De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

  1. Edwin

    Edwin Active Member

    Ik heb gisteravond de eerste dag van het EK gezien en nadat de dames 3000m was afgelopen hebben ze 1 uur en 20 minuten lang het NK Sprint laten zien, interviews met o.a. Tron Espeli en ellendig lange monologen gehouden. Tijdens die 1 uur en 20 minuten waren er eerst nog 4 ritten 5km voordat er gedweild werd. Tussen die 3km en 5km was er wel even 10 minuten pauze. Daarin hadden ze makkelijk dames van het NK Sprint kunnen doen. En tijdens de dweilpauze na rit 4 wat wel 20 minuten duurde, hadden ze de herne NK Sprint kunnen laten zien, de interviews en 1 monoloog, want 1 monoloog is meer dan genoeg. :p
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Re: De NOS, en wat ze allemaal verkeerd doen.

    Erben schaatste steeds een rondje om naar het publiek te zwaaien ;)
  3. nino

    nino Member

    Da's mooi. Zoiets vermoede ik al. 8)
    Hartstikke goed dat het zo'n mooi afscheid was! :D
    En jammer dàt er een afscheid was. :(

    Wat ik ook nog zo goed vind van de NOS: dat je op hun site alle interviews en reportages terug kunt kijken. En ook nog een paar ritten.
  4. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    Dat is inderdaad briljant! Alleen jammer dat ze het AKT2 niet live uitzenden... :wink:
  5. WytseKloos

    WytseKloos New Member

    Je kan commentaar hebben op de NOS, maar ik denk in dat geval vooral op het commentaar. Ik vind het zelf juist prima zoals het is. Mart heb ik liever dan Dione en vooral Bart erbij vind ik super.

    Uiteraard kan je kritiek hebben dat er veel gepraat word.... over het algemeen vind ik het 9 van de 10 keer nuttig.

    Voorderest vind ik dat je geen commentaar kan hebben op de NOS. Hun schaatssite is geweldig, zou misschien wat sneller geupdate kunnen worden maar oke. De beelden die de NOS maakt zijn geweldig. Je merkt toch dat er nogal wat mis gaat als de NOS de beelden niet maakt. De noren kunnen wat dat betreft WEL goed mee doen.
  6. sharky

    sharky New Member

    Natuurlijk kan het altijd beter, maar ik kan toch met de beste wil van de wereld niet zeggen dat het schaatsen op een verkeerde manier gebracht wordt. Tuurlijk worden er wel eens mindere ritten niet uitgezonden en als je een toernooi meeschrijft is dat best irritant. Ik kan me ook ergeren aan voetbal gewauwel tijdens het schaatsen. Maar ja is het echt erg? Nee. Ik denk dat de NOS heel erg mooi verslag gaat maken van de OS. Helaas zal ik er zelf waarschijnlijk maar bar weinig van kunnen zien, maar dat is deels mijn eigen keus.

    En ja als je vaak naar schaatsen kijkt dan ga je je soms irriteren aan commentatoren, omdat ze dingen vaak op dezelfde manier zeggen. Maar goed je moet het ook maar kunnen al die uren vol kletsen en dat ook nog zinvol proberen te doen.

    Ik neem meer en meer op van sport uitzendingen die ik kijk, lang leve de harddisk recorder. Kijken wanneer je wilt en ook wat je wilt, saai interview Fast Forward. Even geen tijd om alles te kijken, alleen leuke ritten en de rest doorspoelen. Helemaal ideaal. Of gewoon de WK sprint lekker relaxed 's avonds gaan kijken. Zorgen dat je geen uitslagen ziet en het is net zo spannend als live. Het leven is ZO MOOI!!!! :D :D :D
  7. Lindekh

    Lindekh Member

    Erben Wennemars twittert:
    Wat zou dat betekenen voor de NOS? :D
  8. Palko

    Palko Active Member

    YES! Leuk Wennemars naar de Spelen, deskundige analyse!
  9. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Wat me nou ineens te binnen schiet is Maarten van der Weijden die olympisch kampioen werd op de tien kilometer zwemmen en zijn vriend/trainingsmaat Pieter van den Hoogenband die helemaal dolenthousiast aan het gillen en aan het springen was. Ik voel een soortgelijk scenario aankomen. (Vervang v/d Weijden door Kramer, v/d Hoogenband door Wennemars en zwemmen door schaatsen; de tien kilometer kan je zelfs nog laten staan.)
  10. Cindy

    Cindy New Member

    Kunnen ze dan eindelijk Ria Visser eens een keer naar huis sturen.....
  11. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat leuk dat Erben naar Vancouver gaat voor de OS, wat mij betreft dan samen met Bart analyses doen en Ria Visser idd thuis laten.
  12. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Dione in een apart hokje om de algemene dingen aan te kondigen, Bart en Erben langs de baan om de races te analyseren tijdens de dweilpauzes. Smeets voor de diepere achtergrondfilmpjes voor of na de wedstrijden.

    zoiets dan zitten de meeste mensen wel op hun plek :) denk ik...
  13. dedeut

    dedeut Well-Known Member

    De Vancouversite van de NOS is in de lucht: http://nos.nl/os2010...

    Mooie statistieken, aparte pagina's voor alle deelnemers, filmpjes van de vorige Spelen. Erg mooi allemaal. Alleen kan ik het twitteroverzicht van alle schaatsers niet meer terugvinden.
  14. Tinuz

    Tinuz New Member

    Vanavond niet hoe ze het doen, maar hoe ze het gaan doen in Vancouver: Ned. 3 De Wereld Draait Door.

    (Stond ook al in het tv-topic, maar het past hier ook bij. Kunnen we straks onze mening over de plannen geven :wink: )
  15. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    En dan wel met z'n allen klagen over de organisatie in Vancouver die vlak voor de Spelen iets verandert (groene/rode blokjes), maar doodleuk zelf overschakelen naar Silverlight 3 terwijl ze best weten dat die nog niet door Moonlight ondersteund wordt. Stelletje Linux-haters weer daar bij de NOS. Moet ik nou elke keer van computer gaan wisselen als ik even naar de Winterspelen wil kijken!? :evil:

    Ook de normaal werkende combinatie Totem + GStreamer + .wmv doet het vandaag niet. Hmm, vreemd...
  16. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Dit is toch niet te geloven he.. paar minuten napraten en hop voetbal..

    Er wordt OLYMPISCH goud gewonnen en we mogen, in plaats van kijken naar een goede nabeschouwing, kijken naar een stel blagen die tegen een opgeblazen schapenmaag schoppen op wat verdwaalde trapveldjes. Hallo NOS, SPORTfans alhier, wat jullie nu uitzenden doen jullie het hele, lange, oneindige jaar al. Deze 'wedstrijdjes' gaan nergens over, voor de OS, WK's en EK's moeten dit soort nonsense-evenementjes gewoon wijken naar een moment dat een échte sportliefhebber en kenner er geen last van heeft...

    Zo.
  17. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Voetbal moet uitgezonden worden, dat vind ik niet raar. Maar ik had er voor gekozen om het voetbal op een ander kanaal uit te zenden.
  18. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Had prima via een van de internetkanaaltje gekund ;)
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Voetbal is toch volkssport nummer 1, of er nu OS of niet zijn. Kan me dit dus wel voorstellen. Tip: zet gewoon de dvd recorder aan de hele nacht, dan kan je morgen lekker doorspoelen totdat er weer iets over schaatsen is. Ik heb die van mij in ieder geval ingeprogrammeerd voor iedere nacht de komende weken, zodat ik niets hoef te missen. Niet dat ik alles terug kan kijken natuurlijk (er moet helaas ook nog gewoon gewerkt worden), maar de echt mooie dingen hoef ik dan niet te missen.
  20. Cindy

    Cindy New Member

    Kunnen ze Ria Visser met haar domme opmerkingen niet vervangen door Erben!? Zelfs Bart Veldkamp ergert zich aan haar! Steeds als ze begint te praten trekt hij een raar hoofd en ze praat overal door heen....

Deel Deze Pagina