Olympische Spelen 2026

Discussie in 'Olympische Spelen' gestart door ZeeKoei, 21 sep 2018.

  1. Nogeenbrabo

    Nogeenbrabo Active Member

    Lijkt me eigenlijk ook wel de meest verstandige keuze. Hoe gaaf ik het idee van outdoor in Milaan ook vind. Hopelijk speelt de ISU het slim en blijft de Oval Lingotto nu permanent beschikbaar als ijsbaan.
    Sasha_Krotov en Marcel Vos vinden dit leuk.
  2. Sasha_Krotov

    Sasha_Krotov Active Member

    Ice testing in Milan, Arena Civica

    +16 in Milan in this days

    [​IMG]
    strawbale vindt dit leuk.
  3. strawbale

    strawbale Well-Known Member

  4. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Inmiddels een jaar verder, en nog geen steeds duidelijkheid. Wel lijkt het oorspronkelijke plan, een heel nieuw overdekt stadion in Baselga di Pine a 180 miljoen euro, van de baan. De onderhoudskosten daarvan zijn veel te groot voor het bergdorpje. Plan B is een tijdelijke overkapping van de baan, die na de Olympische Spelen weer wordt afgebroken. Kosten daarvan slechts 40 miljoen euro. Dat past wel in het budget van gemeente en provincie. Lijkt me erg veel geld voor 2 weken plezier.

    Turijn en Milaan lijken ook nog steeds in de race, volgens het artikel.

    https://www.ladige.it/sport/2022/03...nibile-e-il-comune-cerca-un-piano-b-1.3160976
    Kristian en strawbale vinden dit leuk.
  5. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Met zo'n tijdelijke overkapping ga ik automatisch denken aan een soort schaatstunnel á la Schaatsbaan Rotterdam. Laat het dan maar onoverdekt. :eek:

    Nee, dan denk ik eerder dat de baan in Turijn weer wordt gerenoveerd. Of dat er een geheel nieuwe venue komt in Milaan.
    Laatst bewerkt: 11 apr 2022
  6. leenstrafan

    leenstrafan Well-Known Member

    Olympische schaatswedstrijden op een open Baselga (of Klobenstein) houden en van die veertig miljoen een paar miljoen verdelen onder die schaatsers die door windvlagen een medaille of top-acht-plaats misgelopen zijn?!
  7. mi

    mi Well-Known Member

    Het begint mij toenemend tegen te staan dat accomodaties niet duurzaam gebruikt worden. Kan niet meer in deze tijd toch? Dus hup hup voor de minst verspillende optie. Maar ik weet ook niet wat het kost om de Oval Lingotto weer te heropenen.
  8. Monique

    Monique Well-Known Member

    40 miljoen uitgeven voor iets dat daarna direct weer wordt weggehaald is idd niet van deze tijd, zowel financieel als voor het milieu. Mag van mij in de open lucht dan en besteedt het geld aan zinnige dingen.
  9. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Ik vind het juist typisch iets van deze tijd. Tot Salt Lake werden de meeste Olympische banen blijvend gebruikt, sindsdien niet 1 meer. Dat we het niet moeten willen ben ik het mee eens, maar ondanks alle aandacht voor duurzaam gebruik van materialen is er volgens mij nooit een minder duurzame periode geweest (of het moet 10 jaar geleden zijn geweest).

    Net als mensen die zeggen dat tuinen betegelen niet meer van deze tijd is. 15 jaar geleden deed bijna niemand het, toen begon iedereen het te doen en werd er een punt van gemaakt dat het niet de bedoeling is, maar voorlopig heeft dat er zeker nog niet toe geleid dat het minder gebeurt.

    Laten we zeggen: het zou niet meer van deze tijd moeten zijn.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Calgary, Hamar, Nagano, en Salt Lake City waren de eerste vier indoor Olympische Spelen en alle vier banen zijn nog steeds de meest prestigieuze baan van het land waar regelmatig nationale en internationale wedstrijden gereden worden.

    Turijn is eeuwig zonde. De baan was snel (eerste 1:44 ooit op laagland in 2007) en zou ideaal geweest zijn voor nationale en internationale wedstrijden.
    Richmond was een erg trage baan en als men in Canada ging schaatsen wilde men waarschijnlijk toch wel liever naar Calgary, dus daar snap ik het iets meer dat de ijsbaan er niet meer is.
    Sochi ligt op een plek zonder ook maar enige wintersportcultuur en voor het houden van internationale wedstrijd heeft Rusland al zat andere indoorijsbanen, dus dat die niet meer gebruikt zou worden was volstrekt logisch.
    Gangneung is echt tragisch. Seoul is een bijzonder trage baan waar Gangneung erg snel was (al dan niet met een beetje blowerhulp). Zonde dat het geld er niet voor is, er zouden mooie internationale wedstrijden gereden kunnen worden.
    Beijing is een hetzelfde verhaal als Sochi. De baan is op een plek gebouwd waar die niet nodig was (er was zelfs al een 400m overdekte ijsbaan in Beijing) dus dat was ook wel te verwachten.

    Kortom, van twee van de vijf kon je dit van tevoren zien aankomen, van eentje is het een beetje om het even, en van twee is het echt heel erg jammer en tegen de verwachtingen in.
    leenstrafan en Duif vinden dit leuk.
  11. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Misschien moet het IOC wel naar een ander systeem toe, waarbij 1 regio vier of vijf Spelen achter elkaar organiseert. Dan is er meer draagvlak voor investeringen. In Pyeongchang was alles top geregeld. Daar kunnen we best een aantal keer maar terug.

    Nu krijg je inderdaad de discussie wat qua kosten en duurzaamheid acceptabel is. Voor Milaan 2026 betekent dat dat veel bestaande venues worden gebruikt. Gevolg daarvan is dat ze wel een groot bereikbaarheidsprobleem hebben. Alle locaties zijn verspreid over de provincies Lombardije, Veneto en Trentino. Waarbij je voor de sneeuwsporten extreem moet omrijden vanwege bergpassen die in de winter gesloten zijn. Het Olympsiche gevoel voor atleten en toeschouwers verdwijnt daarmee wel.
  12. proeme

    proeme Well-Known Member

    Voor het al dan niet hergebruiken van de baan maakt het natuurlijk wel uit wat er dan wel mee gebeurt. Natuurlijk, het kost geld en energie om er eerst een ijsvloer neer te leggen en dan weer weg te halen, maar de hal in Vancouver is volgens mij wel een sportaccomodatie gebleven. Alleen dan zonder ijs. En dat vind ik, als het over duurzaamheid gaat, toch wel wat anders dan een hal in Gangneung die leegstaat (toch? of heb ik dat mis?)
  13. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Minst verspillende optie zou uitwijken naar Inzell zijn. Maar dan trek je het langebaanschaatsen wel helemaal uit de Olympische sfeer.
  14. michiel0128

    michiel0128 Active Member

    Persoonlijk had ik gehoopt dat de ijsbaan van Baselga een blijvend iets zou zijn waar de Italiaanse en Europese schaatsers voordeel,van zouden hebben.

    Door de klimaatverandering worden de potentiële locaties voor de Winterspelen schaars.
    In 2030 heeft Barcelona gezamenlijk met Frankrijk en Andorra een bid geplaatst met grote afstanden. Dit gaan we vaker zien.
  15. mi

    mi Well-Known Member

    Tja, het is prachtig natuurlijk, magisch zelfs, om in een stad aan te komen die is omgeturnd tot een olympische stad. Waarbij alle locaties dicht bij elkaar liggen zodat je als bezoeker en sporter verschillende bezoeken kunt combineren. Het heeft ook iets magisch om bijvoorbeeld schaatswedstrijden te houden in een nieuwe hal, ijs en omstandigheden die nog niemand kent.

    Maar ik vind wel dat de Spelen in hun huidige vorm niet meer kunnen.
    In Beijing boeide het overigens door corona helemaal niet of stadions wel of niet in elkaars buurt liggen. Bij wijze van spreken had je net zo goed in Inzell kunnen schaatsen en daar wat Olympische ringen op kunnen hangen. Maar in hoeverre is het dan nog een andere wedstrijd dan een willekeurige world cup?

    Overigens wist ik nog niet dat de Ice Ribbon niet meer in gebruik zou zijn? Hebben de Chinezen eindelijk een mooi stadion en geen betonnen bak, zouden ze het niet meer gebruiken?
  16. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Het lijkt me toch een vereiste (zo niet een behoorlijke pré) dat alle sporten in elkaars nabijheid worden gehouden. De kartrekkers voor Barcelona 2030 zijn serieus aan het onderzoeken of ze een bobbaan in Bosnië kunnen gebruiken. Dat slaat nergens op. Dan zijn we gewoon bezig de Olympische Spelen af te schaffen en te vervangen door gelijktijdige WK's.
    ZeeKoei en Duif vinden dit leuk.
  17. mi

    mi Well-Known Member

    Aan de andere kant was de paardensport in Beijing 2008 in HongKong. Das hemelsbreed natuurlijk veel verder..
  18. Mjøsaman

    Mjøsaman Well-Known Member

    Als je als schaatssport wil dat die hallen voor het schaatsen behouden blijven, zul je eerst zelf moeten zorgen dat er voldoende wedstrijden op de kalender staan. Ik kan me heel goed voorstellen, dat je zo'n hal niet wil onderhouden voor om het jaar een wereldcup of zo.

    Het zou ook helpen als er een lokale schaatsclub is die er gebruik van kan/wil maken. De afgelopen Spelen werden de banen neergelegd in steden zonder enige schaatshistorie, dus wat moet je dan met zo'n grote, dure hal?

    Daar zoek je dan sowieso al een andere bestemming voor. In Turijn staat dat ding naast het station, dus perfect voor beurzen en exposities, in Vancouver is het nu een fitnesscentrum zag ik. En ik geloof dat dat ook de bedoeling van Beijing is.
    Maar wat moet je met een grote hal in zo'n afgelegen bergdorp als Baselga di Pine?

    Turijn is logischer, maar dat ligt in een andere provincie, dus dat ligt moelijker. Ja, dan kan Inzell ook. Of meteen maar naar Heerenveen halen?
  19. proeme

    proeme Well-Known Member

    in 1956 (ja, ik weet het, lang geleden) was het nog erger. De Spelen waren in Melbourne, maar de paardensport was in Zweden. En 5 maanden eerder.
  20. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    als de Olympische Spelen zich nog even doorontwikkelen qua kosten, is Qatar nog het enige land dat de Winterspelen wil organiseren in 2042

    airco gekoelde indoor skispringhal, daar draaien ze hun hand vast niet voor om

    en een ijshockeyhal waar bij ieder doelpunt wat versie olie uit het dak spuit, waarom niet joh
    G1ant, Marcel Vos en mi vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina