EK afstanden 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 24 nov 2021.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Wat een verrassing dat de nr. 6 van de wereldbekerstand hier op een EK derde wordt... :rolleyes:
    G1ant, strawbale, Nogeenbrabo en 3 anderen vinden dit leuk.
  2. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Hoezo de hele tijd benadrukken dat Lollo zo'n verrassing is op brons. Zo'n grote verrassing is het toch niet? Het hele jaar al goed in vorm. Ik had Groenewoud een grotere verrassing gevonden.
    G1ant, RodyTur10, alexander79 en 7 anderen vinden dit leuk.
  3. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    2 grootheden nemen dit seizoen afscheid van het schaatsen. Beiden een mooie schaatscarrière. Beiden schaatsen dit weekend in een Thialf zonder publiek. Met 1 groot verschil: zoals al die voorbije jaren, Wüst gaat er voor en wordt 2e.
    Camila, mi en VictorP vinden dit leuk.
  4. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Gewoon een betere schaatster dan Groenewoud?
  5. ArjenK

    ArjenK Active Member

    De Jong met een andere opbouw van de race dan tijdens het OKT. Eerste twee rondes nu sneller. Laatste twee langzamer.
    Yuskov en Daniel17 vinden dit leuk.
  6. ArjenK

    ArjenK Active Member

    Herbert lult dit weekend meer uit zijn nek dan gebruikelijk...
    JohnZero vindt dit leuk.
  7. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ja het commentaartrio is vandaag echt slechter dan ooit. Pieken niet naar het EK natuurlijk.
  8. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    De ronde richting 1100 was te langzaam vandaag. Dat moet eigenlijk wat sneller, zeker nu ze kon jagen op Wüst. Die ronde maakt Takagi doorgaans ook het verschil.
  9. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    als je dat dan toch zegt, mag er ook wel bij eigenlijk dat de 1 met relatief een stuk ingrijpender ongemak rondrijdt, een flinke ingreep heeft gehad (rug operatie is dat sowieso) en sowieso lichamelijk fragieler is nu. Niet heel vreemd dat hij er niet continu diep voor gaat.
    strawbale, Koen, alexander79 en 2 anderen vinden dit leuk.
  10. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    de Jong... team orie is op dreef dit EK. Wust zit erbij, maar nog net niet. Groenewoud.. laat het in de slotronde liggen, maar Lolo mooi.. 2e medaille voor haar.
  11. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    En dan de hele tijd dat Wilhelmus. Het doet bijna aan als een veldrijd"world"cup.
    VictorP vindt dit leuk.
  12. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Het 7e Wilhelmus alweer op dit EK :cool:
    Wat zijn we toch goed ;)
  13. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Hihi.. als een niet Nederlander een medaille pakt is het..:eek:
  14. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Vier uit vier afstanden voor Nederland vandaag. Morgen nog zes erbij?

    Niet onmogelijk!

    TP V: Nederland, 1000V: Leerdam, 500M: Scheperkamp, 1500M: Krol, MS V: Schouten, MS M: Bergsma.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    precies. Hij had het er ook over dat Groenewoud Schouten uit de olympische 1500m had gereden. Dat Wijfje maar twee honderdste achter Groenewoud zat wist hij blijkbaar niet meer. Toen hij daar op gewezen werd bleef het stil :p
    RodyTur10 en Duif vinden dit leuk.
  16. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Mwahaha... ja, ze wist daar gaat haar medaille. En ik denk dat Schouten een probleem gaat hebben bij de OS. Groenewoud gaat echt niet in dienst rijden.
  17. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Roest lost hier gewoon een belofte in.. bij afwezigheid van v/d Poel was Roest het eigenlijk verplicht om de 5 km te winnen.

    Kramer zal met fluwelen handen moeten worden behandeld bij de OS. MS is uitgesloten.
  18. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Kramer heeft zijn redenen he.. beetje kort door de bocht.
  19. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dan moet Bergsma nog wel af zien te rekenen met Ekensskär morgen.
    G1ant, alexander79, Palko en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Heel even my two cents over dit toernooi.
    - Ik vind dit toernooi net niks. Grotendeels dezelfde mensen als vorige week die winnen met mindere tijden in een (op enkele afstanden) niet zo breed deelnemersveld. Het enige onderdeel waar Nederland niet wint is het onderdeel waarop Nederland niet meedeed. Het voelt echt als een uitzwaaiwedstrijd, behalve dan dat niemand mag komen zwaaien. Doordat het in het klinische, kale Thialf is, voelt het niet echt uniek. Een EK allround en sprint waarop Nederland domineert is dan tenminste nog een allround- of sprinttoernooi waarin altijd gekke dingen kunnen gebeuren.
    - Ik ben blij met de bronzen medaille van Hallgeir Engebråten! Dat was nou echt leuk. Als hij na of tegen Bergsma had gereden, had hij misschien zilver gehaald. Voor de verandering reed hij ook echt vlak. Top! Hij staat er ook op het juiste moment. Swings zit er helaas weer net naast. Ghiotto valt me ook tegen.
    - Jammer dat Bergsma niet meer in staat is gebleken om Roest te kunnen bedreigen. Het leek op nationaal niveau echt leuk te worden op de 5km, maar tot nu toe was de uithaal van Bergsma een eenmalige.
    - Acht mannen onder de 6.20 is gewoon een prima niveau (het waren er vorig EK negen). De toptijden liggen echter ver achter de tijden van het vorige EK afstanden. Dat is niet in lijn met eerdere wedstrijden in Thialf dit jaar.
    - Dat Kramer slechts de nummer 6 is, vind ik geen teken van vormbehoud of iets dergelijks. Hij moet straks wel drie ritten team pursuit en twee ritten massastart rijden in korte tijd. Zoals ik hem nu zie rijden, lijkt dat niet te kunnen.
    - Wilhelm Ekensskär heeft zijn best gedaan, maar hij is duidelijk niet klaar voor het schaatsen op dit niveau. Helaas ook wat te zwaar. Anders dan bij Tuomas Rahnasto op het EK 2016 neemt deze Zweed wel de plek in van een veel betere schaatser. En dan heb ik het niet eens over Van der Poel, maar over de derde Noor, Sander Eitrem, die ruim onder de 6.14 kan rijden. Vreemd dat Ekensskär met een limiet van 6.49 überhaupt mag meedoen. Normaal ben ik wel fan van schaatsers uit kleine schaatslanden die mee mogen doen, maar dit vond ik wel een erg groot contrast met de rest.
    - Dat die Russinnen na een week op de kamer zitten tweede en derde worden, vind ik eigenlijk veel knapper dan die zege van Femke Kok. Bijzonder om te zien hoe Golikova (hartjes, dansen) het heel anders uit dan Kachanova (huilen). Voor Wójcik had ik op een medaille gehoopt, maar ze valt ook weer niet echt tegen.
    - Mooie rit van Wüst tegen De Jong. Ik had Lollobrigida of Wiklund een veel leukere winnares gevonden. Zij misten echter de snelheid op de eerste volle ronde: de Nederlanders reden die onder de 28, de niet-Nederlanders erboven. De Russinnen rijden ongeveer hetzelfde als in Kolomna.
    - Ellia Smeding vind ik een mooie toevoeging aan het internationale veld. Ze heeft echt al veel snelheid op de 1500 meter. Nu nog iets minder verval en ze gaat een heel eind komen,
    - Oh ja, het is de laatste rit van Kramer in Thialf. Gek hoor. Ik hoop niet dat de Olympische MS zijn laatste wedstrijd wordt.
    Giel1, De Keizer, alexander79 en 2 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina