Wedstrijden oktober 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 30 sep 2022.

  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dat zegt Robbert de Rijk nu ook, dus waarschijnlijk is het toch een wereldrecord!
    Duif, strawbale en EenBrabander vinden dit leuk.
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    ''And still reigning champ... of October!!''

    Maar in alle ernst: Reggeborgh staat er heel goed op. Roest en Bosker, Dijs, Westenbroek en Botman (die laatste reed ook 35.0), etc. Is het alleen niet een beetje, véél, te vroeg om al in vorm te zijn? Over vier weken zijn pas de wereldbekerkwalificaties, de kampioenschappen zijn pas in februari en maart. Ik zou me toch een beetje druk maken als ik nu al de pannen van het dak rijd.

    De keerzijde daarvan zijn de Jumbo-schaatsers. Lijkt in vergelijking met Reggeborgh wel of ze met tegenwind reden. Yoro bijna 1.11, Slotegraaf 1.49. Reina Anema 4.11, Vijn 4.16, Myrthe de Boer dubbel vals in een training-3km. Snellink 3.43, Bergsma, 3.45, Jansman 3.46 en Huizinga 3.49 (de heren reden wel laat op de avond; waarschijnlijk wat minder ijs). Iedereen - behalve Van Workum die een sterke 3.45 reed gistermiddag - zit behoorlijk boven het eigen niveau van voorgaande jaren. Aan de andere kant: als dat voor iedereen geldt, dan is dat waarschijnlijk iets goeds gelet op de periodisering. Ze hebben ook allen sterk oplopende rondetijden, dus waarschijnlijk geen momentje rust gepakt deze week.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Jordan Stolz rijdt in Milwaukee eventjes een 5.000m en komt tot een eindtijd van 6.36,19. Niet slecht. Wat heet? Daar moeten onze beste stayende junioren hun enorme best voor doen op banen als Thialf en de Max Aicher Arena. Stijn van de Bunt kwam gisteren tot 6.37 in Inzell. Tim Prins, misschien wel onze sprinthoop in bange dagen, reed toevallig in Inzell ook een 5.000m. Hij deed er 7.10 minuten over (heeft overigens al wel een aardige 6.48 gereden afgelopen seizoen in Kardinge).

    Ik ben zeer benieuwd wie Stolz enigszins kan uitdagen straks op het WK voor junioren.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  4. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Doet een beetje denken aan vorig jaar. Toen was ook bij elke wedstrijd het mantra: we zijn aan het periodiseren en daarom nog niet in vorm. Uiteindelijk kwam die vorm er bij veel rijders helemaal niet. Al waren onder andere Roest en Krol wel messcherp op de Spelen.

    Ik denk dat Jumbo-Visma wel een beetje onder druk staat. Het predikaat van grootste Nederlandse schaatsploeg zijn ze een beetje aan het kwijtraken. Dat Roest en Nuis afgelopen jaren uit eigen beweging zijn weggegaan heeft ook wel pijn gedaan vermoed ik.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik hoop dat de tijd van Roest aangemerkt zal worden als wereldrecord. Dat dat WR nog op naam van Ervik staat, is leuk voor Ervik, maar verder slaat het nergens op. Al weet ik niet of het NK Clubs als "echt NK" telt.

    Bijzonder hoe Stefan Westenbroek en Kayo Vos zo vroeg in het seizoen zulke stappen zetten. Vos gaat dus van 1.11,10 naar 1.09,51. Kanttekening: dat PR stamde uit Innsbruck en hij reed vorig jaar geen 1000m in Thialf. Maar toch.

    Bij de trainingswedstrijd reed Kok trouwens naar een heel mooie 37,91. Het jaar beginnen met zo'n tijd is goed, maar ook niet uitzonderlijk voor Kok: twee seizoenen geleden reed ze op 3 oktober al 37,55.

    Jorrit Bergsma's 3:45 is zijn langzaamste 3km in Heerenveen in de laatste vier jaar.

    -

    In Milwaukee heeft Erin Jackson haar eerste wedstrijden van het seizoen gereden. 39,14 en 1.21,28 spreken echter nog neit tot de verbeelding. Wie het wel goed deed, was juniore Greta Myers. Ze reed 4.12,64 en was daarmee alweer sneller dan eerder dit seizoen in SLC. Daarmee zet ze zichzelf een stuk beter op de kaart dan leeftijdsgenoot Jade Groenewoud, die in Inzell de grootste moeite ermee heeft om haar tijden van het WK junioren in Innsbruck te kopiëren. Ik weet niet of Stolz daar gaat rijden trouwens, maar als hij dat wel doet, zal hij niet te kloppen zijn. Hij reed dit jaar een 500, 1500, 3000 en 5000 meter en op al die afstanden is hij de snelste junior van het seizoen tot nu toe.

