Transfertopic 2009/2010

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lisan, 13 feb 2009.

  1. cindycinderella

    cindycinderella New Member

    Goed plan voor Smeekens, voor sprinters lijkt me bij TVM niet veel meer te halen/winnen. Zou dit ook het einde betekenen van Geert Kuipers bij TVM, ik bedoel hij is toch specifiek voor de sprinters. Wennemars kun je toch geen sprinter meer noemen, meer een middellange afstandsman. Of heb ik de verhoudingen nu niet goed in beeld?
  2. Reitse

    Reitse Active Member Medewerker

    Denk dat het voor Smeekens heel goed is. Lijkt me ook wel goed voor het schaatsen in NL, twee specialistenteams. Ze rijden elkaar dan eigenlijk niet meer structureel in de wielen (behalve misschien op de 1500). Misschien meer kansen voor samenwerking???
  3. Tess

    Tess New Member

    Over de verhoudingen Wennemars ten opzichte van sprinten, kan Lisan ons misschien meer vertellen? Maar volgens mij richt Wennemars zich niet echt meer op de korte afsatnden. Dus inderdaad de echte sprinters zijn straks allemaal weg bij TVM.

    Smeekens waarschijnlijk naar DSB en Beorn. Ja, APPM zou een optie zijn, meer VPZ heeft ook een sprintploeg, misschien dat hij ook daarheen kan.
  4. Sabine

    Sabine Well-Known Member

    Volgens mij richt hij zich op de 1000 en 1500 en de ploegenachtervolging voor Vancouver.

    Maar Geert Kuipers is er niet voor de sprinters. Ze hadden wel een specifieke taakverdeling maar die ben ik even kwijt. Maar denk niet dat Geert weg zal gaan bij TVM.

    Het is misschien wel goed dat de teams elkaar niet meer in de weg zitten, maar er is nu helemaal geen keuze meer. Ben bang dat er op deze manier mensen buiten de boot gaan vallen.
  5. Ireenfan

    Ireenfan New Member

    Als DSB echt sprint zal worden en TVM allround zal TVM ook wel iets voor Elma zijn dan.
  6. nino

    nino Member

    Het afstoten van de hele sprintpoot lijkt me ook een aderlating voor het all-rounden, waar sprint toch ook een belangrijk onderdeel van is.

    Ik heb ook wel eens horen zeggen dat juist de sprint afdeling van TVM zo belangrijk was voor het ontwikkelen van Svens basissnelheid voor de 1500 meter. Hoe gaat dat verhaal nu verder?
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Lijkt mij zeker niet. Elma moet marathons ernaast blijven doen, en skeelerwedstrijden, en dat kan bij TVM wsl. niet. Zij rijdt wel met DSB rond, maar hoort niet bij de lange baan ploeg van DSB. Dus dat dat een sprintersploeg is/wordt maakt voor Elma niets uit.

    Zonder Nijenenhuis en met Erben die steeds meer gaat allrounden lijkt mij TVM ook niet meer zo'n goede ploeg voor Smeekens. Of ze moeten een leuke vervanger voor Nijenhuis vinden, maar die zie ik niet zo één twee drie voorhanden. Bij DSB zullen ze niemand weg gaan snoepen. De Koning heeft al een nieuw contract. Elgersma past niet bij TVM volgens mij, anders hadden ze die al eerder aangetrokken. Bos blijft, lijkt me, ook waar die zit. Dan moet je gaan denken aan Hospes of de Muldertjes. Zou ik erg interessant vinden, maar die gok zal TVM wel niet nemen in een olympisch seizoen denk ik.
  8. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Haha :lol: Laten we het zo zeggen, Wennemars rijdt wat hij kan rijden en ziet waar het schip strand. Nee, even zonder gekheid. Hij richt zich op de 1000/1500 meter/ploegenachtervolging zoals Sabine al zegt.
  9. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Ik heb inderdaad de indruk dat TVM van de sprinters af wilt. Het was vorig jaar al te zien aan het feit dat de contracten van Nijenhuis en Smeekens met slechts een jaar werden verlengd. En ben het verder eens met je analyse. Over Hospes gesproken, voor hem zou het prettig zijn wat meer met sprinters te rijden. Hij heeft in z'n huidige ploeg vooral met allounders te maken en dat terwijl hijzelf goed is op de 500 meter. Lijkt me ook niet ideaal. Ik heb dat eigenlijk al het hele seizoen vreemd gevonden. Smeekens en Hospes zou een goed duo zijn.

    DSB zou idd een goede plek zijn voor Smeekens. Ik hoop dat hij dan ook zijn 1000 steeds beter gaat beheersen. Bij DSB richten ze zich toch (bij de mannen) voornamelijk op de middenafstanden.

