De NOS, en hoe ze het doen.

Discussie in 'Schaatscafé 'De Ronding'' gestart door Sabine, 10 jan 2010.

  1. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Langs deze weg een complimentje voor de nieuwe NOS-aanpak. Alles uitzenden, interviewtjes in split-screen en commentatoren die de wedstrijd volgen en kunnen lezen.
    Nickel en Marcel Vos vinden dit leuk.
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Het programma eromheen is inderdaad een stuk beter dit jaar dan vorige jaren. Behalve de commentatoren, die blijven slecht in mijn ogen.
  3. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Discovery Plus is toch ook wel leuk, tussen de afstanden door constant beelden van de voorbereidende, uitrustende, kletsende en flirtende schaats(t)ers op het binnenterrein
  4. Nickel

    Nickel Active Member

    Kijkkijkkijk Martin is kennelijk fan van het getal 3..;)
  5. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Zou de NOS het woordje matrix kunnen verbannen van de lijst met de selectievolgorde? Het is wel duidelijk dat er met de matrix onbegrijpelijk geschoven is. Dat heeft niets meer met kansrekening te maken. Alvast bedankt!
  6. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Ik heb vandaag voor het eerst in langere tijd weer eens nos gekeken via vpn. heeft ritsma een transplantatie gehad ofzo? Haar was verdacht vol op z’n hoofd:D
  7. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Bij de NOS heb ik tot nu toe geen enkel kritisch commentaar gehoord m.b.t. de 500-1 plek die boven de 1000-3 plek staat in de selectievolgorde. Op de 1000m was er dit seizoen drie keer een volledig NL podium, dus moet die plek gewoon boven de 500 staan.
    Dat zou iedere beetje insider vlekkeloos moeten kunnen opdreunen.
  8. MAB

    MAB Active Member

    Ik zet de tv graag even uit als ze gaan "analyseren". Het is te vaak dat ze iets zeggen dat niet klopt, dat ze de regels niet kennen, en ze niet kritisch en objectief zijn (of in Rintje's geval kritisch waar het niet nodig is, met name bij het vrouwenschaatsen).
    Ik vind de kwaliteit van de NOS bij het schaatsen echt achteruit gegaan. Erik van Dijk ziet de helft niet tijdens een rit en hij lijkt soms totáál geen schaatsinzicht te hebben.
    Om nog maar te zwijgen over het missen van ritten omdat er gebabbeld moet worden, wat niks toevoegt.
    Gisteren heb ik mij dood zitten ergeren toen ze 2 ritten van de 1500 meter hebben gemist. Het was al een enorm korte schaatsdag en ik vind het sowieso niet respectvol naar de rijders toe. En zeker nu in Corona tijd waarin familie en vrienden niet naar Thialf kunnen om ze te zien schaatsen op zo'n groot toernooi. Zij hebben waarschijnlijk vol verwachting voor de tv gezeten, maar nee hoor Annette en Mark moesten nog wat lullen.

    En wat jij aanhaalt, ik denk eerlijk gezegd niet eens dat ze dat echt doorhebben. Ik vind het ook verbazingwekkend dat ze nog niet doorhebben dat er nog helemaal niet genoeg rijders in de Matrix zitten die een ploegenachtervolging kunnen rijden, daar hoor je ze niet over (ervan uitgaande dat Bergsma dat niet doen, alhoewel die deur nu toch op een kier staat).
    Khlebnikov en Duif vinden dit leuk.
  9. Daniel17

    Daniel17 Active Member

    Ze zaten qua zendtijd ook gepropt tussen het 6- en 8 uur journaal. Dan heb je gewoon niet veel tijd voor fatsoenlijke voor- en nabeschouwingen, reportages, interviews etc. zeker aangezien er ook nog reclames tussen de afstanden zitten. Ik mis ook een interview met Verbij, hij gaat 2 afstanden rijden op de spelen en is regerend wereldkampioen maar hij is geen enkele geïnterviewd, niet eens buiten de live-uitzending.
    SprintMaster vindt dit leuk.
  10. MAB

    MAB Active Member

    Maar dat wisten ze al heel lang, dus het was een bewuste keuze om het zo te doen. Gisteren ging de voorbeschouwing maar door terwijl er toch niet zulke belangrijke dingen werden gezegd. Dat interview met Wust had best tijdens de eerste ritten in een split screen gekund.

    Ik snap trouwens ook niet dat je als oud-schaatser dit accepteert, maar ze zullen zichzelf wel veel belangrijker vinden. Totale minachting naar de minder goede rijders.
  11. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Hij is langs geweest bij eurotoupet. :D

    Een van Kooten en de Bie sketch, voor degene die zich afvragen waar dat op slaat.:p
  12. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik denk niet dat de analisten hier zoveel invloed op hebben. Henry Schut zal wel een draaiboek van de NOS hebben gekregen en de analisten moeten ingaan op wat Schut zegt/vraagt. Ik denk niet dat Tuitert zo even kan zeggen dat het schaatsen al begonnen is en dat ze moeten schakelen.
  13. Jaco

    Jaco Active Member

    Tuitert hoort zichzelf liever praten...
  14. VictorP

    VictorP Well-Known Member

    Ik heb het even opgezocht, leuk :D
  15. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ik vind Tuitert eerlijk gezegd vaak in het straatje van de KNSB praten. Zeker m.b.t. de mass start.
  16. Duif

    Duif Well-Known Member

    Bij Ritsma heb ik altijd het idee dat hij nooit naar schaatsen kijkt. Zeker niet naar dames schaatsen.
  17. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Zei hij net niet "gisteren radio-dagje". Dan heeft hij dus niet op de bank naar de tv gekeken (met een biertje in de ene en Tinder in de ander hand), maar het ergens op de achtergrond op de radio opgezet.

    Met Gerritsen, Tuitert en Wennemars zou ik op die vierde analist-positie graag een vrouw zien met een stayer-/allround-achtergrond. Daar hebben we er genoeg van met internationale ervaring, zou er wel eentje bij moeten zijn die ook een vlotte babbel en slimme analyses heeft.
    Duif vindt dit leuk.
  18. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Annouk de Rijk doet wel eens commentaar bij de marathon.
  19. Palko

    Palko Active Member

    Ritsma moest commentaar geven op de radio.
    Annouk van der Weijden staat hier als analist genoemd, maar ik heb haar nog niet gezien volgens mij.
    leenstrafan vindt dit leuk.
  20. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Oké, ik sta verbeterd.

    Nou, laat haar een keer aanschuiven bij bijvoorbeeld het EK afstanden of NK allround/sprint

Deel Deze Pagina