stinkschaatsen

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door sintjuttemus, 11 jan 2010.

  1. sintjuttemus

    sintjuttemus New Member

    Mijn ijshockey schaatsen hebben jarenlang in een vochtig schuurtje gelegen. Toen ik ze er van de week weer uit haalde roken ze een beetje muf. Niet heel erg verder. Nu heb ik ze binnen's huis opgeborgen maar ze beginnen heel erg te stinken. is daar iets aan te doen? Vind het zonde om ze weg te gooien want het zijn hele dure Bauers en ze zijn verder nog tiptop in orde.
  2. Tazzy

    Tazzy New Member

    De schoenmaker heeft er denk wel een spray voor.
  3. sjeve schaats

    sjeve schaats New Member

    `Ze min. 24 uur in de diepvries doen .
  4. nixmit

    nixmit New Member

    Stank wordt vaak veroorzaakt door schimmels.
    Die houden niet van verdund bleekwater.
    (schimmelbestrijder van Bison is ook verdund bleekwater, maar met opgewaardeerde verpakking + prijs)
  5. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Ik vermoed dat ze vol met vocht zitten. Schuurtjes zijn doorgaans niet zo droog. Dat vocht verdampt nu en jij wordt getracteerd op een onwelriekende mélange van oude kaas en verse paddestoelen. Je zou er geurvreters in kunnen stoppen tegen de meur, daarnaast volproppen met oude krant. De oude krant neemt het vocht op, de geurvreters (hopelijk) de odeur. Kranten dagelijks vervangen door nieuwe (verse) oude kranten :)

    Verder kun je er een pleedinges in hangen; zo'n penetrant geurgeval. Ook verkrijgbaar voor in auto's; dan moet het in schoenen zeker lukken. Ik vermoed echter dat de schimmels preferabel zijn boven die pleedingen. Knijper is wellicht aan te raden. Leg ze ten slotte in de kamer van iemand met wie je niet van plan bent een duurzame relatie op te bouwen.

Deel Deze Pagina