  snips New Member

  Verkocht? Hoezo?

  Overigens mooi dat Lorentzen dit won, op basis van het seizoen toch echt een verdiende winnaar.
 9. Khlebnikov

  Khlebnikov Well-Known Member

  Ja? Meld je maar? Wees niet te bescheiden? :)
 10. Lorca

  Lorca Well-Known Member

  Ik was het niet. Ik had Lorentzen, Gao en Poutala. Ik zat er niet ver naast :)
 11. SprintMaster

  SprintMaster Well-Known Member Medewerker

  Ik was het niet. Had Poutala, Lorentzen en Gao.

  Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
 12. Khlebnikov

  Khlebnikov Well-Known Member

  Mocht Verbij op de 1000 ook enigszins tegenvallen, dan is het toch de vraag wie de derde plek voor de wk sprint krijgt: Verbij of Ntab? Misschien in dat geval een skate off? ;)
 13. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Verbij reed op deze 500m een vergelijkbare tijd als Ntab op het NK Sprint, maar dat is geen eerlijke vergelijking. Maar ik vrees voor Ntab dat hij geen kans meer maakt als er niemand zich terug trekt.
 14. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Verbij moet toch top 3 in een klassement 500 en 1000 meter eindigen? Lorentzen kan ie waarschijnlijk al niet meer inhalen en Poutala en Ihle staan ook nog voor hem, dus hij zal toch echt een top 1000 meter moeten rijden als 'ie dat wil halen.
 15. Hakkie2

  Hakkie2 Well-Known Member

  Ja, inderdaad. Ik was die voorwaarde helemaal vergeten. Maar 2 honderdste goed maken op Ihle of 44 honderdste op Poutala moet kunnen. Poutala zijn beste resultaat ooit op een WK afstanden 1000m is 9e, in 2008. Nico Ihle is wel de 4e van vorig jaar op de WK afstanden, maar toen pakte hij ook een medaille op de 500m (al ging deze 500m helemaal niet zo slecht, als hij met iets meer durf die bocht in was gegaan).
 16. Asterisk

  Asterisk Well-Known Member

  Ja zou moeten kunnen, maar Verbij is ook niet per se in de beste vorm ooit natuurlijk. Kan nog spannend worden. Poutala moet ook ook wel in de 1.08 kunnen rijden denk ik.
 17. Monique

  Monique Well-Known Member

  Eindelijk wat meer tijd om hier te posten. Ik kon de wedstrijd op mijn telefoon kijken nadat ik een vergadering heb kunnen verzetten naar later op de middag. Tijdens de laatste 3 ritten had ik een afspraak staan en toen ik daar kwam hadden ze het schaatsen al op een monitor staan dus die kon ik ook eerst nog even kijken. Jammer dat de Nederlanders geen medailles pakten maar ik kan heel goed leven met deze uitslag. Noorwegen kan dit goud in het schaatsen heel goed gebruiken, hopelijk geeft het de sport weer een boost daar. Mooi ook voor Zuid Korea dat ze zilver hebben en Gao mag er ook zijn met brons, hoewel ik het heel jammer vindt dat Poutala niet 4 honderdsten sneller was zodat hij het brons had gepakt. Na Sochi waren we doodsbang dat het schaatsen Nederlandse folklore as geworden, nou, daar hoeven we ons deze keer gelukkig geen zorgen over te maken.
  EenBrabander en Tuttifrutti vinden dit leuk.
 18. proeme

  proeme Well-Known Member

  eerste goud in 20 jaar
  eerste 500m-medaille in 50 jaar
  eerste 500m-goud in 70 jaar


  maar ik realiseerde me ook dat China bij het langebaanschaatsen voor mannen nog nooit een medaille had gehaald. Dat is dus ook best historisch te noemen...
 19. Unplugged

  Unplugged Active Member

  Ik gok op Halbe Zijlstra. Die is overal bij...
  Quarantenove, EenBrabander, proeme en 3 anderen vinden dit leuk.
 20. Tuttifrutti

  Tuttifrutti Well-Known Member

  Veel verhalen over Lorentzen in de Noorse kranten. Het is een heel bijzondere medaille. Er wordt veel gesproken over de blessure die hij 2 jaar geleden opliep waardoor het bijna einde carierre was. Dat de 500m winnen heel moeilijk is. Het is ook de eerste gouden medaille winnaar uit Bergen dus die zijn daar natuurlijk ook heel blij mee.

  Håvard Lorentzen zegt zelf dat Wotherspoon zijn grote idool was vroeger. Toen hij als trainer naar Noorwegen kwam was hij wel onder de indruk. Ze werken heel goed samen. Volgens Wotherspoon is Lorentzen erg makkelijk te trainen.Hij is eerlijk en open en kan goed uitleggen wat hij voelt en hoe trainingen gaan. Een groot feest werd het gister niet. Hij heeft een ijsje gekregen van de andere Håvard (Bøkko) en is toen in bed gaan liggen. Heeft wel bijna de hele nacht wakker gelegen maar stond vanochtend alweer op het ijs. Een dubbel door ook de 1000m te winnen ziet hij zeker voor zich. En daarna komt nog het WK sprint en de World Cup finale. Daarna komt er feest. Hij vind het trouwens jammer dat Kulizhnikov er niet bij is. Die had hij graag willen verslaan.

  Tot slot hoopt iedereen dat het schaatsen nu ook echt weer een grote sport wordt in Noorwegen. Zoals het vroeger ook was. En dat er ook wat meer sponsors komen de volgende jaren om dit succes voort te zetten.
  VictorP, strawbale, VorstM en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina