Lange afstanden / Blaren

Discussie in 'Skeeleren' gestart door Roepey, 23 mrt 2021.

  1. Roepey

    Roepey New Member

    Hi!
    Sinds 'n jaar skate ik fanatiek rond op mijn powerslides swell's. Mijn ritjes zijn meestal zo tussen de 15 - 55 km. Ik zie dat er afstanden worden afgelegd van 225km per dag!! Respect! Ik vroeg mij af wat deze fanatiekers doen tegen blaren. Ik ben van plan een skeeler tour door heel Nederland af te leggen met zo'n 50-100km per dag maar de blaren nekken mij. Ik heb inmiddels aandelen bij compeed (blarenpleisters) en ben ik in het bezit van Ezeefit footies maar ik ontkom er gewoon niet aan. Hebben de pro's toevallig tips? Ik hoor het graag.
  2. SchaatsDaan

    SchaatsDaan Active Member

    Vroeger had ik ook vaak last van blaren. Sinds ik een anti blaren stick als deze gebruik heb ik er vrijwel nooit meer last van gehad!
    https://www.google.com/shopping/pro...ds=epd:18386197109315925442,cdl:1,prmr:1,cs:1
    Gewoon dun opsmeren als een soort labello op de kwetsbare plekken waar je verwacht blaren te kunnen krijgen en het brengt een onzichtbaar beschermlaagje aan.
    Veel succes!

    Verstuurd vanaf mijn Redmi Note 9 Pro met Tapatalk
    ZeeKoei vindt dit leuk.
  3. DutchChili

    DutchChili Member

    Met je hak afzetten
  4. Glide-Ahead

    Glide-Ahead Active Member

    Wikkel je voeten in met tape op 'strategische' plekken, waar je blaren verwacht.
    Of plak alleen tape op de plekken waar blaren ontstonden (blaren eerst volledig laten genezen).

    Kortom: tape.
  5. Goof

    Goof New Member

    Blaren ontstaan als bescherming van onderliggende huidlagen door wrijving, aka lokale warmteontwikkeling van delen huid. Een goed passende (strak zittende) schoen en wellicht ook gewenning voorkomen dat grotendeels...
  6. ijlpijlsnel

    ijlpijlsnel New Member

    Zelf ook op Swells gereden. Één grote blarenramp. Mijn succesvolle maar rigoureuze oplossing en op slechts op eigen risico toe te passen: elk stukje van de rand van de leest ( zo heet dat toch?) waar je blaren oploopt wegsnijden, zagen.
  7. DutchChili

    DutchChili Member

    De schoen moet aan de basis goed passen, goed gevormd zijn rond de voet. Verder is het vaak 'techniek' die wel of niet tot blaren leidt.

    Klassiekers om blaren te krijgen zijn: met de tenen afzetten, veel zwikken, proneren van de enkel en 'zweetvoeten' in een niet ventilerende schoen.
  8. ijlpijlsnel

    ijlpijlsnel New Member

    Eens dat schoen perfect moet passen. Echter, dat doet een confectieschoen vaak niet als je geen standaardvoeten hebt. Aangemeten schoenen kopen, is dan de mooiste oplossing, maar ook duur. Zelf de drukpunten eruit snijden is en goedkope oplossing. Zelf succesvol gedaan. Eigen risico!

Deel Deze Pagina