Bart Veldkamp . . . dus toch . .

Discussie in 'Lange baan' gestart door joopteunissen, 28 mrt 2009.

  1. Lammert

    Lammert Member

    Nou, als blijkt dat het eerste gerucht waar is...

    Dan wint ook het tweede en derde gerucht voor mij aan waarschijnlijkheid...

    Derek Parra lijkt me een heel geschikte man voor de job, want groot inspirator van veel Amerikaanse schaatsers. Als ik het goed heb onthouden was zijn gouden race op de winterspelen van 2002 voor Chad Hedrick de motivatie om het inlinen in te ruilen voor het langebaanschaatsen op het ijs.

    AD Sportwereld meldt weliswaar:
    Dat lijkt mij echter een voorbarige conclusie. Dat ze een advertentie zetten kan heel goed een formele verplichting zijn waar ze aan moeten voldoen.
  2. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Ik denk dat de Amerikanen hier goed aan gedaan hebben. Hedrick is duidelijk ontevreden over de samenwerking en Marsicano heeft aangetoond dat "de American way" gewoon werkt. Veldkamp lijkt me niet iemand die teveel wil afwijken van z'n eigen ideeen en dan ben je bij de Amerikanen aan het verkeerde adres. En ik vind dat persoonlijk ook wel wat hebben. Je kan wel proberen om Kramer te kopieren, maar veel beter is het om een andere weg te vinden om hem te verslaan.
    Ik hoop dat ze in Amerika kiezen voor een minder eigenwijze coach, want dan kunnen we volgend jaar nog een mooie strijd verwachten tussen Nederland en de USA.
  3. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    het gerucht dat Derek Parra trainer zou worden hoop ik dat waar is, hij heeft in verleden Chad Hedrick al eens eerder begeleid en dat ging geloof ik toen ook goed! Parra had toen alleen geloof ik nog geen papieren! iig er was een reden dat hij dat seizoen niet op ijs mocht staan als coach..
  4. Icespeedskater

    Icespeedskater New Member

    In Amerika moet alles officieel en moet de vacature altijd open zijn voor iedereen. Dus het kan zeker een officieel gedeelte zijn en dat Derek Parra coach wordt. Lijkt me wel logisch, alhoewel ze eigenlijk altijd nederlanders hebben gehad (Kemkers, Schouten, Veldkamp)
  5. Mik

    Mik New Member

    Nou het schijnt toch al vrij zeker te zijn dat parra veldkamp gaat opvolgen...
  6. Mik

    Mik New Member

    het is zeker, derek zal de amerikanen gaan trainen.
    Daarbij zou chad heel graag willen dat pascal briand en Roger Schneider zich aan kunnen sluiten bij de groep, maar dat moet allemaal nog besproken worden.....
  7. Lammert

    Lammert Member

    Dat wordt dan een mooi inline-trainingsclubje. :)
  8. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Dat zou voor die 2 schaatsers natuurlijk ook super zijn om met Parra als coach en vooral Chad & Trevor te trainen.
    Daar worden zij zeker beter van :D
  9. allard

    allard Active Member

    Marsicano traint daar niet hoor.
  10. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Marsicano traint daar niet hoor.[/quote]

    Handig van mij :eek: maar wie zullen er dan nog meer in het team zitten want zo veel allrounders heeft Amerika toch ook weer niet.
  11. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Wederom chapeau voor Schaatsenzo.nl, ze hebben erg goede informanten!
    Derek Parra wordt de nieuwe coach bij de amerikanen.
    Vanaf Amerikaanse zijde (ook vanaf die van Bart Veldkamp trouwens) wordt nog steeds geen reden aangegeven voor het ontslag van BV.
    Krijg toch een beetje een raar gevoel bij dit verhaal.........
    Zou Derek Parra Chad Hedrick wel weer op het podium krijgen? En krijgt hij Shani, Chad en Trevor in één team, ik twijfel er aan, was het maar vast weer november!
  12. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    source

    beetje rare omschrijving. Hierin lijkt het alsof Veldkamp er 'zomaar opeens' de brui aangegeven heeft en Speedskating US in de kou heeft laten staan..
  13. Lammert

    Lammert Member

    Ik las het ook, wilde het net hier gaan posten. Heel vreemd. Zal vermoedelijk te maken hebben met de juridische toestanden als een afkoopsom die ze Veldkamp moeten betalen bij de voortijdige onbinding van zijn contract. Als ie er zelf de brui aan geeft, kost het ze misschien niks? Goh, ik word toch steeds nieuwsgieriger naar het verhaal van Bart zelf.
  14. Joanne

    Joanne Member

    Bart Veldkamp (foto) is een rechtszaak begonnen tegen zijn voormalige werkgever US Speedskating. De oud-schaatser werd begin april weggestuurd als bondscoach van de Verenigde Staten.

    'Helaas leef ik in onmin met US Speedskating over de beëindiging van mijn positie als nationale hoofdcoach,' reageert Veldkamp in een verklaring. 'Ik heb een advocaat in handen genomen en een rechtszaak ingediend bij de Utah State Court om mijn rechten te verdedigen.'

    Volgens eigen zeggen heeft Veldkamp recht op één jaarsalaris en een premie van 50.000 dollar, omdat hij gedwongen moest vertrekken bij de Amerikaanse ploeg. The Salt Lake Tribune meldt echter dat zijn voormalig werkgever het hier niet mee eens is, omdat ‘de ploeg niets meer zag in zijn agressieve en veeleisende Nederlandse trainingsmethode’. (YK)
  15. Lammert

    Lammert Member

    Nog wat extra info uit de Amerikaanse pers (Salt Lake Tribune):

    (..) The four-time Olympian from the Netherlands also contends in the lawsuit filed in Third District Court that top federation officials plotted to fire him without having to pay him for the remaining term of his contract

    (..) Veldkamp alleges that federation officials improperly considered a confidential e-mail to high-performance director Guy Thibault as formal notice that he had resigned. Veldkamp acknowledged expressing his frustrations with the federation in the Jan. 31 e-mail, and "talking about resigning following a meet at which several athletes did not perform" as well as he had hoped.

    Yet Veldkamp never resigned, he said, and continued with his duties as coach until U.S. Speedskating "demanded" he stop, and announced earlier this month that he had resigned his position. Veldkamp had about one year remaining on a three-year contract that paid him an $80,000 annual salary and a $50,000 "premium," according to the lawsuit.
  16. Koen

    Koen Well-Known Member

    Bericht al 30x gelezen, maar nog steeds geen foto kunnen ontdekken :wink:
  17. Sportgekkie

    Sportgekkie New Member

    Tja, als ze hem hebben ontslagen moeten ze Bart een afkoopsom betalen. Benieuwd idd naar zijn eigen verhaal en hoe de rechtzaak gaat aflopen.
  18. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    hier blijkt maar weer dat binnen US speedskating ook alles niet even netjes wordt afgehandeld.. ben erg benieuwd hoe dit gaat aflopen!
  19. Bobo Pengel

    Bobo Pengel Member

  20. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Yes! Bart wordt weer analyticus bij de NOS. Eerst even een uitstapje naar de Tour de France (Avondetappe) en dan weer naast Ria en Mart bij het schaatsen. Voorlopig voor een jaar. Ik ben er blij mee!

Deel Deze Pagina