schaatsen bij Harderwijk

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 7 jan 2010.

  1. bantega

    bantega Member

    Vandaag vanaf boulevard Harderwijk naar brug bij Nijkerk geschaatst. Behalve klein baantje bij begin en eind nergens geveegd, maar bijna nergens meer dan een cm sneeuw. Ijskwaliteit van goed naar slecht: Nulde, Harderwijk, Horst, Nijkerk. Bij Nijkerk veel sneeuw en wat papperig. Weet niet of het veilig is met veel mensen (denk het wel). Terug wind tegen. Wie dit morgen wil doen: nog veel meer wind tegen, dus beter bij Nijkerk of Nulde starten. En toen net ten zuiden van Hwijk plotseling verzakt kistwerk. twee meter breed water , 30 cm diep met daaronder ijs. Niet echt onveilig denk gezien de diepte vh meer daar (hooguit halve meter), maar wel een half nat been; ik moest toch terug...Daarna dus maar wat heen en weer gecrosst bij Harderwijk. Van Knardijk naar het wak is ongeveer 3km. Best mooi ijs. Hoorde van anderen dat het ijs bij Hwijk Thialfkwaliteit had in vgl met Elburg
  2. Anonymous

    Anonymous Guest

    ik werk bij de industriehaven van Harderwijk en heb er vandaag verschijnende schaatsers het ijs op zien gaan en richting Elburg zien schaatsen.
    deze plek (einde Daltonstraat) zal bij de veluwemeertocht ook als opstapplek gebruikt worden en is dus nu al bruikbaar. parkeerplek is er beperkt beschikbaar op deze dijk.
    het lijkt mij zeer onwaarschijnlijk om de andere kant op te schaatsen (dus richting Nijkerk) aangezien daar van de week nog een schip daar gevaren is. wel is het mogelijk om op de boulevard van Harderwijk te parkeren en dan richting Nijkerk te schaatsen.
    het fietspontje bij horst is al ruim een week uit de vaart dus ook hier zal het ijs dik genoeg zijn.
  3. north90ty

    north90ty New Member

  4. HilbertG

    HilbertG New Member

    Hoe staat het er nu voor. Bij Strand Horst en Nulde waren vandaag geen schaatsers te bekennen. Er is ook nog geen baan getrokken. Iemand nog nieuws van vandaag over hoe het ervoor staat daar op dit moment?
  5. Anonymous

    Anonymous Guest

    Afgelopen zaterdag gepoogd hier te schaatsen. Koud, gevoelstemperatuur tussen de -10 en -15 vanwege de wind, en erg hobbelig. Na 3 keer in de eerste 200 meter bijna gevallen te zijn vanwege de toch wel hoge hobbels dacht ik bij mijzelf "Wat doe ik hier? Ik wil graag schaatsen, maar dit is geen schaatsen.". Direct mijn schaatsen uitgedaan. Degene die roept dat het ijs hier redelijk is moet tijdens het schaatsen hier ongelovelijk hard op zijn hoofd zijn gevallen (zie ook reactie van speedy bij onderwerp Drontermeer (Elburg-Kampen) d.d. wo jan 06, 2010 11:21). Er valt hier niet te schaatsen. IJs is werkelijk waar van erbarmelijke kwaliteit. We praten hier niet over kleine hobbeltjes waardoor je een beetje trilt als je daar overheen schaatst. We praten hier over hobbels waar je tegenaan schaatst en dan heeft het nog maar weinig met schaatsen te maken. Het ijs bij Horst is gewoon :( :( :(
  6. Anonymous

    Anonymous Guest

    Beste mensen uit omgeving Elburg,

    Donderdag wordt de klassieker de Veluwemeertocht op een 'nieuw geveegde baan' verreden. Heeft iemand die baan al gereden? Hoe ligt-ie erbij? Goed ijs? En waar kun je het beste opstappen?
  7. Anonymous

    Anonymous Guest

    En... leef je nog?

Deel Deze Pagina