Olympisch Kwalificatie Toernooi 2022

Discussie in 'Lange baan' gestart door Yuskov, 22 dec 2021.

  1. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ja klopt, ik had zo gehoopt dat ze nog een echte kans kreeg, maar dat lijkt niet te gaan gebeuren. Ze heeft zoveel pech gehad met blessures en ziekte en nu was ze eindelijk weer op de weg terug en dan begeeft haar rug het
  2. mi

    mi Well-Known Member

    Snap die inschrijving ook niet. De kans dat Wüst als ze niet echt hoeft (e.g. allroundtoernooi) een 5 km gaat rijden is kleiner dan de kans dat Kramer zich plaatst op de 1500m.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ze schuift automatisch in via haar uitslag op de 3000m. Dat komt niet van haar zelf of een ander af. Meer een formaliteit dus, deze afmelding.
  4. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Nog een laatste opmerking over de 500m heren. De enige race waarmee een Nederlander in de buurt van de internationale top drie zou komen is van Ntab op het NK afstanden 2020. Hij reed toen 34.37 bij 1036 mbar. De nummer twee race staat op meer dan 0.1 sec.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Erg hoog niveau op de 3000 meter gisteren, de nummer 2 en nummer 7 reden nog nooit eerder zo snel:
    upload_2021-12-28_16-20-24.png
    Upquark, alexander79 en EenBrabander vinden dit leuk.
  6. Jan Blokland

    Jan Blokland Well-Known Member

    Toch nog even op de matrix terug te komen. Ik zat te denken, wat als er één of twee afvallen i.v.m. corona. Stel dat Schouten/A. de Jong of Achtereekte wegvalt. Gaat dan Conijn doorschuiven. En wat heeft zoiets voor gevolgen voor anderen. Het is suggestief. Dat weet ik. Maar toch...
    Gaat dan heel de Matrix op zijn kop.
  7. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Vandaag ook de eerste afstand waarop twee Hamar-tickets te verdienen zijn. Leerdam is de favoriet. Kok moet 13 honderdsten sneller rijden dan Michelle de Jong en dat is gezien haar opening op de 1000 meter geen onmogelijke opgave. Michelle de Jong zal dan het derde ticket via het NK sprint binnen moeten halen, zij lijkt me gezien de uitslagen dit seizoen de beste nummer drie voor een goede klassering op het WK sprint.
    • J. Leerdam 0,00
    • M. de Jong +0,40
    • Femke Kok +0,525
    • S. Schulting +0,665
    • Marrit F. +0,695
    • L. de Jong +0,80
    • S. de Neeling +0,85
    • Helga Drost + 0,865
    • I. van Elst +0,94
    Duif, HaagscheBluf, chicagodude en 3 anderen vinden dit leuk.
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Dit lijstje is wel heel erg Heerenveenig.
  9. sysya

    sysya Well-Known Member

    Nee. Een coronabesmetting vlak voor de spelen zou ervoor zorgen dat de lege plekken die bijvoorbeeld Schouten open laat worden opgevuld met schaatsers die er al zijn. Dus kijk je naar de 3km dan zou haar startplek in de huidige matrix naar Wust gaan aangezien Wust de hoogste niet geplaatste schaatser was op de 3km die wel naar Peking gaat (tenzij Wijfje of Beune zich nog zouden plaatsen op de 1500m of Conijn op de 5km natuurlijk dan zijn zij weer hoger geplaatst). Als Schouten zou uitvallen en dit is ver voor de spelen duidelijk (dat zou vreemd zijn maar oke) dan kunnen ze waarschijnlijk nog een nieuw poppetje aanwijzen. Maar uitval door een corona besmetting zal waarschijnlijk niet zo lang van te voren duidelijk zijn.
  10. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wel reed Otterspeer 1.07,55 in Inzell; misschien wel de beste 1000m van het seizoen in de wereld.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Die standaarddeviatie van Roest, wauw.

    Om de stdev’s over verschillende afstanden te kunnen vergelijken, moet je ze wel delen door hoeveel keer langer de afstand is in vergelijking met een 500.
  12. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ook nog even de 500 meter. Krol reed een geweldige ronde, Verbij reed met 0.01 een Thialf PR, en Scheperkamp is achter Michel Mulder en N'tab nu de derde snelste Nederlander op laagland:
    upload_2021-12-28_16-29-38.png
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Antionette Gerritsen, wie is dat? Het liefdeskind van Mark en Annette? ;)
  14. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Dat is nou net het punt; Otterspeer kan echt ontzettend hard rijden (hij heeft niet voor niks meerdere WK sprint medailles), en doet dat dit seizoen ook. Alleen gaat het wel bijzonder vaak mis op momenten dat het erom gaat. Dat gebeurde hem bij vorige OKTs, en gisteren dus weer. Het lijkt er sterk op dat Hein zijn zenuwen simpelweg niet voldoende onder bedwang kan krijgen.

    Ik hoop echt heel erg dat hij zich op de 1000 plaatst, en hij zou het gezien zijn voorseizoen ook verdienen, maar ik zou er zeker niet van staan te kijken als het weer mis gaat door een enorme misslag, valpartij, of DQ.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  15. sysya

    sysya Well-Known Member

    Okeee Schulting, ik ben onder de indruk
  16. Elina

    Elina Well-Known Member

    6. Onvoorziene omstandigheden en calamiteit(en) Indien een of meerdere wedstrijden door Covid 19 (of een vergelijkbare pandemie of door een geheel andere calamiteit) naar het oordeel van de KNSB geen doorgang kunnen vinden, kan dit tot gevolg hebben dat het hierboven vastgelegde selectieproces niet of niet volledig toegepast kan worden. In dat geval is de Technisch Directeur exclusief bevoegd om de Selectievolgorde, de aanwijsschaatser(s) en de definitieve selectie te bepalen. Indien zich (andere) situaties voordoen die niet binnen de regelgeving van dit document zijn voorzien, beslist de SCL na overleg met de betrokken coach(es) en een vertegenwoordiger van de Atletenvereniging.
  17. alexlondon

    alexlondon Active Member

    Zoveel pech gehad in haar carrière.. En dan nu dit. Terwijl ze echt op de 1500 een hele sterke outsider zou zijn imo.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Schulting maakt het ze niet gemakkelijk. Ze rijd ongeveer gelijk aan haar beste race.
  19. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Gelukkig heeft ze in 2014 al wel brons gehaald op de 1500 en goud op de TP, dus ze heeft in ieder geval wel iets als ze nu niets meer gaat halen.
    alexlondon en strawbale vinden dit leuk.
  20. mi

    mi Well-Known Member

    ah kijk! dat wist ik niet. Dank voor de info!

Deel Deze Pagina