WK allround en sprint 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 14 nov 2021.

  1. Duif

    Duif Well-Known Member

    Als hij dan maar niet te ver achter ligt :D
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member


    Want Engebråten en Trofimov zijn er niet – is het dan direct gedevalueerd?
  3. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    At a senior level? No, never. Why do you think I wanted to see it so badly? :D
    RodyTur10, HaagscheBluf en strawbale vinden dit leuk.
  4. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Van de landen buiten Europa stuurt alleen Amerika zijn sterkste team, er zijn maar 20 deelnemers, 2 van de 4 kanshebbers zijn er niet door omstandigheden, Huizinga start voor Nederland, vanuit Rusland missen naast Trofimov nog 2 kanshebbers om de 10 te halen.

    Niet niveauloos, maar toch ook bij lange niet wat het zou kunnen zijn.

    Maar goed, desondanks gewoon een leuk toernooi voorlopig.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik heb hier een heel erg leuke eerste allrounddag gezien.

    -Takagi wint veel minder op de 500 dan verwacht en Schouten rijdt een mooi PR.
    -Van der Poel rijdt een bliksemopening en een dik PR op de 500.
    -Schouten rijdt een mooi baanrecord 3000 meter en Wiklund probeert hetzelfde.
    -Van der Poel rijdt een mooi afbouwende 5 kilometer waar Roest hem weer eens laat oplopen.
    sysya, G1ant en Skate the grate vinden dit leuk.
  6. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Leden van JV waren in Nederland al besmet. Wie zegt dat andere teamleden dit niet meegenomen hebben naar Noorwegen? Bosker wilde zelfs positief getest aan de start verschijnen. Daarbij zijn in Noorwegen net als in Nederland bijna alle maatregelen losgelaten. Het is dan aan de schaatster om te zorgen niet besmet te raken.
  7. RodyTur10

    RodyTur10 Well-Known Member

    Voor je gekopieerd van de ISU:

    3. Qualification for the fourth distance at World Championships - Allround combination

    a) In the fourth distance only 8 Competitors shall start. The selection of qualified Competitors is made among Skaters ranked among the top 16 after 3 distances and will be based on 2 different ranking lists: The final classification in the longest of the 3 skated distances (i.e. 3000m Women and 5000m Men, respectively), and the classification in total points after 3 distances. Competitors who are among the 8 best in both of these ranking lists are directly qualified for the fourth distance. Among the Competitors who are placed among the 8 best in only one of these ranking lists, the next to qualify is the Competitor with the best position in either of the 2 lists. If 2 Competitors have equal position in the 2 ranking lists, the Competitor in the classification in total points after 3 distances is the first of them to qualify. If 2 Competitors share the same position in one of the ranking lists, the Competitor who is better placed in the other ranking list, will qualify first;
    EenBrabander vindt dit leuk.
  8. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Je hebt het over mij denk ik. Het is toch echt de NOS die volkomen onnodig maar liefst 4-5 ritten van de 500m dames mist. Dan onthoofd je meteen de eerste afstand en begin je gewoon erg slecht. Volgens mij niet eerder vertoond bij een WK. En daarna gaan ze gewoon vrolijk door door ook tijdens de 5000m te gaan rotzooien.
    Jammer want het is best een leuk toernooi.
  9. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

  10. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    7 van de 9 nu.

    Hier is een apart topic voor in het leven geroepen. Dus ga je off-topic. Telkens weer. Dit topic gaat over het toernooi. Of je hierboven inhoudelijk wel of niet gelijk hebt, is dus niet relevant.

    Maar ik wil er nu toch wel even inhoudelijk op ingaan. De reden dat ze die ritten van de 500 misten, was vanwege een journaal over Oekraïne om 14.00 uur. In deze tijd snap ik goed dat ze het schaatsen wat meer om de gebruikelijke journaals heenplannen, in plaats van andersom. En ik snap mensen die dat niet snappen niet zo goed, eerlijk gezegd.

    De woordkeuze bij 'Onthoofd de eerste afstand' zie ik maar even door de vingers.

    Maar dat continue geklaag over die ritten die ze missen is wel gewoon heel vermoeiend. Dat is het al jaren. De gramafoonplaat is niet eens meer grijsgredraaid, er is niets meer van over.
    Monique, proeme, HaagscheBluf en 3 anderen vinden dit leuk.
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Een oplossing: NOS moet gewoon doen waar ze voor in het leven zijn geroepen: uitzenden.
    Khlebnikov, SprintMaster en RodyTur10 vinden dit leuk.
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    precies. Die vertellen gewoon eerlijk hoe het zit en dat ze het niet weten, in plaats van zomaar wat te verzinnen.

    Hadden ze dat wel gedaan, dan had jij hier lopen klagen dat ze dingen aan het verzinnen waren.

    Zoals je zelf al opmerkte: zo is er altijd wel wat te zeuren. Enige wat ik deed is je daar even op wijzen. De negatieve sfeer die hier op het forum regelmatig boven komt rondom verslaggevers is best wel irritant aan het worden namelijk. En dan ook nog frustratie over gemiste ritten (die mening mag je hebben, maar kennen we nou wel) verpakken in een sneer over 'de tijd niet kunnen inschatten' is gewoon helemaal flauw.
    Laatst bewerkt: 5 mrt 2022
    Monique vindt dit leuk.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik mag toch hopen dat Anema haar dan gewoon verteld dat er echt geen enkele reden is om zich zorgen te maken. Schouten uitgaan van haar kwaliteiten op de 5km en het feit dat ADJ zich nooit door ontwikkelt heeft op de 5km.
    Laatst bewerkt: 6 mrt 2022
  14. sysya

    sysya Well-Known Member

    Schaatsen is in essentie ook absoluut geen teamsport dus dat veel topschaatsers egoïstische trekjes vertonen is volgens mij heel normaal en overigens in veel gevallen ook gewoon noodzakelijk als je wil winnen
    Skate the grate en Duif vinden dit leuk.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik heb de 5km maar eens teruggekeken en nee dat viel niet mee voor Roest. Die heeft de vorm niet bepaald te pakken. Ondanks dat staat hij er niet eens slecht voor. Als hij gewoon een degelijke 1500 meter rijdt ergens in de 1.45 zou hij toch nog steeds met meer dan 20 seconden de 10km in gaan en dat is uitgaande van een 1500m in de 1.47 van Nils. Persoonlijk verwacht ik nog steeds niet echt een 1.47 van Nils, maar goed ik reken hem. Zelfs als Roest maar 1,5 seconde pakt op de 1500m (1.46.0 om 1.47.5 bijvoorbeeld) dan nog start hij de 10km met 20 seconden voorsprong.

    Nou is rijden tegen Nils op de 10km niet bepaald leuk, maar 20 seconden is wel echt veel. Als Nils een bizarre tijd van 12.30 rijdt heeft Roest aan 12.50 genoeg. Ik weet dat Roest een beetje all over the place is als het om de 10km gaat, maar dat is op voorhand echt geen onmogelijke tijd.

    Ik vraag mij persoonlijk wel af wat er moet Roest aan de hand is want zijn progressie lijkt gewoon verdwenen te zijn. Het feit dat hij er nu al uit ziet als een sneeuwklokje met pruillip voorspelt ook niet veel goeds.
    SprintMaster, G1ant, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.
  16. Basje

    Basje Active Member

    Je verwacht geen 1.47? Met zijn 26.8 op de 500m en zijn oneindige inhoud zou ik niet eens verbaasd meer zijn als die 1.46 hoog rijdt. Ik denk dat Roest echt een hele dikke 1.45 moet rijden om een enigszins bemoedigende voorsprong te pakken.
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik denk dat Roest niet veel sneller dan 1:45 hoog gaat rijden en dat Nils wel richting de 1:47.0 moet kunnen. Ik denk ook niet dat Roest onder de 13:00 gaat rijden.
  18. sysya

    sysya Well-Known Member

    1500m is gewoon een lastige afstand en je kon zien dat hij op de 500m echt heel veel moeite moest doen om die snelheid te halen. Het is niet zo simpel als, hij kan op de 500m 26.8 rijden dus dat kan hij ook op de 1500m. Misschien lukt het wel hoor, maar zijn oneindige inhoud is niet gebaseerd op rondjes 26.8, het is gebaseerd op rondjes 30.0.

    Op hoogland kon hij 3 rondjes 27.0 rijden, toen kwam hij uit op 1.47.18, of hij dat op laagland ook kan? Dat weet ik niet en ik zie ook niet echt aanleiding om dat opeens van hem te verwachten.
    alexander79 en G1ant vinden dit leuk.
  19. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Gisteren had ik andere dingen te doen. De tijd dat je een heel weekend blokte voor het WK allround zijn echt wel voorbij. Zonder de uitslagen te weten 's avonds terug gekeken met de Fast Forward knop. Het was erg prettig om zo te kijken. Al het gezwam kun je overslaan, er is geen compleet startveld en ze zenden toch niet alles uit, dus binnen 2 uurtjes ben je dan klaar.

    Zie ik hier nu helemaal geen discussies over de laatste 8? Terwijl die bij de mannen super-interessant is...
    Volgens de huidige stand krijgen we op de 10 km:
    1 Bosker - Ghiotto
    2 Eitrem - Swings
    3 Kongshaug - Tsuchiya
    4 Roest - Van der Poel

    Dat betekent dat de 4e plek op de 5000 meter van Cepuran al niet genoeg is.
    Maar er kan nog heel veel veranderen. Bosker moet zijn 8e plek in het klassement behouden. Wat niet makkelijk zal zijn met Lehman in zijn nek hijgen. Geldt ook voor Eitrem, nu op plek 5 en Swings, nu op plek 6.
    Riku Tsuchiya moet zijn 4e plek in het klassement zien vast te houden, anders gaat Cepuran voor. En dat geldt ook voor Kongshaug.
    OOk de 5e plek op de 5000 meter van Malfatti zou nog toegang kunnen bieden. Maar die moet dan wel weer zorgen dat hij bij de eerste 16 van het klassement blijft. Wat ook nog voor Ghiotto een dingetje zou kunnen worden.

    In zijn oneindige wijsheid heeft de ISU dit jaar besloten dat de nummers 1 en 2 van het klassement de slotrit rijden. Als Van der Poel zijn 2e plek verliest aan Kongshaug, zouden we dus niet de gedroomde slotrit krijgen, maar Tsuchiya-Van der Poel en Kongshaug-Roest. Met daarbij de vraag of Tsuchiya 1x of 2x ingehaald wordt. Zo jammer.

    Bij de vrouwen is het
    1 Lollobrigida - Sablikova
    2 Wiklund - Conijn
    3 De Jong - N.Takagi
    4 M.Takagi - Schouten

    Sato valt er nu uit.

    Terugkijkend nar het verleden zag je bij de sprinters dat de deelnemende vrouwen nauwelijks vooruitgang hadden geboekt in vergelijking met 20 jaar geleden. Bij de mannen was er wel enige vooruitgang te zien.
    Bij het allrounden is het net andersom. Ik heb het WK 2005 er bij gepakt. Groenewold (40.26 en 4.04.58) en Pechstein (39.85 en 4.05.62) doen nu echt niet meer mee.

    Bij de heren zouden Hedrick (36.49 en 6.20.69), Davis (36.19 en 6.24.00), Verheijen (37.35 en 6.20.61), Fabris (36.75 en 6.23.61), Tuitert (36.04 en 6.28.31) nu nog steeds meedoen om het podium.
    Khlebnikov, Giel1, HaagscheBluf en 5 anderen vinden dit leuk.
  20. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Precies dit. De 1500 is heel lastig en op eerdere allroundtoernooien reed VDP vaak mindere 1500-meters dan dat je op basis van zijn combinatie 500/5000 mocht verwachten.

    Maar hij heeft me vaker verrast dit jaar.

    Ze rijden twee keer tegen elkaar vandaag, normaal gesproken. Dat aspect gaat de doorslag geven vandaag. Wie kan dat mentaal het beste aan. Blijft VDP rustig als Roest na 300 meter een seconde pakt? Blijft Roest rustig als VDP op de 10km meteen de aan kiest met 29-ers?

    Update: Mjøsaman heeft gelijk. Vrij grote kans dat VDP gepasseerd wordt door Kongshaug en dat we die ultieme 10km-slorit dus niet krijgen. Zou eeuwig zonde zijn, maar niet ongunstig voor Roest.
    Laatst bewerkt: 6 mrt 2022
    HaagscheBluf vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina