WK afstanden 2021

Discussie in 'Lange baan' gestart door Mjøsaman, 11 dec 2020.

  1. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Als de luchtdruk laag is sluit ik een WR niet uit. Op de 5000 meter moet hij podium kunnen rijden en is winst niet onmogelijk als Roest minder rijdt.
  2. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Topfavoriet op de 10km, uitdager op de 5km. Met dien verstande dat Roest eigenlijk snel tegenvalt op het WK, dus daarmee maakt hij zijn uitdagersstatus interessant.

    Overigens, in Thialf bij het OKT en dergelijke - en volgens mij ook bij andere WK's - hebben ze er vaak moeite mee om op de eerste dag de ijsvloer goed te leggen. Nu er geen publiek is gaat dat wellicht meevallen, maar dat zou ook nog in Nils z'n voordeel werken denk ik.
    De Keizer vindt dit leuk.
  3. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Volgens Jillert Anema en Jesper Hospes topfavoriet. Anema over Nils: ''die rijdt gewoon een wereldrecord op de 10'': https://www.omropfryslan.nl/nijs/1033103-jillert-anema-ik-ha-soad-respekt-foar-de-fakman-sven-kramer

    Sowieso wel een vermakelijke voorbeschouwing op het WK Afstanden van Omrop Fryslan met Jesper Hospes, Jillert Anema en Arjan Stroetinga. Stroet doet nog uit de doeken dat hij met Bob de Vries in Salt Lake City (WB 2015) voor de 10km even langs de McDonald's ging voor burgers en appeltaart. Om vervolgens ''met een volle pens'' doodleuk 12.43 en 12.51 te rijden :D Jillert ouderwets in topvorm met een relaas over mislukte journalisten, een advies aan Jesper Hospes om te stoppen en zijn ideale TP-opstelling (3x Sven Kramer).

    Ook minder leuk nieuws: de bondscoach moet de bubbel vanwege een privésituatie verlaten. Zijn taken worden tijdens het WK overgenomen door Anema.
  4. JaapvdB

    JaapvdB Well-Known Member

    De bondscoach was afgelopen weekend al afwezig, toch?
  5. diploma

    diploma Active Member

    Sowieso twee keer goud. Geen enkele twijfel.
  6. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Interessante uitzending. Ben benieuwd wat Stroetinga gaat doen na het WK. De OS lijkt zijn schaduw nu al vooruit te werpen. Opmerkelijk dat Anema de naam van Bosker niet noemde m.b.t. de TP en als kandidaat voor de OS op de 5000m. Verder kent Anema de correctieformules voor de luchtdruk niet. Hij gaat bij Bergsma uit van tijd 10 km = tijd 5 km * 2 + 20 sec. Dat is echt wel minder: 17-18 seconden. En ze vergaten de favoriet voor de 1000m dames. Maar die spreekt wellicht voor zich.
  7. Koen

    Koen Well-Known Member

    weet niet of het al ergens besproken is, maar lees net (teletekst omroep Friesland) dat bondscoach kiest voor Groenewoud samen met Schouten voor de Mass start. Ik vind het toch wel sneu voor Wijfje, want volgens mij heeft ze nooit een slechte mass start gereden en kan ze prima samen met Schouten.
  8. mi

    mi Well-Known Member

    Bondscoach Anema?
  9. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Laatst bewerkt: 5 feb 2021
  10. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Wijfje of Groenewoud. Het is mij in dit peloton eigenlijk om het even. Vooropgesteld zij dat er te weinig goede aanvallers zijn om zelf ook een aanvaller op te moeten stellen. Groenewoud heeft voldoende omvang om tijdens de race op uitlooppogingen van de Wit-Russen of Pechtstein te reageren. Die zijn niet explosief genoeg om een onoverkomelijk gat te slaan. Daarnaast is dit het perfecte deelnemersveld om met twee sprinters voor twee medailles te gaan. Dat zagen we bij de eerste Wereldbeker al. Bijkomend voordeel is dat Groenewoud de sprint op hogere snelheid kan aantrekken en ondertussen Schouten in haar rug kan beschermen/uit het gedrag kan houden in de slotfase. Ik snap de keuze dus wel.

    Wijfje heeft dit seizoen helaas te weinig vorm en is niet van dermate grote klasse dat ze dan alsnog geselecteerd zou moeten worden. En eerlijk gezegd zie je die mindere vorm ook terug in de Mass Start. Vorig weekend was echt onvoldoende (gelijk zeg ik daarbij dat een slechte beurt voor kan komen). Wijfje kon meerdere keren met groepjes wegrijden (Schouten hield een paar keer opzichtig de benen stil op kop van het peloton), maar daar zat weinig overtuiging in. Ze nam wel over, maar met te weinig power zodat een uitlooppoging nooit echt reëel werd. Uiteindelijk trok ze de sprint aan, maar was Blondin de enige die daar profijt van had. Schouten zat door het oponthoud van Maltais te ver van achteren. Dan moet je eigenlijk direct de benen stilhouden zodat Golubeva of Blondin te vroeg op kop komen en Schouten daar weer van kan profiteren. Nu kwam Nederland echt met de schrik vrij omdat Blondin duidelijk topvorm mist (en ze ook nog in extremis een joekel van een misslag maakte) en Schouten zo'n sterke sprint reed.

    Neemt overigens niet weg dat Schouten/Wijfje voor de OS een mooi tandem blijft. Zeker met de Aziatische dames erbij is het fijn om de kaart van aanvaller Wijfje achter de hand te hebben om de concurrent sprinters uit te dagen.
  11. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    medaille op de 5 km en als Roest niet in vorm is dan v/d Poel favoriet voor de 10 km.
  12. alexander79

    alexander79 Well-Known Member

    Zo snel kan het gaan. Wijfje heeft het inderdaad dit seizoen niet, dan kun je beter iemand kiezen die wel in de vorm is.. en uiteindelijk moet Schouten het toch doen. Als Blondin niet weer iemand opdracht gaat geven om Schouten vast te houden of whatever, dan moet het wel goedkomen.
  13. strawbale

    strawbale Well-Known Member

    Zo te zien kan volgende week in Heerenveen het dak er juist af
    Koen vindt dit leuk.
  14. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Op de 5km reed van der Poel al volle bak en dan nog wint een doortrainende Roest met 2.4 sec. Dus die is normaal gesproken echt wel voor Roest. Op de 10 km kan het nog best heel spannend worden gezien Thialf na het breken van het baanrecord van Wüst op de 3km weer sneller (richting de 1%??) is geworden.
  15. proeme

    proeme Well-Known Member

    als fan van Wijfje vind ik dat inderdaad stom

    Als neutrale toeschouwer is het me om het even.
    Elina en Koen vinden dit leuk.
  16. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Met deze voorspelling komen er zeker geen wereldrecords.

    Voorspelling_luchtdruk_WKafstanden.jpg
    Duif en strawbale vinden dit leuk.
  17. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    En dan valt dit nog mee, want gisteravond stond er 1056 hPa (!!!) op zondag. Dat is ver, ver boven het record van 1050. Die voorspelling is dus weer teruggetrokken.

    Edit: nu toch 1048 voor zondag. Als Nils met zulke luchtdruk een wereldrecord rijdt, dan eet ik hoogstpersoonlijk een Ikeastoel op.
    Laatst bewerkt: 6 feb 2021
    mi vindt dit leuk.
  18. proeme

    proeme Well-Known Member

    nu ga ik nog harder Nils aanmoedigen. En ik verwacht van jou beelden van het stoel-eten op Youtube
    EenBrabander vindt dit leuk.
  19. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Wat een diepvrieskou. Ik denk dat Van der Poel zich hier wel thuis gaat voelen. ;)

    En ik denk dat Nils nog wel harder kan dan die 6.08. Dat weet Patrick ook en juist als het om de knikkers gaat laat hij nog wel eens een steekje vallen. Misschien wordt die 5 kilometer wel spannender dan we denken.
  20. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

Deel Deze Pagina