NK Afstanden, Heerenveen, 3-5 februari 2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Marcel Vos, 2 feb 2023.

?

Welke afstand gaat de meest verrassende winnaar krijgen?

Peiling gesloten op 3 feb 2023.
  1. 500m mannen

    4 stem(men)
    23,5%
  2. 1000m mannen

    3 stem(men)
    17,6%
  3. 1500m mannen

    0 stem(men)
    0,0%
  4. 5000m mannen

    0 stem(men)
    0,0%
  5. 10000m mannen

    0 stem(men)
    0,0%
  6. 500m vrouwen

    0 stem(men)
    0,0%
  7. 1000m vrouwen

    0 stem(men)
    0,0%
  8. 1500m vrouwen

    2 stem(men)
    11,8%
  9. 3000m vrouwen

    2 stem(men)
    11,8%
  10. 5000m vrouwen

    6 stem(men)
    35,3%
  1. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    De wissel is volgens mij van laatste blokje tot pylon..

    Kijk ook eens wat voor zee aan ruimte Grevelt nog heeft tot de kussens.
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    Dus Leerdam mag van de buitenbaan naar binnen komen en dan weer naar buiten toe gaan om de bocht heel hoog aan te snijden. Zelfs in een extreem geval dat ze terug gaat tot de boarding heeft Grevelt zich maar aan te passen?

    Nee, dat lijkt me niet
    Marcel Vos en MAB vinden dit leuk.
  3. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Nee dat is geen normale lijn. Wat Leerdam nu deed is een normale lijn rijden zoals je zonder tegenstander in de buurt ook doet.
  4. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat is dus de vraag. De jury is de beelden aan het bestuderen of Leerdam echt een normale lijn heeft gereden. Jij bent er zeker over, maar jij bent een fan die in 5 seconden zijn of haar mening kan bepalen en als die fout blijkt te zijn zitten er geen consequenties aan verbonden. Daarom kijkt de jury er wat langer naar.
  5. MAB

    MAB Active Member

    Maar hoog aansnijden waarbij je rechterbeen aan de andere kant van de middenlijn zit kan niet als je tegenstander daar ook zit, dan hinder je gewoon.
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    De beelden zijn er dus dan is het gebruikelijk dat de jury daar ook nog even naar kijkt. Er is ook een videoscheids. Ik denk dat ze even verifieerden of Leerdam genoeg ruimte liet aan Grevelt om de buitenbaan in te kunnen. Daar leek het vanaf het camerastandpunt dat wij te zien kregen (schuin dus niet ideaal) wel op. Maar een frontaal videobeeld is altijd beter.
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Wat verwacht jij dan? Dat Leerdam krap de binnenbocht aansnijdt? In een zelfde situatie zag ik Otterspeer dat op 8 oktober doen in Inzell. Hoffelijk, maar die ging wel onderuit daardoor.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Sylke Kas sneed gisteren ook om dezelfde reden de binnenbocht krap aan, en die ging ook onderuit.
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Goud dit weekend voor Femke Kok, Jutta Leerdam, Antoinette Rijpma-de Jong, Irene Schouten, Merijn Scheperkamp, Kjeld Nuis, Patrick Roest en Jorrit Bergsma. Allemaal gevestigde namen met internationale medailles, van wie Scheperkamp de minst gelauwerde is. Toch is zijn zege niet echt een verrassing. Een echte grote surprise zoals de titel van Melissa Wijfje in 2020 of Pien Keulstra in 2012 hebben we nu niet gehad.
  10. Mey

    Mey Well-Known Member

    Denk je niet dat de scheidsrechters de regels beter kennen/begrijpen dan jij/wij dat doet? Ik weet zeker dat ik het niet doe en denk nogmaals dat je deze regel wat te veel verabsoluteerd.
    Laatst bewerkt: 5 feb 2023
  11. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dit is de officiële regel:

    The Competitor leaving the inner lane is also responsible for obstruction, unless the other Competitor acts in an obstructive way.

    Dus: handelde Leerdam op een hinderlijke manier? (* Denk het niet *)
  12. Mey

    Mey Well-Known Member

    Je schaats over de denkbeeldige middenlijn (op dat moment) is dat denk ik wel, maar ben dus geen regelkenner. Is nu niet goed te zien overigens.
  13. zopie

    zopie Active Member

    Ik denk dat de jury de plaats van aanraking niet met zekerheid heeft kunnen vaststellen.
  14. Lotte Gevers

    Lotte Gevers Member

    Het basisniveau van Leerdam is echt absurd goed. Ik denk dat niks haar meer kan stoppen van het behalen van de wereldtitel, en wellicht het winnen van alle 1000 meters waaraan zij dit seizoen heeft deelgenomen.

    Wat betreft Femke, hoe raar het ook klinkt maar ik denk dat het beter is dat ze zich nu niet plaatst voor de 1000. Ze heeft op dit moment de inhoud niet, en haar 1000 meters zijn te wisselvallig. Ik denk dat ze zelf beseft dat op deze afstand waarschijnlijk niet haar kansen voor een wk medaille liggen. Nu kan ze zich meer focussen op nog constanter worden op de 500m, de opening naar de 10.3 en leren van de onzuiverheden die ze had in haar olympische rit. Dan zie ik wel medaillekansen voor haar op het WK. Na het seizoen werken aan de inhoud, want als dat niet verbeterd denk ik dat het voor haar en iedereen heel lastig wordt om Leerdam te verslaan. Wel leuk dat Femke gisteren exact deed wat Erben Wennemars een paar minuten daarvoor zei. ‘Het gaat het hele jaar al over Leerdam (terecht), maar Femke moet even laten zien dat ze er nog wel is.’ Hup Nederlands kampioen. Mooi.
  15. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Kok valt toch tegen dit weekend. Eigenlijk een goede afstand (1e 500 m ) en voor de rest is het...:(
  16. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Ik heb eigenlijk een toernooi zonder echte verrassingen gezien. Althans wat betreft de verdeling van de tickets. En dat vind ik wel mooi, want de beste afvaardiging van ieder land hoort deel te nemen aan het WK.

    Je ziet dat als het er echt om gaat het kaliber Voskamp, Fledderus, Grevelt, Groot, Anema, Botman, Dijs, Snellink en Jansman (nog) tekort schiet. Eigenlijk had ik van hen alleen Beau Snellink (i.p.v. Marcel Bosker) op het WK verwacht.
    Duif, leenstrafan en Yuskov vinden dit leuk.
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Bij obstructie denk ik aan een duw/bodycheck of iets in die richting. Dat er contact is, betekent toch niet meteen dat er sprake is van obstructie (nog los van de vraag wie er verantwoordelijk is voor het contact)?

    Wat mij betreft is het toekennen van de titel aan Leerdam, zoals is gebeurd de enige mogelijke uitkomst. Ik ken geen regel die hier zou kunnen leiden tot dq. En ja, ik kan documenten overleggen die laten zien dat ik de regels ken.;)
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    En ze gaan Leerdam natuurlijk nooit DQ'en nadat ze met 1,5 sec heeft gewonnen.
  19. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ja Snellink viel tegen. Dat was met name ook jammer voor de strijd op de 10000. En Botman was ook een enorme tegenvaller gezien zijn 34.61 van paar weken geleden. Die 2 hadden echt beter gekund. En Dijs ook wel denk ik, al waren de marges daar zeer klein.

    Al met al de te verwachten namen denk ik ook ja. Maar ik heb wel weer genoten. Hoogtepunt voor mij was de 3000 meter van Beune en in iets mindere mate de 5000 van Groenewoud.
    Duif en chicagodude vinden dit leuk.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Benieuwd wat ze met de uitslag van de mass start bij de heren gaan doen. Bij het WCKT was Bart Hoolwerf er alleen maar op uit om de sprint om plek 3 van Harm Visser te winnen. Nu is het precies omgekeerd voor plek twee. Harm Visser sprint Bart Hoolwerf er vrij makkelijk af terwijl hij woensdag nog de Alternatieve Elfstedentocht reed en daar derde werd. Bart Hoolwerf kon in alle rust hier naar toe werken. Denk dat de bondscoach er nu niet meer om heen kan om Visser iig één van de twee World Cups te laten rijden. Bij de dames werd Dul derde en zal dan wel inschuiven omdat Schouten de World Cups in Polen overslaat.

Deel Deze Pagina