    Las ergens ook de optie VPZ. Dan hoop ik wel dat er wat betere manlijke sprinters bij komen. Nu heb je Remco Olde Heuvel, Tim Salomons en Huub van der Wart. Die laatste boekt eigenlijk geen progressie meer en heb ik weinig vertrouwen meer in. Salomons staat ook stil en had de pech NK Sprint te moeten missen door koorts. Alleen Olde Heuvel is van goed niveau op dit moment maar zou fijn zijn als er wat versterking komt. Alleen Nijenhuis bijvoorbeeld is niet voldoende om het niveau omhoog te trekken.
  10. Cobus

    Cobus New Member

    HEERENVEEN - Na Beorn Nijenhuis neemt TVM ook afscheid van schaatser Jan Smeekens. Het na dit seizoen aflopende contract van de sprinter wordt niet verlengd, zo maakte teammanager Patrick Wouters dinsdag bekend.

    ''Na het wegvallen van Nijenhuis komt Smeekens als enig overgebleven sprinter in onze ploeg een beetje op een eilandje te staan'', aldus Wouters. ''Met het oog op de Olympische Spelen van volgend jaar willen we de allrounders sterker maken. Het is beter dat Jan zijn eigen weg kiest. We zijn in goed onderling overleg uit elkaar gegaan.''

    De 22-jarige Smeekens eindigde eind januari voor het eerst op het podium bij een wereldbekerwedstrijd. In Erfurt won hij brons op de 500 meter. Smeekens maakt sinds het seizoen 2006-2007 deel uit van de TVM-ploeg.

    ''Na Vancouver beginnen we misschien wel weer een sprintploeg'', zegt Wouters. ''Jan is dan weer van harte welkom.''


    Ook smeekens dus weg bij TVM, beetje vreemt dat ze wel zeggen dat hij na de O.S. weer welkom is. Noumoet hij het in het "belangrijkste"seizoen zelf maar uitzoeken en daarna is hij weer welkom bij TVM....
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Ik weet niet of Jan Smeekens zomaar welkom is bij DSB. De grote ploegen zijn allebei nu gesaneerd tot vier per geslacht en dat zal dan wel het juiste aantal zijn in de voorbereiding op de Olympische spelen. Bovendien is Jan Smeekens een 500 meter specialist en alle andere sprinters van de DSB kunnen ook (juist) de 1000 en 1500 aan. Tim Salomons en Huub van der Wart (ook 500-meter rijders, maar minder snel) zijn naar VPZ gegaan, misschien is dat ook Jans lot.

    Kijk maar allemaal ploegen in viervoud:
    DSB vrouwen (sprint): Boer, Gerritsen, van Riessen, Timmer = 4.
    DSB mannen (sprint): Groothuis, Tuitert, Kuipers, de Vries = 4.
    TVM vrouwen (allround): Wüst, van Deutekom, Leenstra, Groenewold = 4.
    TVM mannen (allround): Wennemars, Olde Heuvel, Verheijen, Kramer = 4.

    Inderdaad zitten DSB en TVM nu minder in elkaars vaarwater, behalve op de 1000 meter dames (en een beetje de 1500 met Laurine van Riessen) en op de 1500 meter heren (en een beetje de 1000 met Erben Wennemars).
  12. Ik heb zelf ook een beetje het gevoel dat Wieteke Cramer bij VPZ vertrekt. Waar zou ze heen gaan? Hofmeijer heeft al aangegeven dat zij nog een allroundster willen. En als er dus 2 plekken vrij zijn (Hoffmeijer en VPZ) voor een allroundster, liggen hier dan ook kansen voor Lisette van der Geest?

    Ik ben gewoon wel een Cramer fan en ik weiger te geloven dat het niveau dat zij jaren had onherstelbaar verloren is. Misschien een goede schaatster voor het Gewest Zuid-Holland? Samen met Kleinsman terug naar het niveau dat ze had?
  13. Passion-for-Skating

    Passion-for-Skating Well-Known Member

    je zou toch verwachten dat 1 jaar voor de spelen de ploegen voor stabiliteit en continuiteit kiezen, dus dat er zulke grote veranderingen zijn verbaasd me eerlijk gezegd wel een beetje.

    Jammer dat Hofmeijer aangegeven heeft 'vol' te zijn met de komst van De Koning, anders had dat een mooi clubje mannelijke sprinters kunnen zijn.
  14. Davos

    Davos New Member

    Ik heb gisteren een artikel over Gerard van Velde in NRC gelezen. Het ging over hem en zijn Systaboploeg(je). Hij gaf aan dat sprinten in Nederland een ondergeschoven kindje is en dat er trainers rondlopen die er totaal geen verstand van hebben. Ik kreeg het gevoel dat hij (via de KNSB??) een echte sprintploeg met een in sprinten gespecialiseerde trainer zou willen opzetten.
  15. Cobus

    Cobus New Member

    Hij heeft gelijk dat het sprinten in Nederland een ondergeschoven kindje is, maar dat komt meerendeel doordat "wij" toch een All-round cultuur hebben hier in Nederland. Echter vraag ik me af of er ruimte is voor een sprintploeg..... DSB, APPM en Hoffmeijer bestaan voor een groot deel (zoniet volledig) uit sprinters. Je zou dan een ploeg moeten vullen met gewestelijke rijders, Hiervoor moet je sponsoren vinden die liefhebber zijn van de sport wand de landelijke aandacht zal niet super zijn (denk ik).
  16. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Ik zou Smeekens erg graag bij DSB zien. Denk juist dat het een goede combinatie is. Van zijn start- en topsnelheid kunnen anderen misschien profiteren in trainingen. Bovendien lijkt hij me goed in die ploeg passen qua persoonlijkheid. Beter dan Nijenhuis. En ik denk dat Smeekens in trainingen in de iets langere blokjes ook veel aan de DSB-jongens heeft. Meer dan aan Nijenhuis met zijn afwijkende techniek en Wennemars die een andere type rijder is en qua duur bijna met de stayers meekan.

    En voor DSB is het een goede aanwinst, met Smeekens garandeer je je toch voor 90% van een NK medialle en tv minuten bij wereldbekerwedstrijden. Is bij weinig andere Nederlandse sprinters het geval.
  17. sharky

    sharky New Member

    Heel apart dat TVM de 'hele' sprintploeg opdoekt, ook apart dat Wennemars blijkbaar niet (meer) als sprinter wordt gezien. Lijkt me toch vrij wenselijk dat hij zich specialiseert op de 1000 en 1500 meter (1000 meter is toch sprinten........ :? of zijn ze dat bij TVM maar even vergeten) Daar heeft hij kansen op de OS nergens anders en volgend jaar is toch echt maar 1 ding belangrijk. Ik kan me haast niet voorstellen dat Wennemars hier een lekker gevoel van krijgt: al zijn sprintmaatjes pleitte..............
  18. Jan Smeekens-lover

    Jan Smeekens-lover New Member

    Sportweek.nl meldt:

    DSB beslist woensdag over sprinter Smeekens

    Door Nando Boers

    DSB vergadert woensdagmiddag over de mogelijke komst van sprinter Jan Smeekens naar de schaatsploeg van Jac Orie (foto). Dat bevestigt directeur sportzaken van DSB Toon Gerbrands tegenover Sportweek. Smeekens kreeg geen contractverlening aangeboden van zijn huidige werkgever TVM. Afgelopen donderdag spraken Orie en Smeekens in Wolvega voor de eerste keer met elkaar over een overgang. “Morgenmiddag is het voor ons duidelijk of we Smeekens aan de ploeg willen toevoegen,” zegt Gerbrands. “En als we hem zouden willen, moeten we er natuurlijk nog wel uit zien te komen met Jan.”

    Jac Orie ziet Smeekens graag komen. “Er zijn een hele hoop raakvlakken tussen wat onze manier van werken is en wat Jans verwachtingen over een ploeg zijn,” zegt Orie. “Ik hoop dat we er uit komen en dat Jan naar onze ploeg komt. Hij zal beter worden met al die snelle jongens om hem heen. Ik wil hem graag hebben omdat ik denk dat hij voor een medaille kan gaan schieten in Vancouver.”

    De mogelijke overeenkomst zou gelden voor een jaar, tot en met de Olympische Winterspelen van Vancouver. DSB heeft nog geen besluit genomen of het ook na die periode een schaatsploeg op de been wil houden. “We gaan daar in de eerste drie maanden na afloop van het seizoen een beslissing over nemen,” zegt Gerbrands. “Dus voor half juni.”
  19. vergeer

    vergeer Well-Known Member

    tja.. goed opgemerkt. Het is idd een wat onhandige verklaring..
  20. Schaatsfan86

    Schaatsfan86 Active Member

    Als ik het zo lees heeft DSB Smeekens al half aangenomen, zo positief zijn de berichten in de media. Denk dat het goed is voor Smeekens om bij DSB te komen, menig DSB'er heeft dit seizoen snellere 500m's gereden dan Smeekens. En de DSB mannen kunnen ook veel aan Smeekens hebben qua snelheid en opening, wat hen meer een 'allround' sprinter zou maken (500 en 1000m goed). Het enige wat me wat tegen lijkt te spreken is het feit dat DSB nu zulke mooie 4tallen heeft, en die ploeg het nu gewoon zo goed doet dat je geen veranderingen aan zou willen brengen.

    Ik heb niet zozeer het idee dat TVM van de sprinters af wil, maar van de mensen die geen progressie gemaakt hebben af wil. Smeekens en Nijenhuis dus, en dat zijn toevallig sprinters. Wat Wennemars betreft: die man is ook erg belangrijk voor de TP met Kramer en WOH, dus TVM heeft er alle belangen bij om hem te houden om een ideaal TP trio te vormen. En daarnaast heeft Wennemars gewoon 2x kans op goud op de OS, op de 1000m en de 1500m. Wennemars is geen echte sprinter meer, meer een alleskunner die op de middellange afstanden bij de besten hoort.

Deel Deze Pagina