Vechtsebanen gaan dicht!

Discussie in 'IJs' gestart door iceman, 27 mei 2009.

  1. iceman

    iceman Member

    Gerucht over de Vechtsebanen in Utrecht
    Het faillisement is aangevraagd dat is zeker.
    Ze gaan nu kijken of er een doorstart kan plaats vinden.

    Dus het wordt een lange hete zomer in Utrecht


    THE ICEMAN 2
  2. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ja ik las het. Wel balen, wordt erg lastig voor mij om komend seizoen dan te trainen.
  3. Cobus

    Cobus New Member

    Pffff slecht nieuws voor de schaatsliefhebbers in en om Utrecht. Ik hoop dat er een oplossing gevonden gaat worden om de boel weer draaiende te hebben komende winter.
  4. 3822

    3822 New Member

    Vechtsebanen in financiële nood

    25 mei 2009
    Vechtsebanen in financiële nood
    Door ROELAND FRANCK (AD/Utrechts Nieuwsblad)
    UTRECHT - De Vechtsebanen in Utrecht verkeert in financiële moelijkheden.
    Het sport-, recreatie- en zalencomplex heeft vandaag surceance van betaling aangevraagd.
    Het personeel is vanmiddag op de hoogte gebracht. Vandaag is een bewindvoerder benoemd die moet bezien of een doorstart, overname, of andere redding mogelijk is. Ondertussen is het centrum gewoon geopend.
    Het meest prominente onderdeel van De Vechtsebanen is de kunstijsbaan met een 400m wedstrijdbaan en ijshockeyhal. Die zijn op dit moment niet in gebruik. Verder omvat het complex tennis- en bowlingbanen en vergaderruimten. Ook zijn er zalen voor bijvoorbeeld examens. Het CBR neemt van hier af rijexamens af.
    Enkele jaren gelden is fors geïnvesteerd in het complex. Er verrees een nieuwe entree en bowlingzaal alsmede een parkeergarage.

    28 mei 2009
    Utrecht redt ijsbaan niet
    Door ROELAND FRANCK (AD/Utrechts Nieuwsblad)
    UTRECHT - De gemeente Utrecht steekt nu geen geld in sport- en recreatiecentrum De Vechtsebanen. Dat verzekert wethouder Harm Janssen van Sport en Financiën. Hij ziet een faillissement als haast onvermijdelijk.
    Bewindvoerder Dingemans wil dat juist voorkomen. ,,Binnen enkele weken moet er duidelijkheid zijn. Als iedereen de hakken in het zand zet, dan komen we er niet uit.’’
    Maandag zag het bestuur van De Vechtsebanen zich genoodzaakt surseance van betaling aan te vragen. Eerder overleg met banken en de gemeente leidde niet tot een oplossing. Het complex heeft een miljoenenschuld.
    Voorzitter Vos van het sport- en recreatiecentrum, waar de Utrechtse kunstijsbaan deel van uitmaakt, heeft zijn hoop op de gemeente gevestigd. ,,Die heeft het belang schaatsen voor iedereen mogelijk te maken,’’ aldus Vos.
    Janssen roept in herinnering dat de gemeente Utrecht in 1994 de subsidie beëindigde juist op verzoek van de ijsbaan en daarbij een afkoopsom van 4,1 miljoen euro betaalde. ,,Ook in 2005 zijn we nog eenmalig bijgesprongen,’’ aldus Janssen. Hij verwacht alleen heil van een faillissement. Dan schiet de bank er bij in. ,,Daar ligt het risico,’’ zegt de wethouder. De gemeente heeft volgens Janssen een vordering van twee ton uitstaan. ,,We hebben overwogen om met een lening voor korte termijn De Vechtsebanen te helpen, maar het is vrijwel zeker dat we dat geld nooit terugzien. De schuldenlast is veel te hoog in verhouding tot wat er verdiend kan worden. Pas als de schuld gesaneerd is, is er toekomst. Na een faillissement kunnen we kijken wat mogelijk is. Wij zien het belang van een ijsbaan in Utrecht.’’
    Ook bewindvoerder Dingemans heeft geconstateerd dat het complex te zwaar gefinancierd is. ,,Daar moet een oplossing voor gevonden worden met de gemeente en de bank.’’ Dat is Van Lanschot. Op dit moment blijft het complex geopend, verzekert bewindvoerder Dingemans. ,,We hebben te maken met sportclubs, huurders en boekingen.’’
  5. ®onnie

    ®onnie New Member

    Het is echt te hopen dat je met een oplossing gaan komen, moet er niet aan denken dat we moeten gaan uitwijken naar een andere ijsbaan....

    Misschien een idee: Dirk Scheringa, je weet wel van dat mooie bedrijf DSB, hij heeft al een museum, voetbalstadion, eigen schaatsploeg en is hoofdsponser van de marathoncompetitie aankomende drie jaar. Wil hij niet ook nog een ijsbaan op zijn naam....

    Dan kunnen wij tenminste gewoon trainen aankomende winter ;)

    Hopen dat het goed komt (zucht)
  6. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Gemeente schijnt niet te willen helpen/sponsoren.

    Vreemd, paar jaar geleden hebben ze nog tonnen in FC Utrecht gepomped en een ijsbaan willen ze niet helpen :cry:

    Ik heb ook geen uitwijkmogelijkheid op het moment. Vechtsebanen was al 40 minuten reizen voor mij met openbaar vervoer (van deur tot deur, enkele reis), om nu naar Amsterdam te gaan en nog langer onderweg te zijn voor 1 uur training, zie ik niet zitten...maar ja ben bang dat het toch zal moeten.
  7. allard

    allard Active Member

    Wat ik zelf veel interessanter vind: Wat gebeurt er met de UCB/plaatsing NK sprint als de baan niet meer open kan een van de komende winters?

    Verder natuurlijk wel jammer als de baan dicht zou gaan. Heb er best goede herinneringen van de paar wedstrijden die ik er heb gereden, ondanks dat het soms een beste zandbak kan zijn.
  8. lindavdsalm

    lindavdsalm Active Member

    Wel beetje misleidende titel....
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Die verdwijnt naar een andere baan denk ik. Vroeger was de plaatsing NK Sprint ook elders... Jammer want dan is mijn UCB traditie ook meteen over ;)
  10. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    Ik denk en hoop wel dat er een doorstart komt! In die regio wonen veel mensen en staan nog niet zo belachelijk veel ijsbanen als in brabant bijv..
  11. BlueSinquel

    BlueSinquel New Member

    Wel vreemd, het komt als een donderslag aan de heldere hemel. Je zou zeggen dat na een fantastisch schaatsseizoen een ijsbaan goed winst maakt, blijkbaar toch niet genoeg.

    Ik reis nu al 1,5 uur om er te komen (en het is de dichtstbijzijnde), de eerstvolgende dichtstbijzijnde is deventer, maar ik schaats toch liever in Utrecht..
  12. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Idd en ik geloof er dan ook geen ruk van. Wanneer je echter in je jaarverslagen laat weten dat je een fantastisch seizoen hebt gedraaid of je anderszins positief uitlaat over de inkomsten, gaat de subsidiekraan dicht.

    @lindavdsalm: de titel is inderdaad ronduit misleidend. Lijkt de telegraaf wel. Zo diep zijn we toch niet gezonken?
  13. Lammert

    Lammert Member

    Het blijft raar dat er zoveel (alle?) ijsbanen afhankelijk zijn van gemeenschapsgeld. Is dat ijs maken nou zo verschrikkelijk duur dat commerciële exploitatie niet mogelijk is?
  14. iceman

    iceman Member

    Hij lijkt misleidend de titel..

    Maar vandaag 4 juny wordt er een voorlopig!!!! krediet verleent voor de komende 3 maanden!!!!!!!!!!!!

    Daarna gaan ze verder kijken of er een doorstart komt.
    Het geld in Utrecht is op, of het moet beter besteed worden.

    Ik denkzelf dat er een doorstart komt.
    Ze mogen de sporters best weleens gaan belonen voor hun positieve gedrag.

    THE ICEMAN 2
  15. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Maar hij is niet misleidend, want de vechtse banen gaan toch dicht?
  16. HA01761

    HA01761 Active Member

    Dat lijkt me nogal voorbarig.
  17. ijsmonster

    ijsmonster Member

    Mij ook. Volgens de krijserige telegraaf-achtige titels van icemans berichten is het echter wel degelijk het geval. Al weerlegt hij dat zelf in het eigenlijke bericht. Dus wat hij nu eigenlijk precies wil... Aandacht? Oproer kraaien? Onrust stoken? :roll:

    (Zie een paar berichtjes terug: "Hij lijkt misleidend de titel.. maar <blablablabla>" ). Trouwens... lees de gehele thread maar, dan snap je er wellicht net zo veel van als wij ;-)
  18. voormast

    voormast New Member

    Er is uitstel van betaling gevraagd.
    21 juli is de crediteuren vergadering.
    Het complex is nog gewoon open op dit moment.
    Verder moeten we zelf ook alles uit de krant lezen wat er aan de hand is.

    Pieter
  19. voormast

    voormast New Member

    Uitstel loopt door tot maart.
    Ijsbaan gaat gewoon open.
    Zal vandaag iets verschijnen in het ad.

    Pieteer
  20. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    De schaatsbaan in Utrecht is komend seizoen gewoon open. zie ook:

    http://www.bcutrecht.nl/

    en

    http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/214166

    Dat scheelt weer heel wat kilometers maken naar omliggende ijsbanen. Ook zullen de wedstrijden die gepland stonden voor zover ik na kan gaan allemaal doorgaan (KNSB moest het voor 1 aug weten).

Deel Deze Pagina