1500 meter vrouwen, maandag 7 februari, 09:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door EenBrabander, 5 feb 2022.

  1. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Het scheelde trouwens 14 honderdsten of de volledige top 6 was Nederland-Japan geweest. Dat belooft voor het niveau in de toekomst niet veel goeds, wetende dat De Wit er op hintte dat de Japanse dames misschien wel alle 3 gaan stoppen.

    Als Wüst en Takagi beide stoppen gaat er wel een enorme kwaliteitsval zijn in de winnende tijden komende ja(a)r(en) trouwens. Zeker als Bowe ook nog stopt (wat volgens mij nog niet vaststond trouwens, tijdens de Amerikaanse trials gaf ze aan misschien nog wel door te willen).
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Sato toch niet?? Die is pas 24.
  3. mi

    mi Well-Known Member

    En wellicht dat een Jutta Leerdam of Marijke Groenewoud nog een stapje kunnen zetten? Er staan altijd weer nieuwe namen op.

    Maar de allergrootste, die halen ze voorlopig niet meer in.
    Camila vindt dit leuk.
  4. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ja, nee, ik hoop het ook niet :p. De opmerking van De Wit was natuurlijk ook maar tussen neus en lippen door, maar je weet het maar nooit. Buitenlandse schaatsers, en zeker vrouwen, gaan doorgaans toch minder lang door dan de Nederlanders natuurlijk (wat overduidelijke uitzonderingen daargelaten :)).

    Jaja, er zullen altijd nog meer Nederlanders opstaan, daar doelde ik ook niet zozeer op ;)
  5. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    De Spelen zijn natuurlijk ook maar een momentopname. Op Trofimov na vind ik met name de Russen erg tegenvallen tot nu toe. Die hebben veel last gehad van de coronaperikelen de afgelopen maanden, lijkt het. Maar ook de Canadezen en Amerikanen rijden in de breedte erg slecht. Misschien toch weer de pakken of het onvermogen van Bowe om de juiste race te rijden op het juiste moment? Ik denk dat het met het niveau wel goed gaat komen de komende vier jaar. Nieuwe namen als Wiklund en zeker ook Groenewoud zullen opstaan.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dat mensen het niveau in de breedte vinden tegenvallen is te begrijpen omdat je onwillekeurig gaat vergelijken met die golf aan 1.53s en 1.54s in Thialf, maar in vergelijking met de vorige twee Spelen ziet het toch een stuk dichter bij elkaar.

    Achtereenvolgens winnende tijd - tiende tijd - gat tussen 1 en 10

    2022: 1.53,28 - 1.55,81 - 2,53
    2018: 1.54,35 - 1.57,94 - 3,59
    2014: 1.53,51 - 1.58,09 - 4,58
    2010: 1.56,89 - 1.58,85 - 1,96
    2006: 1.55,27 - 1.59,74 - 4,47
    2002: 1.54,02 - 1.56,44 - 2,44
    RodyTur10, Camila, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Zelfs de snelste nummer 10 ooit op de OS. Het is wel bijzonder hoe het gevoel over het niveau soms zo anders kan zijn dan de waarheid, dat zag je gisteren ook op de 5 kilometer.
    Camila vindt dit leuk.
  8. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Virtuele 1000m tijd van Wust en Takagi was voor beide 1.15.2 overigens. Ben benieuwd hoe dat zal gaan.
  9. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Nou moet ik wel zeggen dat ik het niveau op de 1500 de afgelopen Olympische Spelen ook vrij bedroevend vond, dus dat zegt niet per se heel veel. Sowieso een onderdeel dat vaak een wat tegenvallende subtop heeft, maar dat was de afgelopen 2 jaar voor mijn gevoel juist een stuk verbeterd.

    Wat waarschijnlijk toch wel aanduidt dat Takagi te traag is gestart. Die had er toch meer met een alles of niets mentaliteit in moeten vliegen. Zelfs met "niets" was het waarschijnlijk nog zilver geworden, want het gat was echt heel groot met de rest.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Sommigen dachten ook dat na het tijdperk Kramer je weer met 6.14 ging winnen op de 5km. Niets bleek minder waar.
    RodyTur10, sysya, HaagscheBluf en 4 anderen vinden dit leuk.
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    De snelste tijd ooit van de nummer 10 op laagland was 1:55.67 vorig jaar op superijs onder een superlage luchtdruk in Thialf, dat is maar 0.14 seconden sneller dan de tiende snelste tijd vandaag. Natuurlijk misten we toen een paar schaatsers, maar er zat toen in de top 10 bijvoorbeeld ook een extra Nederlander, dus dat balanceert het een beetje.
  12. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Vindt het wel streng voor de Canadezen, Maltais was goed op de 3 en Weidemann was goed en pakte zelfs een medaille. Blondin was niet goed maar dat is ze het hele jaar al niet echt, dit was niet beter of slechter dan ik had verwacht.
  13. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ja, allemaal leuk en aardig, maar je verwacht natuurlijk ook wel dat hier de beste tijden worden gereden in de breedte, het zijn namelijk de Olympische Spelen. Dat we nu telkens "snelste nummer 10 buiten Thialf op laagland" enzo zien is niet meer dan normaal. Het laatste afstandskampioenschap dat op een laagland-niet-Thialfbaan was waren de Spelen in Gangneung, dus je verwacht nu ook gewoon dat deze wedstrijd in al die lijstjes op 1 komt te staan, anders zou er in 4 jaar tijd geen stap zijn gezet.

    De winnende tijden zijn nu ook allemaal sneller dan bij de vorige Spelen, dus dat de nummer weet-ik-hoe-veel dan ook sneller is zegt mi niet zoveel. Statistieken zeggen iets, maar zeker niet alles.
  14. Duif

    Duif Well-Known Member

    Die in Inzell was ook ijzersterk en in Thialf heeft ze er ook wel een paar geweldige ritten uitgegooid.
  15. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dan zie je toch dat Miho (te?) voorzichtig van start is gegaan. Zij kan 1.13 rijden.
    Jeronimo1 en Asterisk vinden dit leuk.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Dat zegt alles over Takagi. gewoon niet gepiekt op het moment dat het moet en legt heel veel druk op de 1.000 m.
  17. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Doet ze wel vaker, dat te trage rijden in het eerste rondje. Juist bij haar WR reed ze gewoon voluit en dat werkte beter. Het zal misschien ook de zenuwen zijn.
  18. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Normaal rijdt Takagi haar eerste volle rondje wat rustiger en dan trekt ze door op de 2e volle ronde, maar die 2e volle ronde viel mij eigenlijk wat tegen. Als ze echt goed is zit ze daar onder de 1 seconde verval
    RodyTur10 en VorstM vinden dit leuk.
  19. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Daar heb je wel gelijk in. Weidemann zette een hele sterke 3000m neer. Maltais presteerde naar verwachting. Bloemen was zoals altijd ongrijpbaar. Dan weer goed, dan weer waardeloos. Dus daar wordt niet per se landbreed matig gepresteerd.

    Die Weidemann wordt nog heeel gevaarlijk op de 5000m. Net als Sablikova overigens.
  20. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Goed punt, maar dan kun je ook moeilijk zeggen dat het tegenvalt. We zien hier het hoogste breedteniveau ooit buiten Thialf, dus er zit progressie in het niveau. Als je veel meer dan dit had verwacht dan waren je verwachtingen misschien te hoog. De tijd van de nummer 3 valt natuurlijk wel wat tegen, maar dat gaat over de top, niet over de breedte.
    G1ant vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina