Schaatsen in de media 2021/2022

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door proeme, 10 okt 2021.

  1. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    what do you think about this
    • Nils van der Poel kisses his opponent after the Olympic race. China issues an entry ban to both Olympians.
    • After China closes its border for these two Olympians, Russia follows suit: "Not in our Christian country"
    • Erben Wennemars furious on Twitter: "Swedes only want one thing and it's f*cking disgusting!!!"
    • Last year, this Swedish skating star made the Dutch Ice Prince cry. This is how they reconcile their differences.
    • Nils van der Poel speaks on the incident: "Keep your friends close, they say... ;)"
    • Patrick Roest still in shock after the eccentric Swede's most bizarre move: "Not that I haven't thought of it"
    • Sven Kramer critical of van der Poel: "Time for him to take responsibility for his actions. It was Roest's first time!"
    • Jac Orie on Roest's plans to train in Sweden this summer: "This sh*t was not in his contract"
    Laatst bewerkt: 28 jan 2022
    Camila, alexlondon en sysya vinden dit leuk.
  2. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    de Telegraaf is er als de kippen bij om het nog verder op te kloppen tot bizarre hoogte.ach ja zo vergaar je weer wat extra clicks als nieuwssite…
    SprintMaster vindt dit leuk.
  3. sysya

    sysya Well-Known Member

    'nieuwssite' ;)
    proeme vindt dit leuk.
  4. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Oh ja….haha

    Ik vond het ook wel vermakelijk dat zo’n stuk gelabeld wordt als ‘analyse’ terwijl het toch echt meer opinie is, maar goed…

    In mijn 15 jaar afwezigheid zal de kwaliteit van Telegraaf en AD er wel niet echt op vooruit zijn gegaan, en het was toen al niet goed
  5. G1ant

    G1ant Well-Known Member

    Hier ga ik niet helemaal met je mee. Anema heeft voor mijn gevoel toch altijd wel vrij moeite om goede sponsors te vinden. Ik denk dat zijn karakter hem daarbij wel in de weg zit. Rebels zijn kan heel leuk zijn voor sponsoren, maar eerder als je een team hebt zoals dat van Leerdam en Verweij, met de combinatie van Instagram-babe en haar een eigenwijze extraverte vriend die samen het jonge publiek aanspreken en aan korte afstanden doen. Dat is een ploeg die ook door Red Bull gesponsord zou kunnen worden. Team Zaanlander niet. Daarbij past eerder een oer-Hollandse sponsor zoals Unox, maar zulke bedrijven houden misschien toch weer niet van dat rebelse.

    Daarnaast lijkt het me dat het Anema's hoofddoel is dat zijn sporters presteren. Dit zorgt voor afleiding. Ik kan me niet voorstellen dat Bergsma en Schouten staan te juichen om deze ophef. Hopelijk is het nu in de kiem gesmoord en is dit persbericht geen wassen neus. Ik verwacht ook wel dat de drie vrouwen van de TP professioneel genoeg zijn om dit opzij te zetten.
  6. Duif

    Duif Well-Known Member

    Is Team Zaanlander niet gewoon het antwoord van Albert Heijn op Jumbo-Visma ? Dan denk ik namelijk dat ze best over een behoorlijk budget beschikken. Zeker ook gezien de grote van de ploeg en bovendien hebben ze met Irene Schouten als frisse Hollandse meid een prima boegbeeld waarmee je bij het grote publiek goed kan aankomen. AH/Jumbo publiek is een andere doelgroep dan de Leerdam/Verweij connectie. Dat bijt elkaar niet.
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    In de Volkskrant vandaag de beewering, dat Anema graag een rel schopt, zodat het journalistenvolk het vervolgens daarover heeft. Daardoor kunnen zijn rijders meer in de luwte blijven. Van Gaal heeft daar ook een handje van, volgens mij.
  8. Duif

    Duif Well-Known Member

    Dat begon ooit al met Michels/Cruijff, die hadden daar ook een handje van. De boel op scherp zetten door een gezamenlijke vijand te creeëren.
  9. Monique

