Wedstrijden januari 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door leenstrafan, 19 dec 2021.

  1. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Mantia's 1.44,01 is de snelste tijd ooit op een laaglandbaan die niet Heerenveen is (edit: samen met Gangneung), net als de 1.07,61 van Stolz dat was. Natuurlijk is Milwaukee een snelle laaglandbaan, maar de Amerikanen zijn ook gewoon erg goed, dat hebben we tijdens de Wereldbekers kunnen zien.

    Bowe zal wel wat rustig aan gedaan hebben omdat ze toch geen 1.53 nodig had om zich te plaatsen. Getuige haar 37,81 en 1.13,63 (BR) is ze in een bloedvorm.
    Laatst bewerkt: 9 jan 2022
  2. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Gangneung heeft ook 1:44.01 als baanrecord, dus Milwaukee heeft de titel van snelste niet-Heerenveen laaglandbaan niet alleen voor zichzelf op de 1500.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    37,66 voor Herzog in Inzell is gewoon goed. Ze rijdt vrij vaak in Inzell en dit is haar snelste tijd op die ijsbaan sinds 2019. Ze reed er maar twee keer onder de 37,6: een keer toen ze het WK afstanden won en een keer in de herfst van 2019.
    strawbale vindt dit leuk.
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Wennemars en Prins maakten er net op de 1500m een mooi duel van. Beiden onder het oude junioren baanrecord van Kjeld Nuis. Wennemars in 1.47,92 (!) en Prins in 1.49,04. Wennemars maar 1,1 sec boven het seniorenbaanrecord van Sven Kramer uit 2016. In het begin van het seizoen leek dit nog een heel spannend toernooi te gaan worden, maar helaas zijn de junioren van Gewest Fryslan (Wierda, Prins en Vos) al sinds het OKT een fractie minder. Terwijl Wennemars juist in bloedvorm is en daardoor soeverein aan de leiding gaat. Eerstejaars A-junior Stijn van den Bunt valt ook zeer positief op. Meer een stayer, maar wel met genoeg snelheid om al mee te doen voor de podiumplekken op de 1500m. Daarnaast hebben we in Colin Duivenvoorden ook nog een junior met een prima 5km in huis. Zo hebben we eindelijk weer eens een lichting jongens die op meerdere afstanden mooie talenten aan de topploegen kan/gaat afleveren :)
    G1ant, Camila, Giel1 en 3 anderen vinden dit leuk.
  5. sysya

    sysya Well-Known Member

    Verbaast me niks. Die dames trainen ontzettend veel samen en Bowe (en Goetz) weten allebei dat het ook in hun voordeel is als Jackson mee gaat naar de spelen. Ik gok dat Bowe de 500m skipped en zich volledig op de 1000/1500m gaat richten
  6. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Sjeeminee, wat een snelle tijd van Joep Wennemars. Dat heeft Erben nooit gereden in Groningen. Sterker nog, Erben heeft alleen op volledig overdekte banen harder gereden dan Joep hier deed.
    G1ant, Daniel17, Duif en 3 anderen vinden dit leuk.
  7. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    1. Bowe - 1.55,81
    2. Manganello - 1.57,29
    3. Goetz - 1.58,06
    4. Bocox - 2.00,96
    5. Warren - 2.01,26
    6. Jackson - 2.02,45

    De tijd van Bowe is niet heel goed, hoefde ook niet natuurlijk. Manganello pakt haar 2e ticket, toch licht verrassend voor Goetz, die nog wel een reserveplek heeft. Bowe en Goetz geven aan dat ze heel veel bezig zijn geweest met de plek van Jackson op de 500. Goetz geeft bv. aan dat ze moeite heeft met blij zijn over haar eigen Olympische ticket omdat ze inzit over Jackson. Ik denk dat we inmiddels wel kunnen zeggen dat Jackson de 500 gewoon gaat rijden. Als ze alle 3 aanwezig zijn is de kans ook nog wel vrij groot dat ze alle 3 gewoon mogen rijden, ik kan me niet voorstellen dat alle 30 deelnemers die in principe op de lijst staan ook daadwerkelijk rijden. Leuk dat Jackson ook nog een keer een 1500 reed.

    1. Mantia - 1.44,01
    2. Lehman - 1.45,10
    3. Dawson - 1.46,56
    4. McDermott-Mostowy - 1.46,65
    5. Gebauer - 1.47,88

    Ontzettend sterke tijd van Mantia. Hij was zelf zeer ontevreden over zijn 1000, maar natuurlijk niet over deze tijd. Hij en Bowe doen in de interviews een "Nederlandje" door aan te geven dat ze hebben doorgetraind voor dit toernooi. Mantia verwacht/hoopt zelf 1.43,laag te gaan rijden in Peking. Lehman ook een hele serieuze tijd natuurlijk. Het internationale niveau op de 1500 is dit jaar eindelijk serieus aan het aantrekken. Lehman rijdt dit weekend 36,85, 6.16 en 1.45. Goede vooruitzichten voor het WK Allround, wetende dat hij ook een prima 10 heeft.
    Dawson pakt de reserveplek, maar ook nog even Gebauer noemen. Die rijdt 2 PR's hier (1.09,78 en 1.47,88) terwijl hij natuurlijk ook vaak in SLC rijdt. In oktober reed hij daar nog een PR van 1.49,33 en nu is hij dus 1,5 seconde sneller in Milwaukee. Die zal erg tevreden zijn met zijn progressie.
    EenBrabander, SprintMaster en Lorca vinden dit leuk.
  8. Duif

    Duif Well-Known Member

    Tot aan het begin van dit seizoen zag ik in Joep meer een Freddy dan een Erben maar ik moet mijn mening bijstellen. Die jongen ontwikkeld zich echt geweldig.
    G1ant en rhalbersma vinden dit leuk.
  9. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Bowe heeft haar plek op de 500 officieel afgestaan aan Jackson.

    De massastarts zijn gewonnen door Giorgio Birkeland en Ian Quinn. Voor de Olympische plekken is er volgens mij gebruik gemaakt van een klassement over meerdere massastartwedstrijden. Quinn heeft in ieder geval een ticket. Ik gok dat de andere voor Mantia wordt. Manganello heeft ook in ieder geval een ticket, de andere zal dan misschien voor Weigel of Jurak zijn?
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ben wel benieuwd naar hoe die wedstrijd is verlopen. Lange uitbraak van Quinn en Cepuran in ieder geval. Die trainen samen met Lehman en Dawson bij Girard, dus daar zal waarschijnlijk nog wel wat ploegenspel aan te pas zijn gekomen. Dan hadden ze aardig overwicht ten opzichte van Mantia (met McDermott-Mostowy bij Shimabukuro) en Stolz (Bob Corby).
  11. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Klein detail, maar het NK allround junioren A jongens/heren ging dit jaar voor het eerst sinds enkele jaren weer over de kleine vierkamp (500, 3000, 1500, 5000), en niet over de juniorenvierkamp (500, 1500, 1000, 5000).
    strawbale, Duif en Upquark vinden dit leuk.
  12. sysya

    sysya Well-Known Member

    Wat was eigenlijk de reden voor die verandering? Die heb ik niet meegekregen. Kleine vierkamp lijkt mij zoveel logischer voor de junioren A
  13. mi

    mi Well-Known Member

    Kan Davis niet Wennemars gaan trainen? :D
    Of denk ik nu met al teveel nostalgie terug aan foto’s op koelkasten?
    sysya en G1ant vinden dit leuk.
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik zag dat Birkeland met deze wedstrijd toch een ticket naar de Spelen heeft gewonnen. Dan zal de afspraak wel zijn dat MS-2 wordt opgevuld vanuit de bestaande selectie (Mantia en Manganello - die staat ver boven Weigel in het wereldbekerklassement).
  15. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    De Zuid-Koreanen hebben hun nationale allround- en sprintkampioenschappen al geschaatst. Het meest positieve vind ik eigenlijk dat dit gewoon gebeurt, inclusief grote vierkamp. Zuid-Korea was er vaak een meester in om de wereldkampioenschappen niet of met een gedevalueerde afvaardiging te rijden.

    Leuk dat voormalig juniorenwereldkampioen Jae-won Chung, Seung-hoon Lee klopt. Wel hele matige tijden.

    Zuid-Korea heeft alleen 2x 2 twee startplekken voor het WK Sprint. Het Zuid-Koreaanse sprintkampioenschap was daarvoor vaak de plaatsingswedstrijd. In dat geval plaatsen Min-sun Kim en Hyung-yung Kim zich bij de vrouwen en Min-kyu Cha en Tae-yun Kim zich bij de mannen. Dat zou een prima selectie zijn, maar ik vrees dat Zuid-Korea na de Spelen en onder het mom van corona überhaupt geen selectie naar Noorwegen stuurt. Maar ze mogen me verrassen.
    Asterisk vindt dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zijn er al uitslagen van de Chinese trials?
  17. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    China is heel erg gesloten geworden, maar uit de media lijken na de eerste ronde OKT nu de volgende 8 schaatsers zeker van de OS:

    Mannen lian ziwen, wang haotian, plus gao tingyu and ning zhongyan
    Vrouwen han mei, li qishi, jin jingzhu, yin qi

    lian ziwen won the first place in the men's 1000 meters and 1500 meters, the third place in the 500 meters, ranking first in the total points, wang haotian won the second place in the 1000 meters, the third place in the 1500 meters, the second place in the total points, and successfully got the winter olympic ticket.

    in the women's competition, han mei ranked first in the 3000 meters and 5000 meters, li qishi won the first place in the 1000 meters and second in the 1500 meters, jin jingzhu won the first place in the 500 meters and second in the 1000 meters, yin qi won the first place in the 1500 meters and the third place in the 1000 meters, and the three successfully entered the finalists.
    De Keizer en SprintMaster vinden dit leuk.
  18. De Keizer

    De Keizer Well-Known Member

    Zal China momenteel wel heel toegankelijk zijn voor buitenlandse dopingcontroleurs? Als ik negatief denk, is de vraag stellen hem beantwoorden. En als ik nog negatiever denk, dan vindt het IOC waarschijnlijk niet eens erg. Chinees succes is nodig om van de Spelen een commercieel succes te maken.
    Duif vindt dit leuk.
  19. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Paar uitslagen van dit weekend:

    Een kleine vierkamp in Stavanger. Alle afstanden gewonnen door: Eitrem: 3.44 en 6.27 op de lange afstanden. Kijkend naar de resultaten lijkt Eitrem vooral een stayer te zijn en minder een allrounder. Stayers krijgen de laatste jaren weinig kans in Noorwegen (van der Horst, Naess, Softeland) dus dat lijkt niet zo gunstig. Ik blijf het bespottelijk vinden dat Pedersen op het EK nog voor een plek op de 5 mocht gaan ipv Eitrem, maar goed.

    Herzog 37,61 in Inzell. Elke week een paar honderdste sneller, het gaat inmiddels de goede kant op voor haar. Suomalainen rijdt 1.48,34, niet het gehoopte toptalent, maar misschien dat die ooit toch nog een soort van doorbraakje kan gaan maken. Dit lijkt in ieder geval zijn beste rit van het jaar.

    34,80 in Milwaukee, Stolz heeft zich niet bovenmatig ingespannen. In november reed hij nog 35,5 en 35,6 in Milwaukee... Ook een PR op de 1500: 1.47,96. Niet verkeerd voor een afstand die die nooit rijdt. Op een WK junioren, waar die natuurlijk niet aan meedoet, zou hij waarschijnlijk fluitend de allroundtitel ophalen (5 km PR van 6.43).
    strawbale vindt dit leuk.
  20. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik wordt echt te enthousiast van de consequent goede prestaties van Stolz. Die jongen doet dit grotendeels op z'n fabelachtige techniek. Ik denk dat we nog veel van hem zullen horen de komende jaren. En met zo'n talent en zo'n nuchtere instelling vind ik dat helemaal niet erg. :)
    Inimene, G1ant en strawbale vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina