Drontermeer (Elburg-Kampen)

Discussie in '2009-2010' gestart door Anonymous, 2 jan 2010.

  1. Anonymous

    Anonymous Guest

    Op weg naar Flevonice zagen we op het Drontermeer aan de oostkant 2 schaatsers. We hopen dat ze weer thuis zijn.
    In Friesland heeft het redelijk gesneeuwd. Jammer hoor. Nu gaat het aanvriezen een stuk langzamer.
  2. knikker

    knikker New Member

    Re: drontermeer

    Vanmiddag kwam ik ook terug van Flevonice. Toen ik de brug bij Elburg overging zag ik twee ijszeilers over het ijs scheren. Dit was ter hoogte van het Veluwestrandbad, en dus op het Veluwemeer. Het ijs zag er redelijk uit ondanks de aangevroren sneeuw. Toen ik verder reed zag ik een aantal auto's staan langs de dijk ter hoogte van de waterzuivering. Dit is het Drontermeer. Hier is wellicht vanmiddag geschaatst. Op dit deel werd er tijdens de eerste vorstperiode ook al geschaatst, ondanks de sneeuw die er lag. Helaas sneeuwt het hier ( in Elburg ) inmiddels al anderhalf uur behoorlijk hard. Er ligt al zo'n vier centimeter. Dat betekent dat al het nieuw bijgekomen ijs ook bedekt is met een laag sneeuw. Vooralsnog ziet het er niet best uit voor tochten e.d.
  3. knikker

    knikker New Member

    Re: drontermeer

    Zojuist krijg ik de bevestiging dat er inderdaad bij de waterzuivering, dus op het Drontermeer, geschaatst is. Het ijs was lichtelijk ruw door de gesmolten / bevroren sneeuw. Maar wel mooi hard en een mooie grote ronde. Maar goed, de sneeuw die nu valt hadden we niet moeten hebben.
  4. knikker

    knikker New Member

    Re: drontermeer

    Inmiddels al 10 cm sneeuw !!!!!!!!!!!!!!!!
  5. Sjoerd

    Sjoerd Active Member

    Re: drontermeer

    In dronten inmiddels 20-30 cm sneeuw.
  6. knikker

    knikker New Member

    Re: drontermeer

    Hier in Elburg is er zo'n 15 tot 20 cm gevallen. Schaatsen op Dronter- / Veluwemeer lijkt daarmee voorlopig uitgesloten............
  7. paul redeker

    paul redeker New Member

    Re: drontermeer

    Op de site van http://www.overijsselsemerentocht.nl/ staat het volgende bericht.

    Ik vraag me af of de sneeuw geen roet in het eten gooit. Kunnen ze na een week een baan vegen a la de Weissensee?

    http://schaatslink.ning.com/profile/PaulRedeker
  8. Anonymous

    Anonymous Guest

    Re: drontermeer

    zaterdag heb ik met mijn vriendin geschaatst vanaf Elburg tot aan 't Haasje bij Kampen en weer terug (totaal zo'n 18 - 20km). Het ijs was dikgenoeg en bijna nergens kraakte het. het was echt werkijs, dus je kon nergens echt goed snelheid maken. ook bij de tunnel bij de hanzelijn was goed schaatsbaar qua ijsdikte.

    maar goed, voor de liefhebber was het zeer de moeite waard.
    let wel op dat je niet op de vaargeul gaat schaatsen (kun je herkennen aan pionnen).
  9. knikker

    knikker New Member

    Re: drontermeer

    Twee opmerkingen.

    Zaterdagavond is hier zo'n 15 centimeter sneeuw gevallen.

    Een vaargeul wordt niet aangegeven met pionnen maar met grote boeien. De vaargeul was zaterdagmorgen net dichtgevroren en dus zal de sneeuw nu versmolten zijn met het ijs. Wees dus uiterst voorzichtig wanneer je het ijs op gaat. ( Een natuurijsliefhebber in hart en nieren die altijd als eerste op het Drontermeer is gaf vanmiddag aan dat het helemaal niks was en dat hij naar Giethoorn was geweest ).

    Richting Harderwijk en Nijkerk schijnt het beter te zijn omdat daar bijna geen sneeuw gevallen is ( Veluwemeer ).
  10. bantega

    bantega Member

    Re: drontermeer

    Naar Giethoorn? En?
  11. Speedy

    Speedy Member

    Re: drontermeer

    Vandaag van verschillende mensen gehoord dat het op Strand Horst, dat is net iets voorbij Harderwijk, goed te doen was, wel wat hobbelig ijs, maar zeer weinig sneeuw, ikzelf ga hier morgen ook naar toe, ik neem m'n ijssurfplank mee, maar ook m'n schaatsen, om een paar keer op en neer te schaatsen richting Harderwijk :D
  12. knikker

    knikker New Member

    Re: drontermeer

    Ben vanmiddag twee keer langs Horst gekomen. Het zag eruit alsof de sneeuw gesmolten cq versmolten was met het ijs. Vanaf de snelweg heb ik niemand op het ijs gezien, uitgezonderd twee ijssurfers.
  13. Speedy

    Speedy Member

    Re: drontermeer

    Ik ben gisteren op Horst geweest om te schatsen en te ijssurfen, de kwaliteit van het ijs is erg slecht zeer veel hobbels, en verschrikkelijk ruw ijs, voor het ijssurfen maakte het niet veel uit, maar heb aan het eind de schaatsen nog even onder gedaan, maar dat was nog niet zo'n heel groot succes daar door de ijskwaliteit :cry:
  14. Anonymous

    Anonymous Guest

    Schaatsen bij Elburg

    Is er al iemand wezen schaatsen bij Elburg? Zo ja, hoe is het ijs? Hoever kun je? Gezien de aangekondigde Veluwemeertocht zal het toch onderhand wel moeten kunnen. Ik wil graag opstappen in Elburg omdat ik van het OV afhankelijk ben.
  15. tory

    tory New Member

    Vanochtend opgestapt bij brug Elburg op camping o.i.d.. Ronde van ongeveer 5 km geveegd. Kwaliteit eerste paar km redelijk goed, laatste stukken tegen harde wind in steeds slechter (ook door steeds meer rijders) met veel scheuren, maar goede oefening voor hopelijk langere tochten.
  16. Anonymous

    Anonymous Guest

    Het "rondje" bij Elburg was vandaag als sneeuw voor de zon verdwenen. Wat overbleef was een baantje van 1 meter breed met om de vijftig meter een voetenbaadje. Hopen dat het lekker doorvriest, dan kan de schaatsvereniging er wel weer wat van maken. Na Elburg zijn we naar strand Nulde gegaan, daar was het ijs mooi alleen is er nog niet geveegd. Je moet de sneeuw er even wegdenken en dan kan je tot de vaargeul bij Horst prima schaatsen. Een tocht langs de rand tot aan Harderwijk was nog niet te doen.
  17. tory

    tory New Member

    Jammer, maar niet onlogisch na de vele schaatsers gisteren. Hoe zou het morgen zijn? Vegen vanwege de dinsdag geplande wedstrijd Veluwemeer ? Of wordt die op een andere lokatie gehouden > Zo ja, waar? Daar zal zeker te schaatsen zijn dan.
  18. Anonymous

    Anonymous Guest

    Heeft er vandaag nog iemand geschaatst bij Elburg ?
  19. tory

    tory New Member

    Was gisteren onmogelijk, maar door gegaan naar Flevonice.
    Donderdag wordt de Veluwemeertocht (wedstijd) gehouden), dus mogelijk morgen - donderdag na de westrijd - en evt. vrijdag goed te schaatsen daar denk ik.
  20. knikker

    knikker New Member

    Veluwemeertocht wordt gehouden op VELUWEMEER ( ELBURG richting NUNSPEET ), topic gaat over Drontermeer. Drontermeer is naar verluid erg slecht. Veluwemeer is best te schaatsen. Zie voor verslag van vandaag mijn weblog.

Deel Deze Pagina