Lekker gezellig bij Team Jumbo Visma

Discussie in 'Lange baan' gestart door Elina, 23 okt 2014.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Als je als jonge twintiger (in die jaren) al onder de 7.00 kan rijden, dan zit er met enkele jaren aan extra trainingsarbeid natuurlijk veel meer in het vat. Ze heeft de afgelopen jaren haar slag dusdanig aangepast dat deze meer nauw aansluit bij de 1500m, maar dat was 5 jaar geleden nog niet zo. Toen kwamen de langere afstanden meer naar haar toe dan het kortere werk. Al heeft ze altijd enorme potentie getoond op de 1500m.
  2. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Voor Antoinette denk ik niet dat focus op korte werk weg naar succes is. 1.500 en 3.000 m zouden de focus moeten worden.. al is de opkomst van Schouten wel een reden om te gaan twijfelen?
  3. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Als de opkomst van Schouten ADJ een reden geeft om te twijfelen dan kan niemand meer op de lange afstanden focussen in Nederland. Zeker op de 3000 meter moet ADJ soms Schouten kunnen verslaan als ze nog wat verbeterd.
    mi vindt dit leuk.
  4. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Ik zei dit omdat ze dit seizoen de focus leek te leggen op de 1.000 m en de 5 km volgens mij niet eens heeft gereden dit seizoen? Ben het met je eens dat een goede Antoinette de strijd met Schouten zeker moet aankunnen op de 3 km. Ze heeft tenslotte ook Wust/ Sablikova op deze afstand verslagen en zoveel beter is Schouten niet vergeleken met de genoemde duo.
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  5. mi

    mi Well-Known Member

    Als we toch eens wat vaker zouden allrounden! Dan zou deze combi in potentie de beste basis zijn om het Schouten moeilijk te maken.
    Ik heb deze indruk ook heel sterk, de weg waar zij nu op zit is niet de optimale voor haar.
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    In positief JV nieuws. Tweede kindje Kramer is on the way :)
  7. Monique

    Monique Well-Known Member

    Antoinette de Jong is een beetje het boegbeeld voor mij van wat de hele JV ploeg uitstraalt: het sprankelt niet en iedereen zwoegt voort. Je ziet het op de baan tijdens de wedstrijden maar ook daar omheen. Bij de ploeg van Van Velde kan je nog eens dikke pret maken met elkaar, die lijken met een knipoog naar het schaatsen te kijken en daardoor gaan ze juist harder. Bij JV wordt door Orie alles helemaal dood geanalyseerd waardoor ze vergeten te genieten van het schaatsen zelf.

    Dit is althans hoe het op mij over komt.
  8. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Was wachten op dit nieuws.. zodra het nieuws uitkwam dat Ellen Hoog zwanger was, dacht ik al: zal niet lang duren voor Naomi ook zover is.
  9. mi

    mi Well-Known Member

    Ik herken je analyse. Ik weet niet wie de ‘pretmakers’ zijn, daar ken ik de mindere goden niet goed genoeg voor (en de goden ook niet). Maar dat is denk ik wel waarom ik niet zo graag kijk naar JV schaatsers (op Krol na). Er straalt zo weinig lol van uit! Ik hoef geen grappen en grollen te zien, maar als iemand lekker in zijn vel zit en teamgenoten een beetje leuk met elkaar om kunnen gaan vind ik dat wel echt veel prettiger om te volgen. En ook als dat niet meteen tot goud leidt.
    chicagodude en Monique vinden dit leuk.
  10. rhalbersma

    rhalbersma Well-Known Member

    Mysterie rug ook gelijk verklaard.
  11. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ja, de meeste lol die ik tussen schaatsers onderling zie bij JV is tussen Krol en Verbij, maar ja, dat zijn ook al jaren dikke vrienden natuurlijk.
    Maar ja, als meerdere zich niet echt geweldig voelen fysiek gezien, dan heeft het plezier daar logischerwijs natuurlijk ook wel onder te lijden. Misschien probeer ik wel teveel dingen te zien die er helemaal niet zijn.
    kernploegfusie vindt dit leuk.
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    Sven Kramer schaatst vandaag gewoon mee bij de training van Jumbo
  13. proeme

    proeme Well-Known Member

    nou, zelf schaatste hij, zoals gezegd. Dus ik neem aan dat het schaatsteam bij hem reed en dat het niet Vingegaard op ijs was.
    strawbale vindt dit leuk.
  14. Monique

    Monique Well-Known Member

    Hij heeft misschien moeite met echt stoppen en bouwt op deze manier af ofzo?
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Mooi dat dit nu rond is. De rol klinkt als een soort sales rol, het is wel de héél andere kant op dan rondjes hard rijden. Ik had hem liever als trainer gezien geloof ik zodat hij zijn schaatskennis had kunnen overdragen.
    Duif vindt dit leuk.
  17. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Kramer heeft volgens mij niet de benodigde diploma's om trainer te kunnen zijn. Daarnaast is een goede schaatser niet per definitie ook een goede trainer.
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Misschien ben ik beetje cynisch maar wat doet een ‘directeur bussiness development’?

    ‘In zijn nieuwe rol binnen de directie van de gecombineerde schaats- en wielerploeg gaat de 36-jarige Fries zich onder andere toeleggen op het management en de zakelijke ondersteuning van de schaatsploeg. Ook gaat Kramer zijn netwerk inzetten voor de verdere commerciële groei van de organisatie.’

    Klinkt vooral als sponsoren binnenhengelen als bekende naam? Terwijl de ploeg zijn bestaansrecht ontleent aan een sponsor die bij mijn weten nog lang niet stopt?

    Maar goed, ik ben dan ook redelijk allergisch voor functies die worden bedacht voor mensen die ‘niets gestudeerd hebben maar wel op universitair niveau’ (vrij naar Pieter Derks). Dit klinkt een beetje teveel in dat straatje naar mijn smaak. Hopelijk kan hij wat dingen naar zijn hand zetten en zichtbaar blijven in en voor de sport.
    chicagodude, Eagle en leenstrafan vinden dit leuk.
  19. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik weet ook niet wat die nieuwe functie inhoudt. Het klinkt heel hip maar hoe ziet je werkdag er dan uit?
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Geen idee, dat vraag ik me vaker af bij dat soort Engelstalige fancy functies. In die taal was Sven Kramer waarschijnlijk voorheen een Executive Senior Ice Velocity Record Crusher.

Deel Deze Pagina