WK Afstanden Richmond/ Vancouver 12 t/m 15 maart 2009

Discussie in 'Lange baan' gestart door Passion-for-Skating, 27 nov 2008.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Anschütz en Groves hebben nog de zware 3 km in de benen. Kan me niet voorstellen dat een van hun het goud gaat pakken. De verassing zou Wüst kunnen zijn, als ze weer helemaal fit is.
  2. Cobus

    Cobus New Member

    Uitslag WB finale SLC:

    1 Shani DAVIS USA
    2 Trevor MARSICANO USA
    3 Denny MORRISON CAN
    4 Håvard BØKKO NOR
    5 Chad HEDRICK USA
    6 Enrico FABRIS ITA

    Uitslag WK- Afstanden VC
    1 Shani DAVIS USA
    2 Trevor MARSICANO USA
    3 Denny MORRISON CAN
    4 Chad HEDRICK USA
    5 Håvard BØKKO NOR
    6 Enrico FABRIS ITA

    Als ik naar de bovenstaande resultaten kijk vraag ik me af wat de meerwaarde is van het niet rijden in SLC............
  3. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Kramer zal toch wel gaan winnen, vooral omdat hij zich kan gaan richten op de tijd van Bokko. Bokko-3 lijkt logisch. Toch spoken een aantal zaken nog steeds door mijn hoofd. De behouden (niks voor Kramer) keuze om vorige week af te zeggen voor de 1500, de ietwat tegenvallende 5k in SLC, waar hij diep moest gaan om het baanrecord te pakken (hij schrok zelfs van de snelle opening van Bokko), de zeer slechte race van gisteren (hij kwam gewoon tekort), zijn reactie na het verlies van de nr 1 positie op de eeuwige ranglijst (slapjes, zeker in verhouding tot zijn reactie vorig jaar in SLC na de 5k van Fabris). Al die dingen zetten deze Derrick aan het denken, maar een echte zaak heb ik natuurlijk niet. Hopelijk inspireert het Bokko tot grootse daden.
  4. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Mooie overwinning van Groenewold. Had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

    Ik heb nog niet alles bijgelezen dus vergeef me als het hier al staat maar hoorde vanmorgen dat Davis de TP niet wilt gaan rijden. Dan blijft er weinig van het Amerikaanse dream team over.

    Verder over kapot selecteren; sluit mij wel aan bij de visie van GoDennyGo dat het in andere landen vaak makkelijker is om je te plaatsen en je minder volluit hoeft te gaan omdat het niveau zo hoog is maar dat daar wel degelijk ook selectiewedstrijden plaats vinden.

    Polen hebben bijvoorbeeld ook twee selectiewedstrijden gehouden voor het WK Sprint. Een tijdens de Poolse Sprintkampioenschappen en week later in Berlijn tussen twee mensen waarvoor er nog geen keuze gemaakt was (en dat een week voor het WK Sprint dan wist je in NL toch wel eerder waar je aan toe was). Maar goed, in Nederland is het probleem dat er meerdere kanshebbers zijn voor een gerin aantal plekken en je dus MOET pieken omdat je het anders niet haalt en sluit me daarbij verder aan op de visie van G1ant.
  5. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    dat vraag Jac Orie zich nu ook af. Ik denk dat het voordeel voor hun te halen moet zijn op de 1.000m aangezien Kuipers toch geen 1.500m zou rijden.
    Ik zie het voordeel niet, maar ik denk dat dat hun bedoeling was...
  6. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    de hoon der natie is het enige resultaat. Vanavond kunnen ze alsnog hun gelijk halen, maar ik heb me bedenkingen op een goede afloop.
  7. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    Ik heb er ook niet veel vetrouwen in dat het vanavond echt beter zal gaan omdat ze vorige week niet gereden hebben.. op de 1500 waar je toch echt diep moet gaan heeft het voor de top 6 inderdaad duidelijk niks uitgemaakt dat ze er 2 binnen een week rijden en daarnaast ook nog andere afstanden.

    deze dingen heb ik me ook bedacht afgelopen week en helemaal na gister. en Bøkko ziet dit ook allemaal ja en dat geeft hem, ook na de goede races in SLC, alleen maar meer vertrouwen! :D Ben nog steeds heel benieuwd! Denk wel dat Sven uiteindelijk toch wel weer wint maar hij gaat het niet makkelijk krijgen!
  8. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    Het zal ook afhangen van de vorm van Bokko natuurlijk. Hoe fit is hij nog, want laten we niet vergeten dat hij wel heel veel rijdt en altijd (zeker internationaal) op de toppen van z'n kunnen. Gisteren en ook vorige week leek hij in de juiste vorm. We zullen wel zien, hopelijk wordt het spannend.
  9. Joanne

    Joanne Member

    Kramer gaat echt wel winnen hoor. Helemaal nu hij in de laatste rit start. Maak me geen zorgen.
  10. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    het is ook meer iets voor de categorie: wishfull thinking
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Over dat Kramer slapjes reageerde op het verlies van zijn positie op de Adelskalender vergeleken met vorig jaar op de 5000 meter. De Adelskalender is maar een lijstje en een optelsom, dat wereldrecord op de 5000 meter is een echt wereldrecord.

    Neemt niet weg dat Kramer niet in topvorm is (dat was hij tijdens het EK en WK allround meer) en dat hij diep zal moeten gaan.

    Qua afzeggingen voor SLC, we zullen nooit weten hoe goed iedereen was geweest als ze wel hadden gereden. Kuipers en Groothuis kunnen inderdaad vanavond hun gelijk bewijzen. Maar misschien was Kramer wel 11e ipv. 8e geworden als hij in SLC had gereden, we zullen het als gezegd nooit weten.
  12. Tuttifrutti

    Tuttifrutti Well-Known Member

    hehe precies! Maar elke race is gewoon wel weer een nieuwe kans voor Bøkko ;)
  13. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    De druk ligt op de schouders van Sven Kramer. Håvard Bøkko gaat vanavond zijn eerste medaille op een WK afstanden winnen, en die hoeft niet per se goud te zijn. Voor Sven Kramer is alles minder dan drie wereldtitels een nederlaag.

    P.S. De baanrecords die vanavond gaan sneuvelen (of niet):
    1000m Denny Morrison 1.10,72 29-12-2008
    5000m Lucas Makowsky 6.38,04 17-10-2008
    1500m Christine Nesbitt 2.00,10 30-12-2008
  14. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    die 2 minuten van Nesbitt is nog helemaal niet zo slecht. Denk niet dat het heel erg veel harder zal gaan, misschien net eronder.

    Ik denk dat het baanrecord op de 1.000m wel redelijk scherp staat. Misschien een 1.10 laag of nipt 1.09

    die op de 5km gaat er dik aan. zeker met een minuut (en meer)
  15. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ik denk dat je eerder bedoeld met mss een halve minuut?

    wereldrecord is 6.03 en dat zal wel niet gehaald worden.. dus die 5.38 lijkt mij onmogelijk ;)
  16. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    excusse.. zit weer eens niet op te letten...
  17. Joanne

    Joanne Member

    Inderdaad. Halve minuut is ook wat veel haha.
  18. GlobeskaterIJshaas

    GlobeskaterIJshaas Active Member

    ja halve minuut zou het ook niet worden denk ik want 6.08 is nog steeds een zeer snelle tijd...
  19. Joanne

    Joanne Member

    Wij maken je wel weer scherp hoor haha. :wink:
  20. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    zeker, begrijp ik ook, maar het was maar om aan te geven dat de scherpte in z'n reactie wat ontbrak. Hij oogt wat tam voor zijn doen, maar nogmaals ik doe geen poging om mezelf of anderen wijs te maken dat Kramer vanavond gaat verliezen. De kansen voor Bokko stijgen misschien van 0 naar 30.

    Dat denk ik ook. Zijn vorm is gewoon minder dan tijdens de beide allroundtoernooien. Hopelijk kan Bokko hem dwingen om tot het uiterste te gaan.

    Wanneer Kramer niet fit zou zijn dan kun je daar wel gelijk in hebben. Ik vind het ook helemaal niet bij Kramer passen. Daar is hij te eerzuchtig voor. Over Kuipers en Groothuis worden we het niet eens. Ook al komen ze vandaag op het podium terecht.

Deel Deze Pagina