Wedstrijden februari 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Duif, 3 feb 2023.

  1. Duif

    Duif Well-Known Member

    Morgen beginnen de junioren aan hun Wereldbeker finale in Inzell. Een tweedaags evenement. Volgende week is hun WK over drie dagen uitgesmeerd.

    Tim Prins staat zowel op de deelnemerslijst voor het NK afstanden als voor de Wereldbeker finale. Benieuwd waar hij uiteindelijk verschijnt. Andere deelnemers die zich voor beide evenementen hebben geplaatst als Pien Hersman, Pien Smit, Sijmen Egbers en Remco Stam zijn wel afgemeld voor het NK.

    Fenomeen en B1 juniore Angel Daleman maakt dit weekend haar internationale debuut op de langebaan.
    Het WK junioren shorttrack was vorige week niet zo 'n succes, eens kijken wat ze hier kan.
    Lorca vindt dit leuk.
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik neem aan dat Prins gewoon op de Wereldbekerfinale start. Er zijn volgende week immers WK-titels te verdedigen voor Prins, terwijl bij de senioren op het NK vooralsnog hooguit een plekje in de middenmoot haalbaar is.

    Van Daleman verwacht ik op de langebaan meer dan bij het shorttrack, maar ze lijkt haar hart net wat meer verpacht te hebben aan het shorttrack (en inlinen).

    Wel onhandig dat we zo'n lege januarimaand hebben gehad qua langebaanschaatsen, en nu alles weer in rap tempo in dezelfde weekenden wordt gehouden...
  3. AIAIAI

    AIAIAI Active Member

    Prins staat niet op de Entrylist in Inzell dit weekend dus zal hij de Wereldbekerfinale Junioren overslaan. Hij staat wel op de deelnemerslijst van het NK Afstanden in Heerenveen.
    Link Entrylist Inzell: https://www.isu.org/docman-document...world-cup-inzell-2023-entry-list-juniors/file
    Lorca en Duif vinden dit leuk.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Jordan Stolz rijdt morgen op de 1000m tegen Luke Zeliff uit Australië, wiens PR 14 seconden langzamer is. Op de 3km is zijn tegenstander Enrico Gerber Della Pietra, de winnaar voor de prijs met de mooiste naam. Maar die Oostenrijker met Italiaanse naam heeft wel een PR dat 32 seconden langzamer is dan dat van Stolz. Oh nee, 37. Want de ISU is niet op de hoogte dat Stolz 3.42 heeft gereden.
    Kun je die WB junioren trouwens ergens zien? Volgens mij zenden ze dit jaar die juniorenwedstrijden op het suffe Recast-platform uit. Maar ik kan me vergissen.

    -

    Voormalig wereldkampioen junioren Ben Donnelly rijdt zijn eerste wedstrijd sinds februari 2020. Hij rijdt 1.48,44, met een vrij vlak schema.
  5. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Bij de junioren dames wint Dauranova (1.17,98) voor Hersman (1.18,06) en Pergher (1.18,12). Die laatste haalt bijna 2 seconden van haar PR af. Mooie opmars!

    Bij de mannen neo’s wint de Hongaar Bejzci in 1.11,18 voor de Fin Lehtonen en de Noor Resell, ook onder de 1.11,50. Llop reed z’n 1000m helaas niet uit..

    Meest opvallende rijder hier: 5e werd de Belg Robbe Beelen, die bijna twee seconden van zijn PR af haalt. Rijdt ook sneller dan mannen die we in de World Cups hebben gezien, zoals Nedelea en Gschwentner..
    Duif vindt dit leuk.
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Is het het waard om Recast uit te proberen om Stolz te zien rijden, of kan ik er beter niet aan beginnen?
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Stolz 1.07,82
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Overzicht dag 1 WB junioren Inzell:
    Schermafbeelding 2023-02-04 om 21.27.57.png


    Analyse komt later wel, waarschijnlijk na de races van morgen. Dan pak ik alles in 1x mee.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  9. Trymare

    Trymare Active Member

    Why are junior times often better than neo senior?
    Duif vindt dit leuk.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En vandaag:
    Schermafbeelding 2023-02-05 om 20.09.41.png
    Duif vindt dit leuk.
  11. Duif

    Duif Well-Known Member

    Good question. We see it in the Netherlands alomost every year.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Multiple reasons:
    - the best neo-seniors in the world all participate in the actual World Cup. Wiklund, Eitrem, Morishige, Nonomura, Yamada, Kongshaug, Engebråten, Howe ... they're all neo-seniors, but they have more important competitions to win than neo-senior World Cups.
    - the Dutch have always ignored the neo-senior World Cup. They always send skaters to junior World Cups but never to neo-senior World Cups.
    - countries like the US, Canada and Japan didn't send skaters to the neo-senior races either.


    @Duif In Nederland zijn er wel NK's voor neo-senioren, maar ook daar doen de beste neo-senioren vaak niet aan mee omdat ze wereldtop zijn geworden. Waarom zou Femke Kok een neo-seniorenwedstrijd rijden?
  13. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Jammer dat Angel Daleman de 1500m niet reed. Daar had ze toch wel kans om te winnen. @EenBrabander: je hebt 3000m staan waar 1500m moet staan.
  14. Duif

    Duif Well-Known Member

    Het gaat over de terugval in het algemeen van Neo-senioren tov hun laatste juniorjaar. Niet over welke wedstrijden ze rijden. Kijk eens hoe ver Evelien Vijn dit jaar is teruggevallen bijvoorbeeld.
  15. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Bij de Poolse jeugdkampioenschappen in Tomaszow van dit weekend zijn 2 opvallende uitslagen te noteren bij de meisjes. De C2-junioren Wozniak (familie?) en Mazur rijden daar namelijk 40,35 en 39,84 respectievelijk. Op de 1000 reden ze 1.22,21 en 1.21,35 wat gevoelsmatig iets minder goed lijkt, maar dat vind ik lastig inschatten. Los van dat dit, vooral van Mazur, sowieso al zeer goede tijden lijken op deze leeftijd op dit ijs (in Duitsland zijn ze al blij als er in Inzell 2 rijdsters onder de 40 seconde rijden) valt ook op dat ze zowel op de 500 als op de 1000 sneller zijn dan de snelste jongens in dezelfde leeftijdscategorie.
  16. MasterAJA29

    MasterAJA29 Active Member

    Weet iemand wat er met Pien Smit al het hele seizoen aan de hand is? Vorig jaar wereldkampioen met een dikke seconde voorsprong op de Italianse en Kazachse en nu pas 9e met 3 andere Nederlandse dames voor haar. Ze is nu gewoon langzamer dan toen in Innsbruck :(. Hetzelfde vraag ik mij eigenlijk af voor Vijn, die schaatst dit seizoen bijna achteruit :(.
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Maar even geen apart topic voor het Wk junioren.

    De 500 meter vrouwen is zojuist gewonnen door Serena Pergher voor Daleman en Dauranova. Voor de echte juniorentitel (allround) gaat het denk ik tussen de 3 Nederlandse meisjes (Daleman, Groenewoud, Hoogendooren), de Amerikaanse Greta Myers en de Kazakhstaanse Dauranova.

    Bij de mannen kunnen we Jordan Stolz al wel opschrijven als de allroundwinnaar. Vraag is met hoeveel punten voorsprong hij gaat winnen. Meer dan 5 punten is zeker realistisch. Voor plek 2 zouden wat Japanners kunnen rijden, maar die doen niet alle afstanden. Ho Jun Yang uit Zuid-Korea lijkt me de grootste bedreiging voor de Nederlandse jongens (plus de andere Amerikanen).
  18. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Smit is het hele jaar door (en ook al in de voorbereiding) geblesseerd geweest. Eerst aan haar rug; vervolgens ontstoken amandelen gehad en in de aanloop naar dit toernooi ziek geweest met corona. Zeg maar gerust dat ze onder de Wet van Murphy heeft geleden dit seizoen.
    MasterAJA29 vindt dit leuk.
  19. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Even het volledige podium:
    Pergher - 38,61
    Daleman - 38,93
    Dauranova - 39,10

    Groot gat voor Pergher, erg leuk. Zoveel afstandswinnaars zal Italië niet hebben gehad in de historie op het WK junioren (is iig Bonazza nooit gelukt volgens mij).

    Ook het PR van de Amerikaanse Myers is opmerkelijk wat mij betreft (39,27). Die is dus iig in vorm voor het AK.

    Verder geen hele bijzondere uitslagen uit Japan dit jaar. Wel 4 Italiaansen in de top 15. Op plek 18 de hoogste "exoot": Hanna Biro uit Hongarije (40,76). Boven de eerste Duitse, Noorse, Canadese of Chinese!
    Laatst bewerkt: 10 feb 2023
  20. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Peveri won de massastart in 2019, de mannen wonnen de TP in 2013, Daldossi won de 1000 meter in 2009, en dat is alles sinds 2000.

Deel Deze Pagina