Advies gevraagd voor Noren

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door JSTR, 15 jan 2022.

  1. JSTR

    JSTR New Member

    Ik heb eigenlijk in mijn jeugd altijd op hockeyschaatsen (op natuurijs) geschaatst. Nu pak ik na jaren de sport weer op en wil ik eigenlijk meer lange baanschaatsen gaan doen.

    Nu heb ik een aantal noren op het oog (Raps voltage v6) welke kwa schoen vrij goed passen (brede leest, wat ik nodig heb met mijn brede voet). Het is toevallig ook een van de weinige die vrij comfortabel aanvoelen zonder dat de voet los in de schoen zit.

    Echter bekruipt mij het gevoel dat ik beter voor een lager schoen model moet gaan (waar de enkel vrij zit) zo'n 80% van alle schaatsers hebben een laag schoen model bij ons op de ijsbaan.

    Is het verstandig om voor een lage schoen te gaan, of toch goed om eerst de overstap te maken met een hogere schoen (ervaring opdoen met een schoen waar meer steun bij de enkel is en dus meer op een hockey schaats lijkt) en later over te stappen als ik wat ervaring onder de riem heb.

    Mocht ik toch voor een lager model gaan, wat zijn mijn opties met een brede leest, waarbij ik niet meteen de hooptprijs hoef te betalen.

    Alvast bedankt
  2. Veug_r

    Veug_r New Member

    Ik zou voor een lager model gaan. Je hebt bij een lager model meer dan genoeg steun bij je enkels. Het dwingt je ook om dieper te zitten zodat je niet zo makkelijk met je enkel wiebelt.

    Opties voor een brede leest die betaalbaar is, EHS of EVO Helium....
  3. JJS

    JJS Active Member

    Lage schoen, je hebt er meer techniek/balans voor nodig maar dan rijdt het wel fijner. Hoge schoen, zonder veel techniek rij je er zo mee weg.

    Ga dus vooral voor jezelf na of je bereid bent in je techniek te investeren of dat je vooral snel resultaat wil.

Deel Deze Pagina