2 Suggesties!

Discussie in 'Over het forum' gestart door Vers van de Pers, 23 mei 2007.

 1. Vers van de Pers

  Vers van de Pers New Member

  Ik heb twee suggesties voor dit forum:

  1. Ik vind dat er een speciale afdeling moet komen waar mensen kunnen posten wanneer ze foto's van wedstrijden hebben (gezien). Vaak worden er foto's van wedstrijden gemaakt, maar ziet niemand ze omdat dit nergens wordt geplaatst.

  2. Uitslagendump (anoniem): Niet alle mensen hebben zin om zich hier aan te melden en onder een bepaalde naam bekend te staan. Het feit dat je je hier aan moet melden is voor veel mensen denk ik een drempel. Als ik kijk naar het wielerprikbord, dan lijkt me dit een goed plan. Daar wordt meer gediscussieerd en makkelijker iets geplaatst. Mensen kunnen zo makkelijk en snel een uitslag plaatsen. Voor iedereen is dit beter, zo heb je sneller informatie.

  Ik vind sowieso dat het forum wat laagdrempeliger moet worden. Dat aanmelden is een grote drempel voor veel mensen. Ik denk dat wanneer iedereen kan posten, er veel meer mensen komen... :idea:
 2. Mark

  Mark Active Member

  Het is hier druk genoeg hoor en aanmelden een te grote drempel? Mensen die echt wat te melden hebben, melden zich wel aan. Ik denk bovendien dat je zonder aanmelding meer last van rotzooi krijgt.
 3. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Beste Vers,

  Bedankt voor je suggesties.

  Wat betreft de foto's: kijk eens in de topics die over bepaalde wedstrijden gaan. De fotografen posten daarin meestal een link naar hun foto's.
  Afgelopen winter heb ik al behoorlijk moeten bijbetalen voor het dataverkeer wat het forum genereert. Ik ben daarom niet van plan om ook nog foto's te gaan hosten. Verder heb je site's waar je je foto's gratis kunt neerzetten, vervolgens kun je ze in een bericht als image opnemen.

  Het aanmelden is helaas een noodzakelijk kwaad. Als ik dat niet doe dan wordt het forum binnen een paar dagen door spam-robots volgegooid.
  Zelfs nu al moet ik dagelijks 3-5 spamaanmeldingen weggooien. Ook deze worden door robots uitgevoerd. Eén van de nadelen van het gebruiken van een populair forum-programma.


  Sjoerd
 4. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  Maar ik denk dat Vers van de Pers bedoelde dat er een aparte afdeling komt waar mensen hun links kunnen plaatsen :) Of desnoods thumbmails van foto's die ze zelf hosten, voor de overzichtelijkheid.
 5. Vers van de Pers

  Vers van de Pers New Member

  Inderdaad. En dat een heleboel fotografen hun link hier al neerzetten valt een beetje tegen. Ik weet genoeg fotograven die wel foto's hebben gemaakt bij wedstrijden, maar het hier niet melden. En dat is toch jammer!

  Het kan zelfs voor sommige mensen een impuls zijn om (meer) te gaan fotograferen!
 6. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Als je specifieke foto's zoekt heb je altijd Google nog... Het soms even puzzelen of je vraagt de mensen die de foto's maken of ze een linkje hebben...
 7. Vers van de Pers

  Vers van de Pers New Member

  Bij het Wielerprikbord werkt het prima, je hebt zo de foto's gevonden van de wedstrijd die je wilde hebben. Maar als jij denkt dat je dat met Google net zo makkelijk vind, en er vanuit gaat dat ik fotograven door het hele land ken, dan moeten we het inderdaad niet doen. :?
 8. stayerwouter

  stayerwouter New Member

  Over foto's van schaatsen....

  Goed nieuws voor de Breda gangers vanaf deze winter zijn er foto's te vinden op mij website.. http://www.woutermesker.nl

  greetz Wouter
 9. stayerwouter

  stayerwouter New Member

 10. sharky

  sharky New Member

  Sorry hoor, als hobby fotograaf vind ik dit allemaal een beetje onzin. Een schaatsforum nodigt mij uit tot praten over schaatsen. Het plaatsen van links naar mijn foto's is een service aan de lezers van dit forum. Maar dit forum is heus geen impuls om meer te gaan fotograferen.
  En inderdaad, type de naam van de schaatser in op google, klik op zoeken op afbeeldingen en voila, je hebt alle foto's die ja maar wensen kunt.
 11. Vers van de Pers

  Vers van de Pers New Member

  Sommige mensen willen het volgens mij niet begrijpen. Het gaat niet om één foto van een bepaalde wedstrijd, maar over heel veel foto's van één bepaalde wedstrijd.

  Zoals Wouter al zegt werkt het op het wielerprikbord zeer goed, maar blijkbaar hebben we hier een bord voor de kop...
 12. stayerwouter

  stayerwouter New Member

  idd gewoon een stukje waar fotograven hun foto's kunnen posten... van bepaalde wedstrijd... en dit is zeker wel een voordeel voor fotograven want het trek zeker meer hits.... als ik eerlijk ben ik ken weinig schaatsfotograven. :roll:
 13. Sjoerd

  Sjoerd Active Member

  Ik heb het wielerprikbord bekeken, maar kreeg daar ook niet een-twee-drie de foto's die ik zocht tevoorschijn.

  Tot nu toe post iedereen een link van de wedstrijd die hij/zij had bezocht
  in het topic over die wedstrijd. Kijk bv. eens naar de posts van danielaoltean.tk, Sharky of LindavdSalm.

  Vaak al na de eerste dag van een evenement:
  Als je het forum gedurende het seizoen volgt zie je ze vanzelf langskomen.
 14. sharky

  sharky New Member

  Ach ik weet niet of ik een bord voor mijn kop heb, maar dat soort opmerkingen zal zeker geen fotograaf stimuleren hier links te plaatsen. (overigens is het werkwoord fotograferen). Na afloop van wedstrijden zijn hier altijd mensen die links naar hun sites plaatsen, meestal gebeurd dat in de topic van de wedstrijd, soms in aparte topics. Nogmaals ik ben hobby schaatsfotograaf maar dit forum is geen stimulans om schaatsfoto's te maken of te plaatsen en dat hoeft ook niet, fotoforums in overvloed. Als je naar links zoekt van wedstrijden dan doe je maar gewoon je best en zoek je een beetje verder dan je neus lang is (misschien ook geen aardige opmerking, maar dat krijg je als je gaat beweren dat mensen hier een bord voor hun kop hebben).
 15. Vers van de Pers

  Vers van de Pers New Member

  Sjoerd geeft al aan dat je het forum moet volgen gedurende het seizoen, om foto's te vinden. Er zijn ook genoeg mensen die dat niet doen.

  Ik doel ook meer op wedstrijden van regionaal of landelijk niveau. Er zijn ook mensen die foto's maken van interclubs en dergelijke. Ik vraag me af waar deze mensen dat dan moeten plaatsen. Hier worden meestal geen topics over geopend.

  Het lijkt me dus ook vooral een voordeel voor nederlandse schaatsers die foto's van zich zelf zoeken. Maar ik hou er wel over op, het gaat hier niks worden. Link van het wieler-fotoprikbord is deze: http://www.prikpagina.nl/list.php?f=2281&collapse=1 (kun je een beeld krijgen)

  Jammer! Maar helaas... (ik blijf er bij dat het een mooie ontwikkeling zou zijn, en een extra functie van dit forum)
 16. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Misschien hele gekke opmerking he, maar er zijn ook mensen die de foto's voor zichzelf houden (dus helemaal niet online plaatsen) en mensen die de foto's alleen binnen beperkte kring willen publiceren. Dat je die foto's niet vindt is dan ook niet zo heel vreemd... :roll: :wink:
 17. Lisan

  Lisan Well-Known Member Medewerker

  En mensen die foto's hebben van interclub wedstrijden kunnen altijd zelf een topic erover openen als ze daar echt behoefte aan hebben om foto's te delen. Zo streng zijn wij moderators niet hoor dat we zulke topics verbieden alleen is er simpelweg weinig animo voor.
 18. Mark

  Mark Active Member

  Hmm, hier is duidelijk merkbaar dat de komkommertijd is aangebroken. :wink:
 19. Reitse

  Reitse Active Member Medewerker

  Kom maar met een scoop dan ;) (Mark Ooijevaar verlegt zijn trainingsgronden komend seizoen naar Kardinge?) ;)
 20. sharky

  sharky New Member

  Ik vind dat wel een hele gekke opmerking :wink: :p

Deel Deze Pagina