Versnellen beentempo/slagritme

Discussie in 'Techniek & training' gestart door wielervriend, 25 jan 2010.

  1. wielervriend

    wielervriend New Member

    Hoi schaatsliefhebbers,

    ik heb een specifieke trainingsvraag. Mijn schaatstechniek is vrij behoorlijk en ook tijdens de training kan ik een langere tijd behoorlijke rondetijden schaatsen voor een recreatieve schaatser. Nu heb ik onlangs weer mijn 500m tijd proberen te verbeteren. Een van de oorzaken van het niet slagen hiervan is het niet kunnen versnellen van mijn beentempo. Kan iemand me helpen met enige trainingsoefeningen of tips. Alvast bedankt voor jullie reacties
  2. Tjark

    Tjark Active Member

    Heb er zelf ook 'last' van. Ik ben 1.94 en heb van nature een lager bewegingsritme en veel power per slag. 't liefste ga ik bv met 5 slagen door de bocht.

    Wat ik er (soms) aan probeer te doen: oefenen! Rij achter mensen die wel meer slagen maken. Doe steigerungen echt op ritme maar natuurlijk op behoud van techniek. Probeer je ritme te verhogen in de bochten door een aantal keren echt op een zo hoog mogelijk ritme de bocht te lopen.
    Deze dingen gaan niet in 1-2-3 trainingen perfect, maar bij 't er op letten zul je uiteindelijk er verschil in merken.

    Wat bij mij ook wel geholpen heeft was Spinning (of fiets). Met spinnen heb je een hoger beentempo en raak je er meer aan gewend.
  3. hermanherman

    hermanherman New Member

    probeer je zwaairitme omhoog te gooien, je zult zien dat je overall ritme ook omhoog gaat

    herman

Deel Deze Pagina