Wedstrijden zomer 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 22 jul 2022.

  1. SchaatsDaan

    SchaatsDaan Active Member

    Toch leuk voor hem om eens aan een allround kampioen mee te doen... Hij is komend jaar nog junior toch?

    Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Jazeker. Ik zie hem zo wereldkampioen worden met die geweldige 500 en 1000 meter. Morgen gaat ie ook een 1500 rijden, ik ben benieuwd of hij daar onder zijn PR van 1:47.96 kan duiken.

    Het WK junioren is tegelijkertijd met WB5, en die wedstrijden zijn respectievelijk in Inzell en Tomaszow, dus hij zou WB5 voor het WK junioren kunnen inwisselen. Het is de vraag of je dat moet willen met daarna de WB finale en nog het WK afstanden. Dat wordt een druk programma en het WK afstanden gaat ie natuurlijk sowieso niet skippen.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Stolz reed nu 1.46,40 (PR). De snelste tijd van een junior vorig jaar was 1.46,30 ...
  4. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Vandaag wint ze de 1500m in 2.00.06, waarmee ze 35 honderdste boven haar PR zit. Belooft nog wat voor Myers, die in mei net 18 is geworden.
  5. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Als ik terugga op Speedskatingresults kan ik geen enkele Amerikaanse juniore vinden die op de 1500 en 3000 harder reed dan Myers. Toch reed Myers geen nationaal juniorenrecord. Hoe kan dat? Nou, in 2005 reed Maria Lamb 1.58 en 4.10 en daarmee zette ze de records vrij scherp. Lamb reed vervolgens zelden harder dan dat... Hopelijk is Myers een betere carrière gegund.

    –-–

    Goetz rijdt niet langer bij de Amerikaanse ploeg, maar ze rijdt dus wel sneller dan Bowe, voor wat het waard is.
  6. tostiees-31

    tostiees-31 Well-Known Member

    Ook een jonge winnaar in Japan: Misaki Shino (viert deze maand haar 19e verjaardag) rijdt in Obihiro 2.02, waarmee ze 9e zou worden op de Japanse kampioenschappen in 20-21..

    Zou leuk zijn als Myers en Shino deze potentie kunnen doortrekken.. Ze zijn er nog lang niet uiteraard, maar goed om te zien dat er in ieder geval potentie rondschaatst!
  7. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En dan is die 2.02 van Shinno nog een stuk langzamer dan het setje tijden dat de even oude Momoka Horikawa vorig jaar bij elkaar schaatste: 1.57,89 – 4.04,75 – 7.06,92. Met wat hulp van de hooglandbanen, maar toch. Vooral die 7.06 is sterk voor een juniore. Shinno is daar nog niet in de buurt gekomen, maar zij reed al wel drie persoonlijke records dit jaar. Dat is veel. Verder komt ook Rin Kosaka eraan.

    Als we nu toch naar jonge Japanners speuren, kijk ik meteen even naar Yukino Yoshida: 19 jaar en 38,81 gereden dit jaar, een fractie boven haar PR. En dat terwijl sprinters normaal gesproken wedstrijdritme nodig hebben om goed te zijn. Als deze vrouw naar Calgary mag, zal ze vast een 37er op het bord komen – maar dan moet ze zich wel plaatsen. Waka Sasabuchi is pas veertien en zij reed een PR van 40,03. Het is altijd maar de vraag of dit soort piepjonge Aziatische talenten het kunnen schoppen, maar het kan wel. Miho Takagi reed 39,74 toen ze veertien was .......

    Ook niet verkeerd: Yuta Hirose is junior en reed 35,65. Dan ben je geen Stolz, maar het is wel goed. Zeker gezien het feit dat Yamato Matsui, die een WB won vorig jaar, vier tienden sneller was.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

  9. H2O-s

    H2O-s Active Member

    Leuke nerdy forumnaam wel. Ik ben wel benieuwd welke Nederlanders (en misschien ook wel welke Noren) deze tijd herkennen. Ik moest zelf eerst Google raadplegen.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ivanie Blondin begint het seizoen met een persoonlijk record op de 500 meter! Dat Olympisch kampioen zijn geeft haar vleugels. Met haar 38,69 is ze zelfs Wüst voorbijgestoken op de Adelskalender :eek:
    Marcel Vos vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina