Massastart, zaterdag 19 februari 2022 08:00

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 18 feb 2022.

  1. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

  2. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Wel erg dom dan dat Nederland dat niet heeft gedaan met Bosker en Kramer. Dan had Roest gewoon de 1500 kunnen rijden. Had een hoop gedoe gescheeld.
  3. mi

    mi Well-Known Member

  4. Davey

    Davey Active Member

    Pfff, ik wordt nu wel heel erg op de proef gesteld. Moest ik in het begin ergens na 5 uur op staan, werd dat gaandeweg de Spelen tussen 6 en 7 uur. Maar voor de 2x 1000 moest ik al om 4.30 mijn bed uit en nu deze om 3 uur.
    Zit nu in een dubio wakker blijven of heel vroeg op.

    De finale behalen zou toch geen probleem moeten zijn voor de 4 Nederlanders. Kramer zal net als 4 jaar geleden gewoon weer de aanval kiezen en van rondje 5 tot 8 om 5-6 punten binnen te harken. Dan zit je in principe al aan de goede kant van streep.
  5. G1ant

    G1ant Well-Known Member

  6. Davey

    Davey Active Member

    De schaatser zelf moet het wel willen natuurlijk. Pedersen had misschien geen zin meer in de MS, maar Bosker zou zijn plekje op de 1500 niet zomaar af staan. Het is toch net als een zeteltje in de 2de kamer, hij is van jou, niet van de partij (of in dit geval van TeamNL).
    leenstrafan vindt dit leuk.
  7. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    De woedende Kramer die nadat Fabris zijn WR op de 5 verbeterde dat een week later weer terugpakte? Bedoel je die Kramer? Want dat is de Kramer die we nodig hebben. Niet deze schijnbaar volkomen onverschillige, slechte kloon van Kramer.
    Laatst bewerkt: 18 feb 2022
  8. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik denk niet meer of minder dan dat hij zelf voelt dat zijn lichaam niet meer wil, en dan komt een soort gelatenheid al snel over je. Plus dat het wellicht ook een beetje laat zien hoe hij over de MS denkt in het algemeen.

    Maar laten we ook niet doen alsof je dagenlang over tactieken moet praten, in een uurtje de dag vantevoren kan je de mogelijke scenarios en hoe je het met z'n tweeen wil gaan doen ook wel doornemen. Misschien wel handiger ook want dan weet je ook hoe je er lichamelijk voorstaat en wat dus het beste is.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Toch zou het wel enorme humor zijn als Sven een Dan Jansentje zou doen en morgen goud pakt. Ik geloof er niet in maar ik zou wel ontploffen van geluk.

    Hij is denk ik zo laconiek omdat hij zelf ook wel weet dat het er domweg niet in zit en dat hij hierna toch stopt.
    chicagodude en Camila vinden dit leuk.
  10. Forza

    Forza Active Member

    Ik heb het wel een beetje gehad met Sven. Om verdere ergernis te voorkomen slaap ik morgen wat langer uit en begin ik pas met kijken bij de halve finale dames.
  11. mi

    mi Well-Known Member

    Maar: start dan ook niet!
    proeme vindt dit leuk.
  12. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Je hoeft echt niet dagen van tevoren een tactiek door te spreken. Sowieso was de loting van de halve finale vandaag pas bekend, dus daarvoor dingen gaan bespreken is niet heel nuttig. Er moet nu ook niet worden gedaan alsof de massastart een of andere hogere wetenschap is, je kan het gerust de dag of de ochtend ervoor alles doorspreken.
    chicagodude vindt dit leuk.
  13. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ja vind ik ook hoor, geef dan die plek aan Bosker.

    Maar ja, het is sportmensen ook wel toevertrouwd om zichzelf tegen beter weten in te overtuigen dat het misschien ineens weer prima gaat, of van het "je weet maar nooit!"-gehalte van een wedstrijd. Bijv. ADJ die de 1000 rijdt hoewel ze die ook aan haar zus had kunnen geven, of een Groenewold in 2010, een Bob de Jong na zijn eerste afstand in 2002, en zo zijn er talrijke voorbeelden te noemen.
  14. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Tja, Wüst reed een slechte 3000 meter in Vancouver en won vervolgens de 1500 meter. Bowe reed een dramatische 1500 en 500 meter en pakte toch nog brons op de 1000 meter gisteren. Je weet het nooit en je kunt echt niet van sporters verwachten dat ze hun plek opgeven. Het is prachtig als ze het doen, maar het verwachten is niet reëel.
    chicagodude en Monique vinden dit leuk.
  15. Duif

    Duif Well-Known Member

    Al die discussies over TP, MS en wie er nu wel of geen 1500m mag/moet/kan rijden bij de mannen is terug te brengen tot 3 woorden: gebrek aan kwaliteit.
    Dat er slechts 3 van de 9 een medaille gewonnen hebben en er in totaal maar 5 medailles behaald zijn op de klassieke afstanden zegt genoeg.
    EenBrabander en Danielle vinden dit leuk.
  16. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Dan Jansen was jarenlang goed op de sprintafstanden en won toen op de OS een sprintafstand.
    Als Sven Kramer de MS zou winnen zou dat niet te vergelijken zijn met zoiets, omdat hij nooit eerder meedeed op de MS.
  17. Monique

    Monique Well-Known Member

    Jawel, hij deed 4 jaar geleden ook mee op de MS dus hij heeft bakken aan ervaring. ;)
  18. mi

    mi Well-Known Member

    Die had zich in ieder geval gewoon zelf geplaatst voor de 3000m en 1500m. Stukje interesse in het onderdeel waarvoor je een startplaats werkelijk in je schoot geworpen hebt gekregen zou op zich toch wel passend zijn? Of een stukje voorbereiding aan de hand van de bondscoach die een gelegenheidsduo opstelt?
  19. Svenniefan

    Svenniefan Member

    Als Bosker nu opeens zou rijden dan hadden ze zich de controverse ook kunnen besparen. Zou onze Sven daarom rijden? Het is duidelijk dat zijn lichaam niet meer meewerkt.
  20. EndOfAEra

    EndOfAEra New Member

    Jaaaaa morgen het laatste goud voor Sven ??
    Ik zit er al klaar voor!

    Hoe laat moet ik de wekker zetten ?

Deel Deze Pagina