Wereldbeker 2, 19–21 november, Stavanger

Discussie in 'Lange baan' gestart door EenBrabander, 18 nov 2021.

  1. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Veel goede races gezien zojuist. Ook nog even het PR van Lollo eruit pikken. Ik heb het idee dat marathonrijders als Lollo, Schouten, Swings en Bergsma er wel voordeel bij hebben (gehad) dat ze vorig jaar geen marathons hebben kunnen rijden. Benieuwd of het dan ook (negatief) merkbaar wordt als ze in de loop van dit jaar wel weer steeds meer marathonkilometers achter de kiezen hebben.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  2. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik vermoed van niet. Bergsma gaf na de marathon van Heerenveen aan dat ze waarschijnlijk tot aan het OKT geen ruimte meer hebben voor marathons. Dan hebben ze na het OKT ruimte voor 1 hooguit 2 marathons. Dat zijn dan in totaal 5 marathons voor Bergsma, 4 voor Schouten. Dat valt allemaal wel mee.

    Lollo reed nog geen marathons dit seizoen en gelet op het schema rijdt ze hooguit na het EK in Heerenveen de marathon aldaar. Swings idem, die reed er tot dusverre 2. Kortom, veel extra marathonkilometers gaan er niet meer gemaakt worden.

    Swings reed in het verleden evengoed niet heel veel marathons per seizoen. Ik denk dat het bij hem scheelt dat hij zomers niet meer de hele wereld over reist voor de skeelerwedstrijden (en gewoon fulltime bij een schaatsploeg traint). Die had ieder seizoen continu piekmomenten. Voor Lollo geldt dat ook. Zeker nu ze tegenwoordig bij Marchetto weer onder normale omstandigheden en budgetten kan trainen. In tegenstelling tot enkele jaren geleden toen ze na een conflict met hem zelf haar route moest samenstellen en dus maar mee ging trainen met Nederlandse (dames)marathonploegen.
  3. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Schouten moeten we gewoon gaan aanwijzen. Wat een klasbak! Sablikova niet onder de 7:00... heel veel werk aan de winkel.
  4. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Schouten reed dit seizoen 6x een 3/5km. 5x werd dat een baanrecord. Dat waren ook de laatste 5 races. Poeh.
    RodyTur10, Duif, alexander79 en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  5. mi

    mi Well-Known Member

    Die heb wel een weekie Tenerief verdient!
  6. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    In de sjon.
    mi en strawbale vinden dit leuk.
  7. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Normaal gesproken zijn dit de 12 plekken voor de 5000 meter:

    2: NED (1,7), CAN (2,6), JPN (9,10)
    1: NOR (3), ITA (4), CZE (5), RUS (8), BLR (11), CHN (12)

    met reserves:
    1. POL-1 2. GER-1 3. KAZ-1 4. CZE-2 5. CHN-2 6. RUS-2 7. NOR-2 8. USA-1

    Er kunnen theoretisch nog schaatsters uit de top-8 vallen, maar dan nog redden die het op basis van hun tijd. Voorsprong op de 1e niet geplaatste is ook al 17 punten.
  8. Inimene

    Inimene Well-Known Member

    just look at our boy radiating happiness

    (stupid puns aside, feeling special today, so proud :) )
    [​IMG]
    Camila, Eelco, HaagscheBluf en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Geen Gao op de 500 morgen. En Eitrem start ook niet op de 10 km. Poel vs Bergsma de slotrit.
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Trofimov rijd ook geen 10 km. Daardoor blijft Ichinohe in de A groep. In de B groep rijd Jansman in het tweede kwartet met sterke tegenstanders als Pedersen, Tsuchiya en Tumolero.
  11. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Trofimov stond als reserve aangemeld bij de Russen inderdaad, dus die had de 10 km al niet in de planning. Normaal was Eitrem gestart in de A-groep ipv Ichinohe, maar die zal wel niet fit zijn?
  12. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Op het Noorse schaatsforum zag ik er ook al een opmerking over voorbij komen, maar waarom laten de Noren Naess niet gewoon rijden op de 10, die wil heus wel. Nu hebben ze maar 3 van hun 5 plekken gevuld. Zal wel weer niet mogen omdat 'ie niet in de kernploeg zit. Onbegrijpelijk dat de Noren nog steeds zo rigide vasthouden aan dat kernploegensysteem waar je gewoon met geen mogelijkheid tussen kan komen als buitenstaander. Uit het Noorse forum maakte ik op dat gebrek aan perspectief als buitenstaander ook directe aanleiding was voor het stoppen van Henriksen en een paar jaar geleden de redelijk talentvolle Waagenes.

    Het was aan het begin van het seizoen al zo goed als onmogelijk maar ik denk dat het nu helemaal duidelijk is: Noorwegen krijgt geen 3 man op de reguliere olympische startlijst 5 kilometer. Ze begonnen met 0 man in de A-groep en dan sta je al 10-0 achter, maar als je gepromoveerde rijder zijn plek dan niet eens verdedigt/kan verdedigen kan je het wel schudden om 3 man in de top 14 te krijgen.

    Puur naar de namen kijkende oogt het niveau op de 10 kilometer wel veel hoger dan op de 5 kilometer dames trouwens. Een hele groep rijders in de B-groep waarvan ik het nu al zonde vind dat ze bijna allemaal niet naar de Spelen zullen mogen, terwijl er bij de dames misschien 2 rijdsters zijn die niet hadden misstaan op de olympische 5 km.
  13. Kristian

    Kristian Active Member

    Strange. No wild Cards on the 10k. Why? Why Ichinohe and not Engebråten? Doesnt the extra points awarded in B for a second spot count?
    Pity Eitrem not starting.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Only the winner of the B group could get a place in the A group.
  15. Kristian

    Kristian Active Member

    Yes, I know, but Engebråten and Ichinohe are equal on points in the WC standings. Engebråten with the better time of the two of them on the 5k last Week End puts him ahead in the standings.
    Yuskov vindt dit leuk.
  16. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    You are right. This is a mistake by the referee. The referee is Swedish, maybe he just hates Norwegians.;)
    Mjøsaman vindt dit leuk.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    He’s standing there like

    “Ok here medal, ii am happii
    Could you go away wiith your camera now thx”
  18. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Grotendeels dezelfde verdeling als vier jaar terug. Toen had je alleen Duitsland, België en de VS ipv Noorwegen, Italië en China.
  19. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Het hoogtepunt van de vandaag was Ragne Wiklund! Mooie aanvalslust en ze maakte het echt even spannend. En wat heeft zij toch een soepele schaatsstijl. Zo wint Noorwegen een wereldbekermedaille op de 5km vrouwen voor het eerst sinds... ooit?!!! ja, inderdaad. En dat zonder landenrecord;)

    Vind het wel opvallend dat we nu al jaren vrij matige tijden zien op de WBs 5km vrouwen. Kijk:
    2010: 6:50 Hamar
    2011: 6:59 Hamar en 6:42 SLC
    2012: 6:58 en 6:52 Thialf
    maar dan
    2013: 7:00 Nursultan en 7:01 Erfurt
    2014: 6:59 Nursultan
    2015: 7:07 Seoul
    2016: 6:47 SLC
    2017: 6:57 Heerenveen
    2018: 6:56 Stavanger
    2019: 7:05 TomMaz
    2020: 6:54 Nursultan
    2021: -
    2022: 6:52

    Wat Schouten hier nu doet is niet een wereldschokkende tijd neerzetten. Los van SLC is het wel de snelste 5km-tijd in de WB in 9 jaar, maar Sablikova reed dit soort tijden zo’n beetje standaard op alle relatief snelle laaglandbanen rond 2012.
    Dijkstra klonk alsof Schouten 6:46 reed en Weidemann 7:03.
    RodyTur10, strawbale, Marcel Vos en 4 anderen vinden dit leuk.
  20. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    W
    Sablikova was natuurlijk buitenaards in haar gloriejaren. Daar moet Schouten nog naar toe groeien. Wiklund is een aanwinst, hopelijk kan ze blijven groeien.

Deel Deze Pagina