WK allround en sprint 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 14 nov 2021.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Timmer, Ter Mors, Leerdam. De drie Nederlandse wereldkampioen sprint. Twee ervan werden Olympisch kampioene 1000 meter. De derde misschien ook nog wel - over vier jaar?
    Duif vindt dit leuk.
  2. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Ja armoede, dat zegt niet alleen iets over de deelnemers maar ook het niveau daarvan. Net als Ajax bijvoorbeeld een paar jaar geleden ook regelmatig 'kampioen van de armoede' werd genoemd. Terwijl gewoon dezelfde clubs als altijd meededen. Verbij staat met een heel matig toernooi gewoon nog aan kop ook. Een Shinhama staat derde, maar komt totaal niet in de buurt van zijn niveau op het vorige WK Sprint. Allemaal wel logisch natuurlijk, ze hebben gepiekt naar de Spelen en daarna was het voor het gros klaar. Maar het niveau is armoedig.
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  3. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    20 jaar geleden was het WK sprint ook in Hamar. Andrea Nuyt werd toen 2e. Met haar tijden van toen was ze nu 5e geworden...

    EDIT. De nummer 14 van dat toernooi had een betere puntentotaal dan de nummer 10 van dit jaar.
    Laatst bewerkt: 4 mrt 2022
    G1ant en Marcel Vos vinden dit leuk.
  4. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Michelle de Jong is 1.9 punten langzamer dan in Heerenveen bij het NK sprint. Voordat we gaan zeiken over het niveau (wat idd laag is): Hamar is ook echt wel heel traag.

    en ja je kan op een trage baan nog steeds knoeperthard rijden als je gewoon heel goed bent, zie Krol, zie Gao in Tomaszów, zie Van der Poel in Stavanger.
  5. Mcat

    Mcat Well-Known Member

  6. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik hoop dat LeeMoZovski nu tv kijkt.;)
    strawbale vindt dit leuk.
  7. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Smeding is vandaag sneller dan op de spelen
  8. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    DQ van Dubreuil? Hij is toch niet gestart vanwege positieve test?
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Wat kwam Femke nog dichtbij, die valse start en het te laat in de gaten hebben daarvan heeft haar genekt. Zonder die valse start had ze het denk ik wel gered.
  10. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Dat komt voor een groot deel wel echt door het gedevalueerde deelnemersveld. Er waren nu nauwelijks spannende ritten en het gat tussen de wereldtop en B-garnituur is gigantisch. Dan staat het podium al lang van tevoren vast en is de kans erg klein dat het nog echt spannend kan zijn.

    Het is heel jammer, maar de ijsbaan van Hamar lijkt echt vergane glorie. Schaatsen leeft niet meer echt in Noorwegen. Er zit niet veel publiek en het volk dat er zit juicht eigenlijk alleen een beetje voor Noren. Verder is de baan zelf oud en vervallen en daardoor traag. Dat is niet wat je wil in een sprinttoernooi. Het had zo mooi kunnen zijn, maar het toernooi stond op voorhand al met 3-0 achter. Dat werd zelfs 5-0 naarmate het vorderde.
    mi vindt dit leuk.
  11. diploma

    diploma Active Member

    HAMAR - Bondscoach Jan Coopmans heeft wederom een rel veroorzaakt. De 64-jarige Limburger kwam vrijdagmiddag met de opvallende mededeling dat Femke Kok na haar felle statement tóch in actie zal komen op de WK-teamsprint van zaterdag in Hamar. En met zijn manier van communiceren heeft hij nu teamlid Isabelle van Elst zwaar aangeslagen achtergelaten. De 24-jarige schaatsster doet haar verhaal.

    ,,Ik hoop dat de bondscoach inziet dat dit soort keuzes veel meer impact hebben dan hij denkt”, begint Van Elst, die plotseling het kind van de rekening is geworden en niet eens meer op de reservelijst van de Nederlandse ploeg staat. Ze voelt zich verdrietig. ,,Met zijn werkwijze maakt hij de schaatswereld een stukje kapot, en ook de sporters zelf. Ik ging nota bene alleen voor de teamsprint naar Hamar. Ik focus me er al twee weken op. Dinsdag zei hij nog dat hij heel tevreden was over mijn ontwikkeling, en dat ik in de vaste opstelling stond. En nu haalt hij me er volledig uit. Ga je zo met mensen om?”

    Verbolgen
    Net zoals Kok is ook Van Elst verbolgen over de wijze waarop Coopmans communiceert. Ze kreeg een etmaal voor de wedstrijd de onverwachte mededeling, op de dag dat ze haar 24e verjaardag vierde. ,,Hij belde me op en zei: gefeliciteerd met je verjaardag, maar kun je nu naar beneden komen? Ik ging daar naartoe met het idee dat we een teambespreking zouden hebben of iets dergelijks. Maar binnen twee minuten werd me glashard verteld dat ik uit de opstelling zou worden gehaald. Alsof het de normaalste zaak van de wereld was.”

    De rijdster van Team Worldstream-Corendon bleef verdoofd achter. ,,Ik liet tijdens ons korte gesprek echt wel mijn emotie zien en vertelde dat ik het heel erg vond. Ik had echter niet het idee dat het de bondscoach iets deed. Ik wil niet voor anderen spreken, maar ik ben lang niet de enige die vindt dat hier iets grondig moet veranderen. Dit werkt allesbehalve motiverend.”

    Slechtste verjaardagscadeau
    Ze slaakt een zucht en vervolgt haar verhaal: ,,Los van het feit dat er een wereldtitel op het spel staat, hangt er voor mij veel meer vanaf. Voor het starten op een WK krijg je ook een A-status van NOC*NSF en startplekken op allerlei toernooien. Die heb ik nodig. Anders zou ik dit weekend de Holland Cup hebben gereden, waar ik punten bij elkaar had moeten rijden voor volgend seizoen. Die kans krijg ik nu ook niet, omdat ik in Hamar ben.”

    Van Elst snapt naar eigen zeggen wel dat Kok in de basisopstelling staat. Zij vormt nu een team met Jutta Leerdam en Dione Voskamp. ,,Ik was aanvankelijk blij, maar verbaasd dat er niet voor Femke werd gekozen. Ik snap ook dat ze daar boos over is geworden. Alleen het moet niet zo zijn dat hij gelijk zijn keuze volledig aanpast zodra er iets over gezegd wordt. Dan had hij van tevoren niet moeten zeggen dat ik tot de vaste basisopstelling zou behoren.”


    Bondscoach Coopmans, die dit seizoen al meermaals onder vuur is komen te liggen, zegt in een reactie: ,,Het is goed dat ze kwaad is, dat moet ook. Dit is geweldig zuur voor haar, daar heb je dan mee te doen. En toch heeft zij een stap gezet. Ze staat al op de radar, ontwikkelt zich technisch goed. Ik doe wat ik moet doen, ik heb geen slecht geweten daarover. Maar het doet wel een beetje zeer, dit gun je niemand. Het hoort erbij.”
    leenstrafan, Camila, RodyTur10 en 5 anderen vinden dit leuk.
  12. Elina

    Elina Well-Known Member

    VictorP vindt dit leuk.
  13. Duif

    Duif Well-Known Member

    Nuis haakte op de eerste 500m van het NK sprint licht geblesseerd af. Snel plaatste zich daar. Nuis heeft natuurlijk 1500m goud, maar hij heeft toch ook 2 hoofdprijzen niet gepakt omdat hij zich niet geplaatst had.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Volkomen incapabel die man.
    RodyTur10, USDutchie en chicagodude vinden dit leuk.
  15. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dit is toch niet te houden zo? Ik heb dit seizoen geen enkel positief woord gehoord over de bondscoach van de schaatsers zelf en juist heel veel negatieve woorden. Als hij er volgend seizoen nog staat dan werkt hij met allerlei schaatsers die een hekel aan hem hebben.
    chicagodude vindt dit leuk.
  16. Monique

    Monique Well-Known Member

    Die man snapt er echt geen reet van! Die zit er echt alleen voor zichzelf en realiseert zich helemaal niet wat de gevolgen voor Van Elst zijn. Of nog erger: hij realiseert het zich wel maar het interesseert hem geen zak. Weg met die eikel.
    RodyTur10 en De Goudsche Doorloper vinden dit leuk.
  17. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dan denk je dat het drama op de OS voorbij is, weet die amateur het nog veel erger te maken.
    RodyTur10 en Monique vinden dit leuk.
  18. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik geloof niet dat er ooit eerder een BC is geweest die zoveel weerstand oproept als deze enorme koekenbakker.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dat is nu wel klaar. Die is weg. Men nam hem al amper serieus, maar nu blijkt hij ook nog eens ombetrouwbaar te zijn. Zijn woord is niets waard. Welke schaatser gaat nu nog iets opofferen om zich voor hem beschikbaar te stellen?
    RodyTur10, mi, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.
  20. Monique

    Monique Well-Known Member

    Ik geloof dat de eerste BC Wopke de Vegt was (toch?) en die kreeg al kritiek, maar was achteraf zo gek nog niet. Arie Koops was al wat erger en deze onbenul is de slechtste BC ooit. Ik hou mijn hart vast voor de volgende .....

Deel Deze Pagina