    Monique Well-Known Member

    Precies diezelfde gedachte had ik ook. Eerst iets lulligs zeggen over iemand en dan zeggen dat je het niet lullig hebt bedoeld. Waaron is het dan überhaupt gezegd?
    Nickel en strawbale vinden dit leuk.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Een Spaanse medaille op het WK junioren, dat is cool B)

    pfff wat een knullige bloemetjes

    En elkaar omarmen maar dan wel een mondkapje op in de buitenlucht, tja, vreemd

    [​IMG]
    Camila vindt dit leuk.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    I knew you were thinking about Patrick.
    Inimene vindt dit leuk.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    That looks seriously cool. I like that you made the background partially purple/orange instead of black like the actual photo. His eye gaze in the drawing is also directed to the viewer instead of directed to somewhere in the background, as is in the picture.

    Do you know some cool facts about him (or other Korean skaters)? I obviously know about Kim's medals and times and the fact that he was a crazy good junior, but I literally don't know anything about the personal life of any of the Korean skaters.
  13. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    the Dutch commercial team drama is so ridiculous and entertaining at the same time I don't think I hate it :D I see where it's coming from, yet I also believe this drama could only ensue in a country with so much rivalry and such an intense level of competition. Of course, it's also the sponsorship game... as far as I'm aware there's no such thing as bad publicity. There's just publicity. And Amena knows this too damn well. He's a charismatic leader and where there is a protagonist (be that JV, Team VerDaam etc) there is usually an 'antagonist', or in our case, more of an antihero.

    *clears her throat* sir, you know too much. now I have to befriend you or take measures xD the choice is yours. you know how to reach me if you decide to do so
  14. mi

    mi Well-Known Member

    Nou over tot de orde van de dag dan maar. De nieuwe aflevering in het AD met een hoofdrol voor Marijke Groenewoud. Het is vast een vreselijk sympathieke nuchtere meid maar ik krijg het er niet warm of koud van. Ik krijg totaal geen hoogte van wie ze echt is en daardoor kan ik haar totaal niet plaatsen/begrijpen.
  15. Inimene

    Inimene Well-Known Member

  16. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    just a closeup of Nils' skates. These boots have been through a lot. Including two world records and world champion titles. And yet I don't think Nils will ever replace them for a new pair. They'll go with him.

    NewCanvas1.jpg
    Laatst bewerkt: 28 jan 2022
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Een beetje zoals een typische nuchtere (nukkige) Fries dus? ;)

    Ik vind Groenewoud echt tof, maar dat heeft voor een groot deel met deze wedstrijd te maken: https://www.schaatsen.nl/nieuws/2016/groenewoud-bloedend-naar-titel/

    Ze was toen amper 17 jaar oud, rondenlang bloeden als een rund en dan alsnog zonder klagen of misbaar in een streep naar de finish rijden. Dat was echt stoer. Het was ''maar'' een juniorenwedstrijd, maar dat beeld is mij op de een of andere manier altijd bijgebleven. Er zit een ongelooflijke vechtersmentaliteit in. Dat bleek ook al toen ze als juniore, met Pfeiffer, in haar eerste marathon op het hoogste niveau bijna won van Irene Schouten. En dat blijkt dit jaar andermaal, want weinigen zullen haar voor dit seizoen op de 1500m hebben opgeschreven als toekomstig Olympiër. Maar ze flikt het toch maar mooi.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    als dat zo is vraag ik me af waarom het niet gewoon Team Albert Heijn is
  19. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    two supermarket-themed teams would be a bit too much, don't you think? :D

    Jumbo vs Zaanlander may be commercially acceptable, but Jumbo vs AH would be an epic (super)marketing war xD
    Duif vindt dit leuk.
  20. Palko

    Palko Active Member

    Heeft iemand 'Secret Duets' van de week gezien? Terug te kijken bij rtlxl tot volgende week donderdag met een gratis account. De laatste geheime zanger is een schaatser. Meer geef ik niet weg, want dan kan je het programma nog een beetje bekijken zoals het bedoeld is ;-)
    Maar man, wat kan deze schaatser enorm goed zingen zeg. Had geen flauw idee daarvan...
    Elina vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina