1. lekker_skeuvelen

    lekker_skeuvelen New Member

    Hoi,

    Vanochtend een aantal mensen van de vereniging wezen kijken op het Lonnekermeer. Ijs is nog dun en kraakt (heerlijk). Het is nog ABSOLUUT NIET vertrouwd om met een groep te gaan. Dit heeft nog een nacht of 2 nodig. Morgenochtend gaan er weer een paar mensen kijken.

    Het is elke keer super helder dus ik verwacht er redelijk veel van. Keep you posted!

    Update;

    Het lijkt Enschede gezind deze week. Vandaag lag het er weer heel mooi bij. Kleine groepjes waren aan het schaatsen, nog niet heel druk. Zal ook wel omdat het natuurlijk gewoon een werkweek is.

    Het weer lijkt in het weekend nog steeds geschikt.

    Waar ik wel benieuwd naar ben; Heeft iemand de andere wateren in de buurt gecheckt? (oelemars bij Losser, Pannekoekenplas bij Oldenzaal, Hulsbeek/Rutbeek?)
    Laatst bewerkt: 15 dec 2022
    JohnK vindt dit leuk.
  2. lekker_skeuvelen

    lekker_skeuvelen New Member

  3. ReneW

    ReneW Active Member

  4. lekker_skeuvelen

    lekker_skeuvelen New Member

    Ik sta nog niet op het ijs helaas. Mensen die nu gaan melden zo'n 6 tot 7 centimeter met hier en daar een iets zwakkere plek. Ik vertrek over een klein uurtje.
  5. ReneW

    ReneW Active Member


    Ben zelf op 2 kleine meertjes in de gemeente Hellendoorn geweest. Beide liggen in het bos. Beide 7 cm gemeten.
    lekker_skeuvelen vindt dit leuk.
  6. lekker_skeuvelen

    lekker_skeuvelen New Member

    Nou de update dan maar. Er ligt 7-9 cm, het ijs kraakt maar golf niet. Ongeveer 50 mensen op het meer en hier en daar door de temperatuur rond 0 wat watergaten, maar niks ernstigs. Het kan, met niet al te veel mensen. Mooi weekend voor de boeg!
  7. ReneW

    ReneW Active Member

    Leuk! Ben zelf net weer geweest op een meertje in het bos nabij Ommen. Iets langer en vooral veel breder dan een normale ijsbaan. Niet al te druk en prima ijs.

Deel Deze Pagina