Olympisch Kwalificatie Toernooi 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 22 dec 2021.

  1. proeme

    proeme Well-Known Member

    Het woord "bondscoach" zorgt wat voor verwarring, maar in feite heeft de selectiecommissie de functie van Van Gaal. Zij selecteren de rijders. En de regel is op zich vrij duidelijk: als er geen calamiteiten zijn gaan de eerste 6 op de matrix sowieso en selecteert de commissie de rest.

    Bij het Nederlands Elftal zijn er dan 17 miljoen bondscoaches die iets te zeiken hebben op de selectie. Bij schaatsen zijn het er iets minder, maar is het niet anders.

    Waarom zouden we dan bij schaatsen over die laatste plekken ineens alles uit moeten rekenen met kansen tot de 42e decimaal nauwkeurig?
    Palko en Davey vinden dit leuk.
  2. sysya

    sysya Well-Known Member

    Oftewel, hij begrijpt waar de beslissing vandaan komt, maar hij heeft er geen begrip voor.

    Sorry, dit moest even. 3 colleges filosofie en ik moet toch iets met die info ;)
  3. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    Perhaps given the latest 'drama', Roest is no longer in the favor of the decision-makers. The humble boy showed some teeth (pun not intended) and honestly I can't blame him for that. I do understand the decision though because of two reasons, one being obvious and another perhaps not really:

    1. Nuis is the reigning 1000 & 1500 m Olympic champion so it makes sense for the team to showcase their best as the flag bearers. Of course, I don't believe that Roest is less worthy of bearing the flag as a three-time World Allround champion but we are all aware that the Olympics are the single-distances format which is far from allround and besides that, a 1500 m silver and a TP bronze cannot 'top' two individual gold medals (following this logic). This is the obvious reason.

    2. A no-so-obvious reason is that, once again given the latest events, giving the flag to Patrick would just be like giving candy to an annoyed child in hopes of soothing their anger. Like, here you go Patrick, you can't skate 1500 m but to show our respect, we'll proudly vest the role of a flagbearer with you - so now you can't claim we don't care. Perhaps, the ruling top is aware of. Perhaps not. But that's the way I see it.
  4. andre77

    andre77 Active Member

    Dat zijn bespiegelingen die niet tellen. Er is voor gekozen om een OKT houden die bepalend is voor welke schaatsers afgevaardigd worden. Waarschijnlijk is het ook zo dat Nuis meer kans heeft op goud op de 1000 meter dan Otterspeer en Schouten meer kans dan Groenewoud op de 1500 meter, maar zij hebben zich niet geplaatst dus daar hebben ze niets aan. Roest heeft zich niet bij de beste 3 op de 1500 gereden, dus heeft nergens (op deze afstand) recht op.
  5. Palko

    Palko Active Member

    I think it was sarcastic. That's the reason why I liked the post from Rondje 27 9 ;-)
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Heb je hier een bron van? Ik vroeg me af in hoeverre de coaches en KNSB wijzigingen konden aanbrengen in de volgorde zoals die berekend was. Het wordt spannend voor de plekken 7 t.e.m. 10. Juist daar is er geschoven (plek 8 en 10).
  7. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    How I wish it was earlier to pick up tones via text :D

    anyways, while we're on the flag-bearing topic, if you ask me (but no one does) who'd be the perfect flag bearer for Sweden, I think the entire forum would know the answer xD

    I wonder who it is going to be for Estonia this year since Saskia is not there anymore. Sadly I don't think they'll give it to Marten but who knows.
    Camila vindt dit leuk.
  8. Davey

    Davey Active Member

    Ik maak dat op uit de selectiedocument. Maximaal 3 aanwijsplekken voor de commissie indien er 9 plekken zijn. Waarbij maximaal 2 voor de TP, maximaal 1 voor de MS en maximaal 1 voor calamiteiten. Aanwijsplekken gaan ten koste van de laagst mogelijk geklasseerde plek. Zo wordt het volgens mij ook uitgelegd in de uitlegvideo van de NOS.
    Mocht ik het verkeerd hebben gelezen of begrepen dan hoor ik dat graag.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Roest zegt "Ik heb het er niet met Kramer over gehad omdat ik de relatie tussen ons goed wil houden". Dat klinkt alsof het vooral collega's zijn en niet echt vrienden.
  10. sysya

    sysya Well-Known Member

    Als je dit niet bespreekbaar kan maken zonder de relatie te verstoren dan ben je in mijn optiek of een hele slechte gesprekspartner (of denk je dat de ander dat is) of ben je zelfs geen goede collega's. Tenminste dat versta ik onder collegiaal, dat je dingen op respectvolle wijze kunt bespreken.
  11. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Tuurlijk zijn het vooral collega's en niet echt vrienden. Ik heb wel eens van een voormalig profschaatser gehoord dat dat hele idee van "we zijn allemaal vrienden binnen het team" alleen bij uitzonderingen waar is en verder meer een houding voor de media. Dat bijna niemand binnen de profschaatswereld echt goed contact heeft en houdt buiten het schaatsen om of als ze geswitcht zijn van ploeg/gestopt. Over Jumbo-Visma en Orie heb ik vanuit de schaatswereld al helemaal nooit iets positiefs qua groepsgevoel of leuke sfeer gehoord.

    Ik denk dat dat voor Kramer al helemaal geldt. Die heeft zijn hele carrière altijd alles alleen maar voor zichzelf gedaan en alleen aan zichzelf gedacht, deels daarom is 'ie natuurlijk ook zo succesvol. Ik denk ook niet dat hij nu boezemvrienden is met Verheijen, Olde Heuvel, Verweij, of wie er maar nog ooit bij hem in de ploeg hebben gezeten.

    Roest en Kramer hebben dezelfde trainer en trainen af en toe samen. Waarschijnlijk vinden ze het zelfs wel prettig om met elkaar te kunnen trainen qua niveau. Verder hoef je volgens mij niet veel van de relatie tussen die 2 te verwachten. Jaren geleden heeft Kramer nog een keer uitgehaald naar de mentaliteit van de jongere generatie bij hem in de ploeg, daarover werd toen ook gespeculeerd dat het over Roest ging (nog voor Roest doorbrak).
    Laatst bewerkt: 6 jan 2022
  12. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Interessant, tegen de NOS zegt Kramer dat hij zijn MS plek ook niet zag aankomen, maar dat hij geen nee zegt als ze het hem aanbieden.

    Nou kun je van Kramer van alles vinden, maar ik geloof niet dat hij zou liegen. Het lijkt er dan ook sterk op dat Kramer helemaal niet gelobby'd heeft voor die plek en het echt op eigen houtje door de SCL besloten is, zonder communicatie met wie dan ook erover.

    In die zin is het besluit van Kramer om de MS niet op het EK te rijden ook volledig logisch, en hij geeft het zelf ook aan, nl. omdat hij al jaren geen 3 dagen achter elkaar meer schaatst.

    Als je zijn reactie leest is het eigenlijk nog aparter te noemen dat de SCL dit heeft besloten.
    Overigens vind ik zelf dat Kramer best zelf nu had kunnen besluiten de MS plek aan Bosker te geven, maar ja, topschaatsers rijden uiteindelijk natuurlijkliever vor hun eigen kansen (hoewel het me niet zou verbazen als uiteindelijk op de OS zelf het toch Bosker wordt)
    Palko, Nickel en Camila vinden dit leuk.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nouuu, die is niet helemaal waar. Als je de Kramertjes een beetje volgt op Instagram dan speelt kindje Kramer toch heel vaak met kindje Oldeheuvel (Remco dan he haha, de ander zit in Noorwegen) en kindje de Vries. Kramer heeft echt wel een heel aantal vrienden uit het schaatsen die meer zijn dan alleen collega's. Kijk eens naar Wust met van Deutekom (en het hele team Nuyt trouwens) en Linda de Vries. Kijk naar toch een heel aantal marathonmannen die elkaar geregeld buiten het schaatsen tegenkomen. Kijk naar mannen als Krol en Verbij.

    Vriendschappen die over meer dan alleen schaatsen gaan zijn volgens mij echt niet zo zeldzaam.
    Laatst bewerkt: 6 jan 2022
    Duif, EenBrabander, Nickel en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  14. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Tsja, het komt natuurlijk wel voor ja. Maar dan eerder bij leeftijdsgenoten die waarschijnlijk al vanaf de junioren deels samen rijden dan bij mensen met 10 jaar leeftijdsverschil die een paar jaar samen in een profploeg zitten. Dus inderdaad Olde Heuvel-Kramer en Wüst - van Deutekom dat soort duo's kunnen natuurlijk vrienden zijn. Je moet je vrienden ergens van kennen en die mensen zijn hun leven lang met schaatsen bezig, dan raak je bevriend met generatiegenoten die je altijd tegenkomt. Maar dan nog is dat echt wel iets anders dan bevriend zijn met mensen waar je toevallig mee in de ploeg komt.

    Voor marathonrijders is de ploeg veel belangrijker en verwacht je dus ook een hechtere band.
  15. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Natuurlijk, en sowieso hebben sommige mensen het sneller over vrienden dan anderen. We weten zelf toch ook wel dat je vraak best vriendelijk wordt met collegas, zelfs buiten het werk om, maar dat vaak de 'vriendschap' snel weer verwatert als 1 het bedrijf verlaat? Zelfde met buren waarmee je vrienden bent en 1 verhuist.

    Uiteindelijk zijn dat bijna altijd 'convenience' vriendschappen en niet omdat je echt elkaar hebt bevriend op een organische manier. Dat laatste gebeurt maar vrij zelden met mensen die je via je werk of verhuizing ontmoet.

    Overigens dacht ik dat WOH een uitzondering was en dat Kramer en hij wel degelijk vrienden zijn buiten het schaatsen om (of in ieder geval waren)

    Edit: ik zie dat @sysya ook al zoiets had gezegd ;) Wust en vDeutekom is ook een goed voorbeeld. Toch denk ik wel dat het zeldzaam blijft dat het een echte vriendschap blijkt die ook doorgaat nadat 1 of beiden uit de schaatswereld stapt. Krol en Verbij lijkt ook wel echt een goede vriendschap ja.
    Camila vindt dit leuk.
  16. sysya

    sysya Well-Known Member

    Oke, maar het 1 sluit het ander niet uit. Kramer en Roest schelen wat jaartjes, maar ze rijden toch ook al 5 jaar samen onderhand. Dan verwacht ik toch wel een iets betere verstandhouding dan, we kunnen hier niet over praten zonder dat het onze relatie schaadt.
    Marcel Vos en ZeeKoei vinden dit leuk.
  17. ZeeKoei

    ZeeKoei Well-Known Member

    Ik kijk wel (niet) uit naar Kramer op de MS, serieus dark horse van Nederland. Kunnen zo eenlingen als Swings totaal kapot rijden.
  18. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom het uberhaupt de relatie tussen Roest en Kramer zou kunnen schaden. Roest is toch boos over Bosker die de 1500 plek krijgt, wat heeft Kramer daar mee te maken?
    Het zou alleen een probleem kunnen opleveren tussen Roest en Kramer als 1) ROest de MS plek wilde (lijkt me sterk en bovendien heeft Roest dan al helemaal geen recht van spreken), of 2) Roest denkt dat alles door Kramer bekokstoofd is en dat Bosker door toedoen van Kramer de 1500 plek kreeg ipv Bosker

    Als #2 waar is, dan is er wel iets goed mis.
    Edit: @Marcel Vos waar zei Roest eigenlijk dat hij het er niet met Kramer over gehad heeft? Ik kan het zelf nergens vinden.
    Camila vindt dit leuk.
  19. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Voor Swings dan zaak om niet als eenling te rijden ;) In Calgary liet hij skeelervriend (en ploeggenoot bij Powerslide) Felix Rijhnen met een vrijbrief wegrijden zodat hij zich voor de Spelen kon plaatsen. Daar gaat hij in Peking, mits Rijhnen de finale haalt, nog wel een goede bondgenoot aan hebben.
  20. Camila

    Camila Well-Known Member

    Naar ik uit die NOS-video's begrijp, hebben ze wel met elkaar gesproken, maar bedoelt Roest meer dat hij niet aan Kramer gevraagd heeft om iets aan die MS-plek te veranderen of dat hij heel duidelijk heeft uitgesproken dat Bosker net zo goed/slecht zou zijn. Ik krijg wel de indruk dat ze van elkaar weten hoe de communicatie met de bondscoach gegaan is.
    chicagodude vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina