Transfertopic 2022-2023

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 19 jan 2022.

  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

  2. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Inderdaad. Komt bij dat het de enige Duitser was die wel presteerde in de afgelopen jaren. Maar jammer voor hem bovenal!
  3. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Dan nog wat nieuws uit Italie.

    Mirko Nenzi ging op trainingskamp mee als assistent-trainer bij de junioren, dus die lijkt gestopt als actief schaatser. Tumolero werd nergens meer genoemd, dus daar vrees ik ook voor.
    Wel nog actief als schaatser, maar voorlopig niet op het ijs zijn Jeffrey Rosanelli (knieblessure) en Michele Malfatti (langdurige revalidatie na fietsongeluk begin augustus).

    In de trainingsstaf lijkt Enrico Fabris verdwenen.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik heb het lijstje gevonden waar jij het over hebt op de site van de Italiaanse bond, en daar staat Francesca Lollobrigida ook niet in. Dus misschien traint Tumolero net als Lollo ergens anders, buiten Marchetto om.

    Fabris uit de trainingsstaf zou erg jammer zijn.
  5. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Tingyu Gao slaat ook een jaartje over:
    https://english.news.cn/20221001/2651d126e22b4931acd3e6932e81170d/c.html

    De Chinese kernploeg bevat de volgende namen:
    Herenteam: Lian Ziwen, Du Haonan, Zhang Junzhi, Yang Tao, Liu Bin, Zhang Guoqiang, Tan Sheng, Liu Pengyu, Ai Pei Erding, Ning Zhongyan, Wang Haotian, Quan Xianghe, Wu Yu, Wang Shiwei, Shen Hanyang, Cong Zhenlong, Wang Hongli, Zon Chuanyi, Qu Shiyi, Li Wenhao, Wang Yang, Yu Jiawei;

    Damesteam: Li Qishi, Zhang Lina, Pei Chong, Jin Jingzhu, Sun Xiaohan, Jin Wenliang, Chen Xiangyu, Li Leming, Yang Binyu, Han Mei, Chen Aoyu, Zhou Jiarong;

    Chinese coaches: Liu Guangbin, Liang Linhua, Han Jialiang

    Geen Oeigoeren en andere minderheden dus meer, zo te zien.

    ***
    Nog wat verder zoeken op het internet:
    Adake is, net als Tingyu Gao, geblesseerd.
    Andere Olympiërs als Fu Xu, Dan Guo, Ruining Tian en Qi Yin zijn te oud.

    De afgelopen dagen zijn er wedstrijden geweest, ik denk in Beijing, met 58 PRs en 39 wereldbekerlimieten. Verder geen uitslagen gemeld.
    Laatst bewerkt: 2 okt 2022
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Geen Gao! Dat is zonde. Maar ergens verbaast het me niet - het lijkt me een schaatser die het een paar jaar rustig aandoet en in 2026 vast met 9.22-33.40 op de proppen komt ofzo.

    En als Ruining Tian (25) zogenaamd “te oud” is, hoezo is Qishi Li (29) dat dan niet? Die logica ontgaat me een beetje.
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Kjeld Nuis heeft tot 2026 verlengd bij Reggeborgh:


    Is hij de eerste Nederlander die tot 2026 een contract heeft?
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    nee, Schouten heeft er ook al een bij Albert Heijn-Zaanlander

    en terecht
    chicagodude en Marcel Vos vinden dit leuk.
  9. TdH

    TdH Member

    Nogevendit vindt dit leuk.
  10. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    toch wel opvallend. 1 spreekt er niet helemaal de waarheid, wat ik opvallend vind omdat ze bij mij allebei niet overkomen als mensen die bewust liegen. Misschien eerder een stukje flinke miscommunicatie en vooral misinterpretatie van elkaars woorden/gedrag.

    enfin, het is zo.

    Mook opvallend te lezen dat Bergsma dus blijkbaar nog nooit met metingen van allerlei waarden heeft gewerkt. Dat maakt het erg interessant te zien of Orie er nog wat speciaals uit kan halen met die aanpak. Wel riskant vanuit Ories perspectief, want Bergsma is toch al 36, en de kans is aanwezig dat het beste eraf is. Als dat zo is kan orie’s wetenschappelijke aanpak een flinke deuk oplopen qua imago, wat dan wellicht niet terecht is.

    anyway, ik ben wel benieuwd, hoewel ik dit seizoen nog niet veel verwacht van Bergsma met deze nieuwe aanpak.
  11. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Orie heeft inderdaad een afbraakrisico, maar niet op grond van het leeftijdsverhaal als je het mij vraagt. Dat zou mijn inziens een ietwat goedkoop excuus zijn. De afgelopen jaren heeft Bergsma ieder seizoen (Thialf) PR's gereden. Hij heeft zijn Thialf PR op de 5km vorig seizoen met maar liefst vijf seconden bijgesteld. Dat is een enorme verbetering. Als het beste er volgend jaar opeens af is, dan kun je moeilijk met het leeftijdverhaal komen.

    Het afbraakrisico ligt vooral in het gegeven dat Bergsma een van de meest unieke schaatsers is die er rondloopt. Een man die 5 en 10 kilometers kan winnen op de langebaan; een enorme intervalsnelheid heeft om marathons én Mass Starts te winnen en óók nog eens over een motor beschikt om een wedstrijd over 200km op natuurijs te winnen. Ondanks de beperkte aantal natuurijswedstrijden die hij kan rijden door zijn langebaanprioriteiten, heeft hij op de een of andere manier toch één van de meest complete natuurijs-CV's aller tijden (maar liefst 4 Nederlandse titels op natuurijs; Alternatieve Elfstedentocht, etc). Iemand op al die fronten op het hoogste niveau houden is ontzettend moeilijk voor een coach. Hoe Anema dat al die jaren ''op gevoel'' heeft weten bij te houden is mij een raadsel. Uithoudingsvermogen; tempo-hardheid voor de langebaan en dan ook nog eens interval/acceleratievermogen - het bijt elkaar vaak ontzettend. Dat is een lastige balans. Ik ben heel benieuwd of dat Orie ook gaat lukken. De start laat mij eerlijk gezegd een tikkeltje billenknijpen. Al vrij vroeg gelost bij het ONK Skeeleren in Hallum (door een hongerklop) en de tijden in zijn trainingswedstrijden zijn minder overtuigend dan in voorgaande jaren. Hopelijk lukt het om hem dit keer in februari en maart in topvorm te krijgen.
  12. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ook nog een transfernieuwtje om te melden: Arjan Stroetinga wordt marathonploegleider (bron: Barre Beukers-podcast)! Hij gaat het talentenopvangteam begeleiden bij de heren in de Topdivisie. Dat team bestaat uit voormalig ploeggenoot Tjerk de Boer (A-ware), Max van Honschoten (Reggeborgh) en Rémon Vos (OKAY/KPMS). Doordat het maximale aantal rijders van 6 naar 5 rijders is verlaagd was er voor deze jonge rijders geen plek meer in de opstellingen van hun eigen teams, zodat dit neutrale opvangteam in het leven is geroepen. Mooie oplossing en ik kan mij geen betere leermeester bedenken dan Stroet. Zeker voor een getalenteerde sprinter als De Boer (die ook Mass Start-ambities heeft).
  13. Lisan

    Lisan Well-Known Member Medewerker

    Natalia Czerwonka heeft nu haar officiele "ik stop" persconferentie gehad (op die van Brodka wacht ik nog steeds ;)). Ze wordt assistent in de Poolse shorttrack trainersstaf.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Net werd in de Marathon Cup-uitzending van de NOS bekend gemaakt dat Marijke Groenewoud tot en met de Spelen van 2026 heeft bijgetekend bij AH Zaanlander.

    Als ik het goed heb pas de derde schaatser met een vierjarig contract na Kjeld Nuis (Reggeborgh) en ploeggenote Irene Schouten.
  15. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dan weten we alvast dat de marathons en nationale Mass-starts tot en met 2026 niet interessant gaan worden.
  16. Chrys

    Chrys Member

Deel Deze Pagina