Ploegenachtervolging vrouwen, zaterdag 12 februari 09:00 en dinsdag 15 februari 07:30

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door Yuskov, 10 feb 2022.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Je weet niet of ze niet sneller konden.... Schouten en Wust zijn je gangmakers, die waren na de halve finale niet meer fris en dus kun je die tijden ook niet 1 op 1 vergeleken
  2. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    En Canada rijdt een Olympisch record in de finale met dezelfde rit in de benen. Groenewoud hing er sowieso ook nog maar net aan, dit was gewoon het maximale.
    G1ant vindt dit leuk.
  3. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Beste sysya, ze rijden hier 2.55.9 met De Jong en 2.56.9 met Groenewoud. De tijd maakt niet eens uit is lood om oud ijzer. De Canadezen rijden 2.54.9 en 2.53.4 (ondanks dat ze vlak ervoor ook al gereden hadden), nadat ze zaterdag ook al 2.53.9 reden. Nederland is in geen enkele opstelling in de buurt van die tijd gekomen. Dit jaar niet, eigenlijk nooit niet.

    Het zou voor een keertje wel eens een goed idee zijn om het idee te accepteren dat de Nederlandse ploeg niet de kwaliteiten heeft om hier op dit moment mee te doen voor het goud. Die kwaliteiten zijn wel te vinden bij de twee beste landen, namelijk Japan en Canada. Dit is niet een verschil dat op te lossen is met een wisseltje meer of minder, of Groenewoud vs ADJ, of wat dan ook - en dat blijkt wel uit dat ze in een andere opstelling niet beter hebben gepresteerd.
    Nogevendit vindt dit leuk.
  4. sysya

    sysya Well-Known Member

    Gast, ga je nou echt doen alsof ik niet accepteer dat ze de kwaliteiten niet hebben? Dan zit je echt gewoon niet te luisteren daar wat ik hier zit te zeggen.

    Het ging om of ze harder kunnen, niet of ze Canada hadden kunnen verslaan.
  5. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Eens.. Ik had ze sneller verwacht met Groenewoud, maar die had het ook niet... en Schouten op het eind kan het ook niet, kon niet afbouwen zoals Weidemann het wel kon. Blijkt toch dat TP toch iets anders dan een normale afstand.
  6. alexlondon

    alexlondon Active Member

    De start was maar twee tiende sneller in dat eerste stuk dan de voorronde, daarna wel een stuk harder. Schouten gewoon slecht weg, maar ook dat had niet uitgemaakt. Het was wel de enige manier, door in het begin op Canada te winnen. Daarna is er gewoon geen ruimte.
    G1ant vindt dit leuk.
  7. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Achteraf was deze keuze qua opstelling niet per se verkeerd. Van Groenewoud mochten we ook geen wonderen verwachten. Ze heeft het goed gedaan. Maar met haar erbij hadden we ook van Canada verloren (die nog harder konden). De vraag is of zij twee races kort na elkaar had aangekund. Was ook een risico geweest.

    Misschien heeft Coopmans ingeschat (in een bijzondere vlaag van wijsheid) dat Schouten en Wust zekerheidjes waren, en De Jong en Groenewoud van vergelijkbaar niveau. Dan is het logisch dat die laatste twee allebei één race rijden. De vraag is dan alleen wie welke doet.
  8. CasperW

    CasperW Well-Known Member

    HaagscheBluf vindt dit leuk.
  9. Danielle

    Danielle Well-Known Member

    Au, er gaat natuurlijk niks "ontstaan", dat moet je creëeren.
    chicagodude en HaagscheBluf vinden dit leuk.
  10. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat klinkt als Frank de Boer en die ging uiteindelijk gelukkig niet door.
    Peterroad vindt dit leuk.
  11. EndOfAEra

    EndOfAEra New Member

    Maar ze wonnen de wereldbeker en alle WKs en ze zijn beiden mee gegaan om 2x goud voor Nl te pakken.

    Ik ben erg teleurgesteld , dit had 2x goud moeten zijn.

    Hier was alles op in gezet

    Wat moeten we nu met schaatsen zonder Sven en Ireen?
  12. Svenniefan

    Svenniefan Member

    Gelukkig hebben we Joep als de redder van het Nederlandse schaatsen al moeten we dan wel al die dramatische speeches van vader missen.
  13. mi

    mi Well-Known Member

    genieten van Joep, Jutta, Merel, Irene, Patrick, Thomas, Kjeld, Femke, Joy enz enz.

    Maar zonder dollen: je bent hier nieuw volgens mij. Er is op dit forum in de zomermaanden al uitgebreid gediscussieerd over de TP. Alle vaste gasten zagen het EK met lede ogen aan omdat het een langbestaand probleem verhulde. En niemand hier is dus verrast.
    Daarom irriteert het ook zo dat de bondscoach doet alsof dit allemaal helemaal onverwacht komt.
    Nogevendit, chicagodude en EndOfAEra vinden dit leuk.
  14. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Ik ga er maar van uit dat je hier óf een grapje maakt, óf nog nooit serieus naar schaatsen hebt gekeken óf dat je aan het trollen bent.
    Ik gok op het laatste: don't feed the Trolls!!
    Marcel Vos vindt dit leuk.
  15. HaagscheBluf

    HaagscheBluf Well-Known Member

    Wat ik nog erger vind is dat het hem 'rauw op zijn dak valt'.
    Onder welke steen heeft die man gelegen sinds het debacle in Vancouver (Turijn was pech).
    Niet meegekregen dat bij de mannen de Noren en de USA niet meer wisselen? Niet meegekregen dat er geduwd ipv geaaid moet worden? Niet meegekregen dat je in elkaars slag én dichter op elkaar moet rijden? Niet meegereden dat de mannen van de USA met een dodelijke Joey Mantia kort geleden een WR hebben gereden?

    En zo kan ik nog wel even doorgaan.....de flapdrol.:mad:
    chicagodude vindt dit leuk.
  16. mi

    mi Well-Known Member

    Je hoort 0,0 zelfreflectie in het interview met Coopmans, zo ook in zijn eerdere interviews. Of hij deelt dat niet of hij heeft dat niet.
    De toon van zijn interviews doet mij vermoeden dat hij zo'n eigenwijze kerel is dat hij gewoon naar niemand luistert. Hij heeft zijn ideeën en iedereen moet het daarmee doen.

    Dit baseer ik o.a. op zijn boosheid toen Beau Snellink niet werd geselecteerd (wanneer was dat logisch geweest?) en op zijn opmerkingen vanmorgen dat hij het niet tolereert dat er een andere strategie op tafel komt (terwijl dat 100% logisch was, en sowieso denk ik bij elke evaluatie op de agenda hoort te staan). Ook het 'we gaan eens heel rustig met Jorrit Bergsma praten' terwijl dat in die fase allang gebeurt had moeten zijn. En tussen de regels door op het meermaals gniffelen en veelzeggende blikken van Schouten en Wust tijdens interviews als het over de bondscoach ging in de afgelopen maanden.

    Maar uit niets blijkt zijn eigen visie, nergens komen ideeën samen. Het treft nergens doel. Je kunt een unieke tactiek bedenken, daar enorm in geloven en daarvoor gaan. Dat kan misgaan maar dan heb je in ieder geval een plan gehad. Het plan ontbreekt hier volkomen. En als je niet weet waar je heen gaat kun je er donder op zeggen dat je er ook niet aankomt. Het gebruik van gebrekkig materiaal past ook in dit rijtje: hoe kun je dat nou accepteren?
    Door het gebrek aan visie wordt ruimte gegeven voor gerommel (afzeggen trainingen, ondermijnend gedrag in documentaires) en staat er dus geen team. Hoe lief je ook lacht na afloop, er staat in beide gevallen geen team.
    Monique, HaagscheBluf, chicagodude en 2 anderen vinden dit leuk.
  17. EndOfAEra

    EndOfAEra New Member

    ik kijk alleen met de Spelen , ik wist niet dat er een schaats forum is anders had ik al eerder hier geweest.
    Zo zonde he, nos en Erben liet mij geloven dat wij 2x goud zouden winnen en dat verdienen Sven en Ireen
  18. Duif

    Duif Well-Known Member

    Eens, maar... niet meer wisselen zegt ook niet alles. Zie Canada en TJ Bloemen. Die hebben er juist wel jarenlang alles aan gedaan in hun voorbereiding om alles zo perfect mogelijk te laten lopen op de Spelen en die gaan nog meer de pottenbak in als Nederland. Veel heeft toch ook met vorm te maken. En bij Bloemen, net als bij Kramer ook de leeftijd. Bovendien zie je bij alle Jumbo rijders dit seizoen dat ze vanaf het begin van het seizoen steeds net iets tekort komen ten opzichte van de concurrentie. Ook na het EK hebben ze geen extra stap kunnen zetten. Integendeel. Roest en Krol hebben zich er nog een beetje aan kunnen onttrekken en misschien verrast Verbij nog op de 1000.
  19. CasperW

    CasperW Well-Known Member

    Ja dat is een groot probleem bij de NOS. Bij de dames wint NL al jaren niet van Japan of Canada. Bij de heren zag je dit seizoen (weer) duidelijk dat heel veel landen pas serieus meedoen aan wereldbekers in een Olympisch seizoen. En daarin zag je gewoon dat USA en Noorwegen o.a. in enorm goede doen waren. Rusland was redelijk verrassend omdat dat drietal nooit in deze samenstelling heeft geschaatst, maar daar zag je in ieder geval aan dat er goed op getraind is. Tijdens het Russische NK worden er ook ploegenachtervolgingen gereden bijvoorbeeld. Als Japan zich had geplaatst of als Canada een Bloemen in vorm had, had Nederland zich niet eens voor de halve finales geplaatst denk ik. En dat was verdiend. Wat verwacht je ook zonder training, met de sloomste tactiek en met slome helmen.
    VorstM vindt dit leuk.
  20. mi

    mi Well-Known Member

    Douwe mag weer de bloemen doen.

    In feite hebben de dames het hoogst haalbare er wel uitgesleept voor nu en onder deze omstandigheden. Maar wat als, wat als wat als....
    Ook in Pyeongchang en hier had Wust gewoon goud kunnen pakken. 2 gouden medailles die je niet wint. Pijnlijk.

    Maar het zilver van Japan is toch wel van een heel andere orde dan het brons van teamNL vanwege de effort en de prestatie.
    HaagscheBluf vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina