Advies gevraagd - klapijzers

Discussie in 'Materiaal Discussie' gestart door Koelekikker, 3 dec 2021.

  1. Koelekikker

    Koelekikker New Member

    Dag allen,

    Sinds een tijdje volg ik dit forum en heb hiermee al mijn voordeel kunnen doen bij de aankoop van schaatschoenen. Na peesproblemen met vorige schoenen (EVO Adore) meerdere dingen geprobeerd, waaronder lock-lacing, mocht niet baten. Uitgekomen op de Groothuis GB19. Zitten als gegoten aan mijn voeten!

    Na wat tochtjes te hebben gemaakt op natuurijs in het verleden, dit seizoen mijn techniek aan het verbeteren met een schaatscursus. Vandaag overlegd met de instructeur en samen geconstateerd dat klapijzers de volgende stap is.

    Tevens ben ik aan het trainen voor de komende alternatieve elfstedentocht op de Weissensee, hopen dat het door gaat, ijs en weder dienende!

    Nu vraag ik me af welke richting ik op kan denken m.b.t. de aanschaf van klapijzers. In bepaalde treintjes kan ik redelijk mee komen, maar word ook zeker nog voorbij gezoefd:).

    Het mooiste zou zijn de ijzers zowel op natuurijs als lange baan te kunnen gebruiken. Iemand suggesties?
    Laatst bewerkt: 4 dec 2021
  2. Falcon

    Falcon New Member

    Bedenk dat op de Weissensee het overgrote deel van de rijders op zgn kluunschaatsen rijden, dus een Salomonschoen met Freeskates of MenM. De Salomon schoenen zitten comfortabel en je staat heerlijk laag op het ijs.
  3. Koelekikker

    Koelekikker New Member

    Dank voor je reactie! Inmiddels Maple Comet Laser via Marktplaats aangeschaft, sta een stukje hoger dan m’n lage potten met vaste ijzers van hiervoor, even wennen!

    Helaas is de Alternatieve Weissensee tocht afgelast dit jaar..

Deel Deze Pagina