1000 meter vrouwen, woensdag 14 februari 2018

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door leenstrafan, 13 feb 2018.

?

Op basis van het verleden, wie VERDIENEN de drie medailles

  1. Heather Richardson-Bergsma

    28 stem(men)
    62,2%
  2. Brittany Bowe

    26 stem(men)
    57,8%
  3. Karolina Erbanova

    3 stem(men)
    6,7%
  4. Vanessa Bittner-Herzog

    3 stem(men)
    6,7%
  5. Nao Kodaira

    28 stem(men)
    62,2%
  6. Marrit Leenstra

    8 stem(men)
    17,8%
  7. Jorien ter Mors

    11 stem(men)
    24,4%
  8. Miho Takagi

    6 stem(men)
    13,3%
  9. Ireen Wüst

    2 stem(men)
    4,4%
  10. iemand anders, leg uit in de comments

    1 stem(men)
    2,2%
Meerdere stemmen zijn toegestaan.
  1. arsimo

    arsimo Active Member

    Punt is ook dat "we" er met het oog van de echte liefhebber naar kijken. Maar die betalen de boterhammen van de schaatsers niet. Het zijn de sponsors - die van de ploegen, de schaatsers individueel en TeamNL - die exposure willen en die krijgen ze bij het grote publiek via prestaties op de OS en iets minder mate de WK's. Het grote publiek boeit die WB's veel minder of zelfs gewoon niet.

    Bijvoorbeeld ter illustratie: NOS streams van WB's klappen er zelden uit door overbelasting, bij de OS en ook soms wel eens tijdens WK's wel. Tuurlijk, de OS is nu overdag door de week als men op het werk en zo zit en de anderen meestal in weekend waar men meer via tv kijkt. Maar het zegt al genoeg. Ander voorbeeld: normaal vraagt men mij op kantoor nooit hoe het met schaatsen staat of waarom nu die wel wint of juist niet etc. Nu vraagt men mij het wel constant de hele dag door (wetende dat ik een schaatsvolger ben). Jullie hebben ongetwijfeld vergelijkbare ervaringen.

    Ik vind als liefhebber WB's ook leuk, maar ze zijn nu eenmaal in verhouding bijzaak bij het schaatsen. Ik moet toegeven dat het mij als liefhebber notabene ook nooit boeit wie nu aan het einde van het seizoen die WB-klassementen hebben gewonnen. Individuele WB's boeien me wel, maar meer met het beeld van "he, die is goed bezig", "die moet nog aan de slag om straks in februari goed te zijn" of "dat is een talent, die gaat nu doorbreken" etc dan wie er nu precies wint of 2de of 3de is.
    leenstrafan en fransvanbakel vinden dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Bergsma pakte het WR niet? Dat was toen Bowe's 1:12.18.

    Die 0.26 achterstand van Kodaira... heeft Nao die verloren in de opening? 17.67 is niet bijzonder snel voor Kodaira, iemand die 17.3 kan openen.

    Heather en Brittany zullen in Beijing een Dan Jansentje moeten gaan doen in 2022. Op de 500 zie ik het niet gebeuren, en op de massastart heel misschien Heather. En op de TP zijn ze vrij kansloos zonder derde vrouw van topniveau, lijkt me.
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Voor mij geldt voor WB's hetzelfde. Ik vind de wedstrijden leuk en ben dol op records en mooie tijden, maar ik zou niet weten wie welke wereldbekerklassementen heeft gewonnen.
  4. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik vind Ter Mors meer type een Shani Davis, nog los van de duidelijke shorttrack-link. Davis reed in het eerste deel van zijn carrière ook 6:10 en 13:05. Als de 3000 meter een mannenafstand zou zijn geweest had hij daar in die tijd ook wereldtop op geweest. En ook top als allrounder. Toen was hij ook nog eens wereldtop op de 1000 meter, maar was de 1500 écht zijn beste afstand. In die fase zat Ter Mors vier jaar geleden.

    Later in zijn carrière ging hij 34-ers rijden op de 500 meter (wat hij eerder niet kon) en werd hij wereldkampioen sprint. Maar toen kon hij absoluut geen 6:10 meer rijden. Hij was nog steeds 1500 meter-topper, maar de 1000 werd zijn beste afstand. In die fase zit Ter Mors nu.

    Als ze wil kan ze weer terug naar de Ter Mors van vier jaar geleden. Maar ik denk dat, net als bij Davis, Ter Mors de hele range van 500 t/m 3000 (om nog maar te zwijgen over de 5000) niet in één keer kan pakken. Geen schande, want dat is gewoon vreselijk moeilijk is in het huidige schaatsen. Klassen kwam inderdaad heel dicht in de buurt, maar ik zie Ter Mors echt die tijden op de 3000 en 5000 meter niet rijden. (Al heeft ze me vaker verrast, ik ben de eerste om dat toe te geven).
    Snits, Jeronimo1, Sidekick en 4 anderen vinden dit leuk.
  5. gerrit stevens

    gerrit stevens Well-Known Member

    Beste afstand Ter Mors is de 1500. En Davis ging zich inderdaad steeds meer op 1000/1500 toeleggen. Helaas want toen kreeg Sven het een stuk gemakkelijker en Hedrick verdween toen ook nog eens en Skobrev was eigenlijk maar één jaar echt goed en toen was Sven er niet.
    Verder kan ik je wel volgen in je analyse.
    De beste 1500 van Ter Mors is het WK van 2016.
    25,64 - 54,43 (28,79) - 1.23,91 (29,48) - 1.53,92 (30,01)
    Een verval van 0,69 resp. 0,53 per ronde.
    In die laatste ronde ging ze niet kapot en dat duid erop dat ze nog wel een aantal rondjes door kon. Typisch een Fabrisje.
    Ironisch vond ze haar opening te langzaam. Die was inderdaad niet snel maar volgens mij hou je op het laatst veel meer overhoudt en alle energie optimaal benut.
    Laatst bewerkt: 14 feb 2018
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Uitstekende vergelijking.
  7. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    (ook) qua rijstijl, vind ik Ter Mors meer een type Yuskov.
  8. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Hezt lijkt me eerder iets Japans om je teleurstelling niet te tonen, zeker niet tegen de TV van het land waaruit de winnaar komt.
    Laatst bewerkt: 14 feb 2018
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Zou kunnen, ik vraag me af of Kodaira ietwat angstig foor de laatste ronde aan de 1000 is begonnen en daardoor te langzaam is gestart.
    Ik hoop dat ze er over 4 jaar nog zij zijn, maar of ze dan nog top zijn....Het had eigenlijk nu moeten gebeuren (of eigenlijk 4 jaar geleden al).
  10. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Van de huidige schaats(t)ers heeft niemand een 'Heiden potentie' - hooguit een Davis of Klassen potentie. En we moeten nog maar zien of er ooit een '2e Heiden' komt - ik hoop van niet, eigenlijk ;)
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik zeg dus ook in potentie en misschien en een soort en kan zijn en maar. ;)
  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Als iemand die enkele jaren in Japan heeft gewoond en >5 jaar een relatie met een japanse had, kan ik dit beamen.

    In Japan zijn de concepten van honne (hoe je je echt voelt) en tatemae (je publiekelijke gedrag en uitspraken) erg belangrijk. Kort door de bocht komt het er op neer dat je vaak wordt geacht je op een bepaalde manier te gedragen in het openbaar die bij je functie/status past, en ze gaan vrij ver om dat te waarborgen. Het kan soms dan ook erg lastig zijn om de ware gevoelens/meningen van Japanners te ontfutselen (wat tijdens je dagelijkse werkoverleggen vrij frustrerend kan zijn trouwens)

    Of ze daadwerkelijk niet teleurgesteld zijn zullen we niet zo 1-2-3- te weten komen.
  13. Hakkie2

    Hakkie2 Well-Known Member


    Dan vraag ik me af of De Wit dat wel weet, als trainer... lijkt me namelijk lastig om trainer te zijn als je zoiets niet te horen krijgt.
    strawbale vindt dit leuk.
  14. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Dan nog steeds niet ;)
  15. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik heb de belangrijkste ritten kunnen zien vandaag. Heel knappe race van Jorien, en ik was wel blij dat Nao toch nog zilver pakte.
    Elina vindt dit leuk.
  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Over De Wit gesproken: waarom noemt hij de vrouwelijke schaatsers die hij traint altijd "meisjes"?
    Asterisk vindt dit leuk.
  17. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Als je een redelijke intieme relatie krijgt (kan ook op werk zijn) dan kun je daar soms wel de honne krijgen.

    Voor de Wit zou het niet zo heel moeilijk hoeven zijn aangezien hij min of meer hun 'baas' is, en dan kun je vanaf het begin duidelijk maken dat je daadwerkelijke gevoelens uiten juist de vereiste is van je status/functie.
    Hakkie2 en ZeeKoei vinden dit leuk.
  18. Mikay

    Mikay Active Member

    Ik weet niet of dat zo makkelijker is voor De Wit, gezien ook zijn reactie/uitspraken maandag bij studio sportwinter. Daar ging het over hoe Tijssen en Wust hun coach-pupil band is en Henry Schut vroeg toen aan De Wit hoe hij dat deed (kan het niet meer exact reproduceren). Het kwam er opneer dat Wust Tijssen elk moment kon bellen en dat Tijssen de hele tijd voor haar klaar staat, terwijl De Wit zei dat ze een dag van te voren 15 minuten bij elkaar zaten om door te spreken hoe ze dingen gingen doen op de wedstrijd dag en dat was het. Het kwam op mij ten minste veel afstandelijker over, wat misschien meer past in de 'japanse houding'.

    Een opvoeding en cultuur doorbreek je niet zomaar door te zeggen dat het nu anders moet als jij aan het roer staat.
  19. Elina

    Elina Well-Known Member

    Het ergste van de dag. Smeets heeft een zwak voor Jorien ter Mors... (Elina kijkt DWDD)
    Quarantenove vindt dit leuk.
  20. Elina

    Elina Well-Known Member

    Ik heb alleen de NL dames gezien vandaag.
    Wüst, oké.
    Ter Mors, te hard...
    Leenstra, goed, net geen laagland PR.
    frederica en Monique vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina