regenkleding

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door linda01, 11 jan 2010.

  1. linda01

    linda01 New Member

    Ik schaats al een tijdje op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.
    Waar ik vooral mee zit is het schaatsen in de regen.

    Qua kleding vind ik het moeilijk.
    Hebben jullie tip's qua kledingkeuze in de regen?
    Ik zag op internet wel een Craft regenjas. Biedt deze voldoende bescherming bij een flinke bui?
  2. Principia

    Principia New Member

    Je zou eens kunnen kijken voor een "racefiets regenjas".

    Je hebt prima, goed aansluitende regenjassen die nog een beetje ademen ook. Punt is toch altijd dat als het echt waterdicht is dat het dan te weining ademt bij flinke inspanning. Word je weer van binnenuit nat :x
  3. Tazzy

    Tazzy New Member

  4. ijsmonster

    ijsmonster Member

    De omschrijving is "waterafstotend". Bij een fikse bui word je dan toch nat. De reactie van Futura suggereert "...dat er geen regen doorheen kan". Door een spijkerbroek kan het ook niet heen regenen, wel lekken... Het schijnt ook geen ademend jack te zijn, dus niets bijzonders, gezien de prijs.

    Een goeie tip is idd fietskleding van ademend waterdicht materiaal. De houding van fietsers komt grotendeels overeen met die van schaatsers en daar is de kleding ook meestal op gesneden. Bij andere activiteiten heb je meestal je hoofd minder in je nek dan bij fietsen en schaatsen; dat resulteert doorgaans in een andere snit. Dikke hompen opgevouwen muts of kraag in je nek en zo... beslist onprettig. Op de site die Tazzy aangaf staat bijv een AGU Secco Cabrio fietsjack. Ademend waterdicht spul. Mouwen zijn afritsbaar, lijkt me persoonlijk erg fijn. Heb je meteen ook een windstopper.

    Houd er wel rekening mee dat ademend materiaal zijn grenzen heeft; hangt dus af van de mate waarin je je inspant of het transpiratievocht nog voldoende afgevoerd kan worden of niet. Zelf draag ik als het buiten flink nat is nog wel eens een overbroek van waterdicht materiaal. Als ik zelf train is zo'n ding echter niet prettig; te warm. Misschien zijn de rainlegs een mooie optie.
  5. linda01

    linda01 New Member

    Bedankt voor het meedenken.
    Ik ga deze week naar een fietsenwinkel in Amsterdam. Eens kijken wat zij in het verkoop hebben.

Deel Deze Pagina