Schaatsers die afscheid nemen van de sport na 21/22

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 2 mrt 2022.

  1. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Hier kan ik niks mee, eerst de quote aanpassen zodat het allemaal deelwoorden zijn, en dan de vraag stellen waarom allemaal deelwoorden o_O
  2. proeme

    proeme Well-Known Member

    mee eens, maar toen zei hij af en toe nog wel eens iets zinnigs. Op een manier met bizar uiterlijk vertoon ("kijk mij eens bijzonder zijn"), maar inhoudelijk wel juist.

    In de loop der tijd zijn er nogal wat mensen afgehaakt bij FvD. Als politicus en als stemmer. En terecht natuurlijk. Maar dan kun je niet iemand die in het begin fan was van Baudet verwijten dat hij nu fan is van Baudet, als je niet weet of dat zo is (en bij Verweij weet ik dat niet, maar het interesseert me dan ook weer niet genoeg om dat te gaan uitzoeken)
  3. proeme

    proeme Well-Known Member

    het staat er wat krom, maar volgens mij bedoelt strawbale dat het allemaal deelwoorden hadden moeten zijn.
  4. mi

    mi Well-Known Member

    En zo heeft Ireen haar plekje als oud-topsporter in haar oude team eerder rond dan Sven. Ook hier was al weleens eerder over gesproken (met minder ruchtbaarheid) en Ireen heeft herhaaldelijk in de media aangegeven dat ze haar ervaring graag aan jonge sporters wil doorgeven. Supermooi dat dat gelukt is en mooi dat ze zo ook weer bij Kemkers terecht komt. Oude liefde roest niet zullen we maar zeggen…
    Ik hoop dat TalentNED zich nog breder zal gaan profileren met juniorenteams in diversere sporten.

    https://www.talentned.nl/nieuws/mee...r-aller-tijden-komt-talentned-staf-versterken
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik ben zo blij dat Ireen in de topsportwereld blijft, en al helemaal dat ze talenten gaat begeleiden. Ik verwacht dat ze heel veel positieve impact gaat hebben op veel sporters, en dat is meer goud waard dan al haar Olympische overwinningen bij elkaar.
    KoosHopeloos vindt dit leuk.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Yes, superblij dat ze Wust niet hebben laten gaan. Was een gemis geweest voor het schaatsen en zeker voor die jonge talenten als haar ervaring niet werd ingezet. Leuk ook dat ze weer bij Kemkers terecht komt. Denk ook dat zo'n rol goed bij haar past. Dicht bij de sport en de (jonge) sporters, maar niet vol in de spotlights.
    KoosHopeloos vindt dit leuk.
  7. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Kramer heeft toch al sinds het einde van het seizoen een plek in de directie van JV?
  8. mi

    mi Well-Known Member

    Nope. ‘We zijn er bijna uit’ sinds mei overal en nergens (in podcasts, bij de avondetappe etc) te horen.
  9. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Dat is het idee, maar het komt niet officieel rond. Tijdens de avondetappe was het nog niet in kannen en kruiken.
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Femke Beuling wordt wielrenster :): https://www.schaatsen.nl/nieuws/2022/augustus/kort-door-de-bocht-2/
  11. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Ik heb hem nog geen wedstrijden zien rijden, maar als ik naar zijn Instagram kijk, heb ik niet het idee dat hij daadwerkelijk gestopt is..
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Hij staat anders niet op de startlijst voor de USA qualifiers...
  13. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Mantia is, voor zover ik weet, niet gestopt. Hij was tijdens het zomerijs nog in Nederland (Hanne!) en trainde ook een paar keer mee met de ploeg van Anema. Wel tobt hij al sinds Peking met diverse rugblessures en is hij al meermaals gedwongen geweest om in de voorbereiding een pauze in te gelasten. Ondertussen is het echter al wel een serieus lange tijd dat ik ook maar iets van Mantia op het ijs heb zien voorbijkomen (en dat is an sich al ongebruikelijk). En hij lijkt al een hele tijd niet/amper mee te trainen met de ploeg van Shimabukuro (waar overigens ook Bowe is vertrokken - die traint nu met de allroundersploeg van Girard).
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik plaats het hier maar: Achtereekte's contract als wielrenster is met een jaar verlengd. En terecht, ze heeft best goed gereden dit seizoen gezien het haar eerste wielrenseizoen is.
    alexander79, leenstrafan, mi en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Weet iemand iets van de volgende schaatsers? Ik kan van hen geen resultaten van dit seizoen vinden.

    Bjørn Magnussen
    Haralds Silovs
    Peter Michael
    Konrád Nagy
    Kimani Griffin
    Stefan Due Schmidt
    Philip Due Schmidt
  16. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Peter Michael rijdt nu voor marathonteam A6.nl, maar heeft opnieuw last van slijmbeurs en staat voorlopig naast de baan. De Due Schmidt broertjes schaatsen en trainen gewoon in Inzell, maar hebben nog geen wedstrijden gereden. Gaan wel gewoon meedoen aan de Wereldbekers en staan volgens mij ook allebei ingeschreven in de Nederlandse marathoncompetitie. Dat geldt in ieder geval voor Philip (die aan het begin van de voorbereiding aan een slepende scheenbeenblessure is geopereerd); hij gaat marathons rijden voor Novus. Moet alleen nog rondkomen. Zie ook: https://www.schaatsen.nl/nieuws/2022/november/team-novus-het-avontuur-van-dione-voskamp-krijgt-vorm/

    Silovs is naar mijn weten gestopt.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  17. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Iemand nog wat gehoord van deze dames:
    Yu-Ting Huang
    Nikol Zdrahalova
    Noemi Bonazza

    Geen uitslagen van dit seizoen.
  18. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Zdrahalova zie ik meetrainen met Sablikova, dus die verwacht ik nog wel. Ander puntje is dat trainer Novak beschuldigd wordt van gesjoemel met declaraties en dat de Tsjechische bond zo'n beetje uiteengevallen is in een pro-Novakkamp en anti-Novakkamp, Dat leidt er toe dat het anti-Novakkamp (waaronder Stekly) geen ondersteuning meer krijgt. Inmiddels zijn er zelfs politie-invallen bij de bond geweest.

    Yu-Ting Huang krijgt de komende 2 jaar geen ondersteuning (noch in training, noch financieel) van de bond vanwege het gedoe bij de OS, toen ze zich liet fotograferen in een pak van de Volksrepubliek China. Ik zag nog wel een interview met haar ter promotie van een sportkledingmerk, waarin ze zich afvroeg of ze wel doorging ("ik ben al oud en het schaatsen valt me lichamelijk zwaar")
    https://udn.com/news/story/7005/6634867
    Laatst bewerkt: 4 nov 2022
    SprintMaster vindt dit leuk.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Stefan Due Schmidt postte toevallig vandaag op Instagram dat hij meedoet aan het WK Inline in Argentinië. Gisteren 6e bij de puntenrace op de weg (Suttels won). Het voornemen is om volgende week wel de TP te rijden in Stavanger met Philip en Thorup.
  20. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Lollo is zwanger. Ze is nu 18 weken zwanger..of ze stopt, geen idee :)
    Palko en kernploegfusie vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina