Registratie ijstijden op Mylaps.com

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door SprintMaster, 28 nov 2009.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Gisteren naar Kardinge geweest. Bij thuiskomst viel het me op dat niet alle doorkomsten geregistreerd waren. Soms wel 4 ronden achter elkaar niet. Waar kan dit aan liggen: transponder (inmiddels 2 jaar oud) of een haperend systeem op de ijsbaan? Iemand met dezelfde ervaring?
  2. MartijnBlaas

    MartijnBlaas Member

    In Nijmegen kun je maar 1 jaar doen met transponder dan moet je weer een nieuwe kopen en opnieuw registreren. Je kunt volgens mij ook niet dezelfde naam aanhouden want dan zegt ie dat de naam al in gebruik is.
  3. Tjark

    Tjark Active Member

    Nee, in Nijmegen ligt sinds dit jaar ook hetzelfde systeem als er op andere banen ligt en dus een ander systeem dan vorig jaar. Dat is de reden dat je dit jaar een nieuwe chip nodig hebt. Naar mijn weten doet die chip 't ook op andere banen. ProChip's van andere banen (niet de oranje Flex) doen 't ook in Nijmegen, maar Nijmegen zit nog even als enige baan op de site timepoint.mylaps.com . De andere banen zitten op de site results.mylaps.com . Dit vanwege het scorebord in Nijmegen. Zo'n rode chip moet dan wel eerst doorgegeven worden in Nijmegen.
    Je kunt in Nijmegen wel dezelfde naam aanhouden (heb ik bv ook). Je moet dan de 'nieuwe' chip 'gewoon' toevoegen aan je account dat je vorig jaar had voor Nijmegen. Als jij dit jaar een nieuw account hebt aangemaakt, dan staat de nickname nog bij je oude account geregistreerd, en 2 dezelfde nicknames kunnen niet op 't systeem natuurlijk. Dus of je chip toevoegen aan je oude account (en bij je nieuwe account eerst weghalen), of op je oude account je nickname veranderen, zodat je op je nieuwe account weer je nickname kan instellen.

    Volgend jaar kun je je abonnement verlengen om je tijden nog te zien. De chip is volgend jaar echt niet 'op'. Je betaalt in Nijmegen (of op andere banen bij de ProChip Flex) eigenlijk niet zozeer voor de chip, alswel voor de dienstverlening van je tijden kunnen registreren.

    @Sprintmaster: de transponder moet bij normaal gebruik wel zo'n 5-6-7 of in de buurt meegaan. 2 jaar normaal zeker. Hou 't even in de gaten of 't vaker gebeurd, of dat het maar eenmalig was.
  4. anonieme

    anonieme Member

    Toen ik 5 jaar geleden mijn transponder kocht, leverde prochip 5 jaar garantie. Na een jaar had ik ook problemen in Deventer en heb ik een vervanger gekregen. Een jaar later moesten we allemaal een nieuw chip ivm een verbeterd, niet compatible systeem. Deze chip werkt nu na 3 jaar nog steeds en ja: ik twijfel wel eens dat er een doorkomst gemist is, maar 4 op één avond heb ik niet meegemaakt.
    Maar hoe en waar heb je de chip zitten? Vast aan de schaats, aan de "brug", kan een oorzaak zijn dat bij de aanzet chip niet herkent wordt. Ook het been te hoog optillen kan een reden zijn dat de chip niet gelezen wordt. Het systeem werkte (of het nog zo is weet ik niet) tot maximaal 40 cm boven het ijs.
  5. lionking68

    lionking68 New Member

    Het ligt niet aan jouw chip maar aan Kardinge want ik had woensdagavond precies hetzelfde,ik heb ook eens naar wat andere gebruikers gekeken en die
    hadden ook allemaal rondetijden die niet kloppen. Ik heb een mail naar de Kardinge gestuurt dat het systeem niet werkt en hoop dat ze er mee aan de slag gaan.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Het viel me idd ook op dat bij andere gebruikers weinig doorkomsten stonden. Wat ook wel es gebeurd is dat op de avond zelf de rondetijden er niet op staan, maar de volgende dag wel. Ik heb het toen ook doorgegeven aan degene die in het hokje zat.
  7. lionking68

    lionking68 New Member

    Vanmorgen was het nog steeds niet in orde met de rondetijden,heb op de ijsbaan even gevraagt aan een medewerker hoe het zat met dit probleem ,hij vertelde dat ze het zelf ook al hadden ontdekt dat het niet goed werkt en men was er mee bezig om het te herstellen. Hoop dat het snel opgelost wordt.
  8. Klaas

    Klaas New Member

    Als je de chip om je enkel draagt, moet je wel erg je best doen om geen registratie te krijgen. Wat me wel opvalt dat als je het vakje passings openklikt, zo ongeveer de hele maand november het aantal gereden ronden is verdubbeld. Als je zo'n hoog aantal openklikt klopt de weergave wel weer. Het is alleen wel lastig bij downloaden en het maken van overzichten.
    Ik zie dit ook bij andere rijders op de Westfries in Hoorn. Misschien ligt het aan de baan, of hebben andere rijders op andere banen dit probleem ook?
  9. anonieme

    anonieme Member

    Klopt. Bij mij in Deventer hetzelfde probleem tussen 15 okt en 20 nov.

Deel Deze Pagina