    -

    In Salt Lake City sneuvelde het eerste nationale record van het seizoen. Namens India reed Shruti Kotwal een tijd van 42,21. Het is goed dat ze zich verbetert, maar het is jammer dat de progressie niet heel snel gaat – ze reed in 2016 al 43,65.
    De Amerikaanse TP-trein Dawson-Cepuran-Lehman reed overigens 6:20-6:22-6:28 op de 5km.
    leenstrafan en Duif vinden dit leuk.
  6. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    The ISU Council will recognize as World Records in Speed Skating only results achieved in competitions listed in Rule 107, paragraphs 1, 2, 3, 4, 9 and 12, or in properly announced National Championships, and where the conditions for recognition have been verified by the ISU Speed Skating Technical Committee. General conditions for recognition of World Records are: 31 a) The announcement of the Competition must have been published in accordance with Rule 110. For International Competitions (as specified in Rule 107, paragraphs 8 and 9) and National Championships the announcement with the detailed program of the Competition must have been received by the ISU Director General at least 4 weeks before the competition; b) Distances to be skated and starting times must be in accordance with the announcement. The only exception is changes made according to Rule 216, paragraph 4; c) The track must be a Standard Speed Skating Track of 400m, as per conditions given in Rule 227; d) The Referee at the Competition must belong to the list of ISU Referees, as defined in Rule 121, for the season concerned; e) Automatic timekeeping, with photo-finish equipment as the primary system, must have been used (see Rules 248, 250 and 251); f) The ISU World Record application forms, with supporting documents as indicated in paragraph 3 below, must be submitted by the organizing ISU Member to the ISU Director General not later than May 1st of the season concerned. The submitted documents must confirm that all applicable conditions have been fulfilled.

    Ik denk dat we spaak gaan lopen op puntje d. De ISU referees staan hier: https://isu.org/inside-isu/isu-communications/communications/29039-isu-communication-2497/file. De scheidsrechter met dienst was Suzan van den Belt, dat is dus een categorie te laag in de rangorde.
    Kristian en Marcel Vos vinden dit leuk.
  7. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik denk dat veel forumleden hier (inclusief mijzelf) iets denken als "wat een gezeik, het is toch gewoon een wereldrecord?", maar ik denk dat we ons ook moeten realiseren dat deze regels er om een reden zijn. Het kan bij bijzondere wedstrijden zoals de 3000 meter mannen soms rare situaties opleveren, maar het voorkomt ook dat bijvoorbeeld een corrupt land een corrupte scheidsrechter gebruikt die wat dingen die niet mogen door de vingers ziet en er mede daardoor een nieuw wereldrecord is.
  8. Kristian

    Kristian Active Member

    Hmmm.
    Laatst bewerkt: 3 okt 2022
  9. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Denk je dan aan bijvoorbeeld de handgeklokte 34.35 van Lobkov in 2007 in Kolomna? (Geen WR, wel NR en baanrecord)
    Laatst bewerkt: 3 okt 2022
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Bijvoorbeeld, of zoiets als iemand die zich een ronde laat inhalen op de 10 kilometer en dan stayert voor de ander voor de eerste 6 kilometer ofzo. Je weet maar nooit wat allemaal kan.
  11. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    @Yuskov: ik las in een reactie op Robbert de Rijk dat er geen fotofinish systeem was.
  12. H2O-s

    H2O-s Active Member

    Ik was er zaterdag bij met mijn club. Ik begreep dat het niet erkend zal worden omdat het gereden is in een wedstrijd waar gereden werd in kwartetten (ondanks dat de rit van Roest een enkele rit was) en er geen dopingcontrole was. Overigens erkend de KNSB het NK Clubs wel als een officieel NK. Het was een wedstrijd waar internationale starters aan het trainen waren (gelukkig weinig van gemerkt, 1 DQ voor een valse start bij de senioren, misschien voor sommige wat minderen deelnemers wat strenger dan ze gewend zijn maar ging prima).

    Overigens was men de hele dag wel aan het klooien met de ET. Het begon al in de ochtend bij de junioren waar hele categorieen handgeklokt waren en ook in de middag bij de senioren ging het regelmatig fout. Zelfs bij 'zondagochtendwedstrijdjes' als junior heb ik het niet zo vaak fout zien gaan als zaterdag. Ik hoop dat ze dit wel kunnen gaan fixen in Thialf voordat de grotere wedstrijden er aan gaan komen.
    leenstrafan en Duif vinden dit leuk.
  13. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    in Estonia we just give 10 euros to a guy with a phone brave enough to take pictures at -20c. photo finish in Estonia is not a technical matter - it's a commitment.

    anyways, is there a separate topic for the qualification tournament already? :rolleyes:
  14. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Laten we nou net de afgelopen jaren drie vrouwen hebben met die achternaam gehad die dat konden rijden op die afstand. Of het is de inzending van Schaatsclub Schubbekutteveen Delano de Jong en dan zeg ik: "mooie tijd Delano!"
    Laatst bewerkt: 5 okt 2022
  15. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    En afgelopen seizoen reed maar één man met de achternaam De Jong onder de 1:17.
  16. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Iemand enig idee wie er dit weekend in Inzell starten? Als ik de socials een beetje volg, zitten er veel leuke namen!
  17. Kristian

    Kristian Active Member

  18. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Wat een deelnemersveld zeg. Dit is een stuk leukere wedstrijd met meer toppers dan bijvoorbeeld de WB finale 2018 en het WK sprint 2022. En toch is er geen enkele manier om het live te zien. Schande.
    Duif en EenBrabander vinden dit leuk.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Groot nieuws voor onze favoriete Claudia-fan @Monique!

    Pechstein gaat nóg een seizoen door.

    Mijn reactie: :eek::eek::eek:
    Monique vindt dit leuk.
  20. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Ik neem aan dat ze nog wel gaat proberen de volgende Olympische Spelen te halen om recordhouder te worden in deelnames. Ze is in ieder geval een paar weken geleden Duits inline-kampioene geworden (in de categorie 50+).
    Al googlend vond ik ook deze nog:

    leenstrafan en strawbale vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina