Welke skeelers??

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door gaisdergerman, 28 feb 2008.

  1. gaisdergerman

    gaisdergerman New Member

    In januari 2007 ben ik begonnen met schaatsen en dit jaar ben ik echt aan het schaatsen. Train nu 1 keer per week en rij 1 x per week vrij. Daarnaast probeer ik af een toe wedstrijden mee te rijden. Ik rij sinds eind januari op de maple comet steel met G4 schoen en moet zeggen dat het erg goed bevalt.

    Ik ben van plan om dit jaar droog te gaan trainen en ook wat kilomters te gaan maken op skeelers zodat ik volgend jaar echt progressie kan maken.

    Nu heb ik weinig info over skeelers kunnen vinden en waar ik op moet letten. Kan iemand mij misschien een bepaald model aanraden. Ik zat zelf te denken om er €300,- aan uit te geven. Als er daarvoor geen fansoenlijke skeelers voor zijn dan zal ik dat bedrag uiteraard moeten verhogen.

    Ik geloof dat ook mogelijk is om op mijn maples schoen te gaan rijden. Dit lijkt me alleen niet ideaal, dus mijn voorkeur gaat uit naar een complete set.
  2. Tjark

    Tjark Active Member

    als 't om een complete set gaat, moet je toch naar een speciaalzaak om alles te passen en kun je daar ook kijken wat hun advies is.
  3. gaisdergerman

    gaisdergerman New Member

    Klopt, maar ik wilde me alvast orienteren zodat ik een goede keuze maak :).
  4. Lammert

    Lammert Member

    Voor rond de € 300 heb je behoorlijk goede (fitness)skates, maar voor echte speedskates moet je wel wat meer neerleggen. Rollerblade heeft voor rond de € 300 de Speedmachine 8.0, wat een remake is van de Marathon Carbon van vorig seizoen. Het is een hybride-skate die wat tussen de fitness-skate en speedskate in zit. Fila heeft ook wel wat in die prijsklasse (Stouwdam heeft nu de M100 in de aanbieding voor € 299,95). Powerslide, Raps en Bont zitten met hun goedkoopste modellen wat meer richting de € 400.
  5. janneman

    janneman New Member

    t is een beetje oud draadje, maar ik pik m even op....

    de laatste jaren fervent skeeleraar / inline-skater en nu vriest t al een paar weken...

    vorig jaar m'n stokoude noren verkocht en had nog een paar goedkopie-hockys van de zeeman liggen. daar de molentocht 50km op gereden. heel leuk, maar m'n voeten kwamen er bloedend uit... :?

    ik heb behoorlijk wat skeeler-materiaal en een paar goede schoenen. dus dacht; ok voor die paar dagen per zoveel jaar wil ik niet teveel uitgeven.... wel es een paar RAPS gepast en moet zeggen... zo'n schoentje zit ook wel heel goed... maar had er geen 500 euro voor over :roll:

    Toen liep ik tegen een paar vaste ijzers aan van Rollerblade/Mogema met 165 mm montage. die passen onder m'n Powerslide R2 schoen - dus een dealtje gemaakt (de winkel die ze verkocht wist duidelijk niet wat ze verkochten... veel te goedkoop...).

    de eerste keer ging voor geen meter.!!!! ik dacht; wielen eraf, ijzers eronder en gaan! NOT! :(

    tot ik op t idee kwam dat ze misschien niet zo glad waren... laten slijpen en nu ben ik helemaal blij!

    alleen hopen dat t weer opnieuw wat gaat vriezen, zodat ik nog wat kan glijden!
    [​IMG]
  6. MrBean

    MrBean New Member

    Goed geregeld! Zo te zien is alleen je ijzer een stuk korter dan zou "moeten" bij jouw schoenmaat. Maar zo te horen kom je hier ook goed mee weg. Ik hoop voor je dat het weer gaat vriezen. Geniet er van!
  7. janneman

    janneman New Member

    Ja, zag in de winkel al wel dat ie aan de korte kant is. heb nergens kunnen vinden wat nu precies "moet" - maar dacht zo; hij is precies even lang als m'n skeelerframe, ook bij een schaats is er ronding dus je rijd toch niet op het hele ijzer tegelijk - zo'n kort ijzer zal misschien ietsie meer "zwabberen"/wendbaar zijn maar wedstrijden rij ik toch niet.
  8. Rinus

    Rinus Member

    Het ijzer zou theoretisch ongeveer even lang in centimeters moeten zijn als je schoenmaat. Ik heb maat 45 schaatsen met een ijzer van 47cm lang.

Deel Deze Pagina