Wedstrijden oktober 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 30 sep 2021.

  1. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Eerlijk is eerlijk: toen de commentator bij Belchos haast versteld vond dat er meerdere rondjes 29 werden gereden begon mijn vertrouwen in zijn kennis een ietsiepietsie te dalen. Toen hij halverwege de race van Bloemen en Fish iets zij in de trant van ''we mogen PR's verwachten van deze twee strijders'' begon ik te twijfelen aan mijn vertrouwen in zijn kennis. Toen hij 1 rondje voor het einde nog geloofde in een tijd onder de 6.01 voor Bloemen (doorkomsttijd 5.36) was dat vertrouwen ongeveer compleet weg :D

    Zijn ''they are gutting it out on the last straight'' zal me nog wel een tijdje bij blijven.
    Camila en leenstrafan vinden dit leuk.
  2. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Bij de 10 kilometer is hij straks nog verbaasd dat de schaatsers 25 rondjes rijden zonder om te vallen. :rolleyes:
    Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
  3. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Ik wil met deze man naar een shorttrack-relay gaan kijken.

    "There they are. Team Canada, and team, uh, red, team blue and team orange! (I don't know what all the other countries are). And they're off! Look at that, they're putting their left hands down onto the ice! They're falling! No, they're not falling! But I expect someone will fall down and not finish the race. Oh my god, what are they doing ??? They're pushing each other! Is that allowed? What's going on? All the teams, they're all going to be disqualified. And there, the blue team crashed! I called it! It's right. The red team is still in front, with the orange team passing them now. No idea how many laps to go, so many curves, I lost count. Heh, funny, someone plays a bell. Hopefully Canada can at least get a personal best. Hey, the orange guys are putting their hands in the air, they have won, I think... What a terrific skate from team orange!!! Team Canada are gutting it out in the last curve, and they have won a bronze medal! Congratulations to Team Canada!"

    "Wait, you're telling me this was the B-final? Is there an A-final too? Never heard of it!"
    Camila, leenstrafan, Lorca en 2 anderen vinden dit leuk.
  4. Eelco

    Eelco Well-Known Member

    De 500 meter dames staat hier:

    Lorca vindt dit leuk.
  5. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    De deelnemerslijst was er al, maar inmiddels hebben we ook al de startlijst voor de wedstrijden in Inzell dit weekend: https://live.speedskatingnews.info/events/503
    Een groot deel van de Nederlanders is nog in Inzell, terwijl een klein deel van de topploegen vandaag of morgen terug naar Nederland sjeest om zich dit weekend via de IJsselcup te plaatsen voor het NK Afstanden. Verder zien we de Italianen, de Tsjechen en een heel clubje Zweden (maar geen NvdP) voor het eerst meedoen in Inzell.

    Morgen is vooral de 1000m heren goed gevuld met Krol, Otterspeer, Nuis, Verbij, Velema en N'tab. De meesten van dat rijtje rijden vooraf nog de 500m. Op de 1000m komen we oa. Leerdam, Ter Mors en... Sablikova tegen.

    Zaterdag rijden Kramer, Blokhuijsen en Visser verrassend genoeg wederom een 5000m. Kramer neemt het dan op tegen Swings. Zondag staat er bij de heren een Mass Start op het programma met een aardig aantal waarschijnlijke World Cup deelnemers. Voor Nederland/J-V doet alleen Snellink mee. Je zou zeggen dat dit een kansje was voor Bosker en Huizinga om zich te laten zien, maar ze slaan ook deze Mass Start over. Net als de Nederlandse competitiewedstrijden tot dusverre.
    Laatst bewerkt: 14 okt 2021
    Duif vindt dit leuk.
  6. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Sablikova rijdt verrassend veel 1000 meters, ook in de wereldbeker. In 2015 reed ze in SLC zelfs de tweede snelste combinatie van een 1000 en 5000 meter ooit, en destijds de snelste.
    Lorca vindt dit leuk.
  7. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik zat er toevallig net naar te kijken op SSR. Op zich ook weer niet zo heel vreemd. Dames als Blondin, De Jong, Beune en Anema rijden ook vaak 1000 meters. Maar ik moest er toch even om grinniken.
  8. mi

    mi Well-Known Member

    Wüst rijdt op de 5km na een heel allroundtoernooi! :Dben benieuwd of ze op het OKT straks nog een 3km start ook.
    De 1000 is met Kok en Leerdam een bijna onmogelijke opgave in mijn optiek. Maaaaaar tis Wüst natuurlijk.
  9. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Wüst zal de 1000 niet winnen op het OKT, maar derde is mogelijk en als ze op de 1500 start dan zal ze de 1000 ook kunnen starten op de OS.
  10. mi

    mi Well-Known Member

    Alleen zat Jorien ter Mors er vorig seizoen consequent tussen.
  11. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Het zal inderdaad een lastige opgave worden, maar als ze het voor elkaar krijgt één van die drie eraf te rijden op het OKT (en niemand anders voor zich dulden) dan zal ze de 1000 wel gaan rijden omdat ze zich sowieso wel plaatst op de 1500 (calamiteit daar gelaten).
  12. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Dat sowieso 1500 meter lijkt me optimistisch. Met Ter Mors, De Jong, Beune en Wijfje is dat toch geen zekerheid.
  13. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Je hebt gelijk, maar ik heb alle vertrouwen in de koningin van pieken op het juiste moment.
  14. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Ook dat houdt wel een keer op. Afgelopen seizoen was er niet echt sprake van een piek.
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Maar afgelopen jaar was geen olympisch seizoen.

    Ik heb er ook vertrouwen in op de 1500m. De 1000 daarentegen is ze al jaren geen podium meer op wereldniveau. Maar ik laat me zeer graag verrassen!
  16. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Er zijn zo meteen welgeteld 5 deelnemers aan de langste afstanden op de Canadese kampioenschappen. Eerst Laura Hall tegen Isabelle Weidemann op de 5000 meter (waar is Blondin?), dan Fish alleen op de 10000, en daarna Bloemen tegen Belchos.

    Met drie wereldtoppers in vorm kunnen we toch wel wat spektakel verwachten, maar het is verder wel een beetje sneu.
    Lorca en mi vinden dit leuk.
  17. Kristian

    Kristian Active Member

    Lorca vindt dit leuk.
  18. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Dan smeer je het kampioenschap uit over maar liefst 5 dagen, doet alsnog bijna niemand mee aan de langste afstanden...

    Wel karig dat Blondin overslaat. Kan mij niet voorstellen dat zij straks als het echt om de knikkers gaat de 5km bij hun OKT laat schieten.
  19. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dit laat maar zien dat hoewel Canada op dit moment erg sterk is, het ook erg fragiel is. Als Bloemen stopt (hij is al 35) en Fish geblesseerd of uit vorm is, heeft Canada weinig soeps meer op de lange afstanden bij de mannen. Dit geldt voor veel afstanden. Er zijn één of twee sterke schaatsers en daarna wordt het heel snel minder.
  20. proeme

    proeme Well-Known Member

    is dat in Canada niet altijd zo geweest?

Deel Deze Pagina