Wedstrijden december 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 4 dec 2020.

  1. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Kansloze actie als het ook op TV komt.
  2. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

  3. Asterisk

    Asterisk Well-Known Member

    Bergsma, Roest, Roemjantsev, Semerikov, Ghiotto, Tumolero, Ichinohe, Tsuchiya, Pedersen, Engebraten, Swings, Michael, Fish, Bloemen, van der Poel, Beckert, Mann, Loubineaud

    Een deelnemersveld van 16 op de 10 zou makkelijk kunnen op de OS, zeker als je gewoon weer naar 3 deelnemers per land gaat zou je dan bijna niemand nodig hebben met een PR boven de 13 minuten (enkele jonge talenten in bovenstaande lijst moeten in staat worden geacht op korte termijn redelijke stappen te zetten).
    Laatst bewerkt: 13 dec 2020
    G1ant vindt dit leuk.
  4. VorstM

    VorstM Well-Known Member

    Ja, maar dan zou je een leuke race hebben over meerdere uren en de ISU heeft liever 4 minuten onfilmbaar slecht vermaak van bijvoorbeeld de Team Sprint.
    Eagle en Duif vinden dit leuk.
  5. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Dit laat in ieder geval zien dat de schaatsers het zelf een erg leuke afstand vinden, en dat is erg belangrijk voor de toekomst van de afstand.
    G1ant vindt dit leuk.
  6. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Ik vind het wel jammer dat men in Nederland niet zo nu en dan een trainingswedstrijd doet op de 10km. Enkele jaren geleden zag je dat nog weleens gebeuren en zeker deze wedstrijdloze periode was er perfect voor geweest. Een hoop stayers, die via de 5km weinig kans hebben zich te plaatsen voor de 10km op een toernooi zouden zich zo vaker kunnen verbeteren om evt. sterke VANTAGE tijden te rijden. Een pure 10km specialist die niet onder de 6.25 kan komen heeft tegenwoordig al bijna geen kans meer om de 10km te halen op een toernooi gezien het geringe aantal ritten. Zonde dat de afstand ook in Nederland zo weinig wordt gereden.
    G1ant en proeme vinden dit leuk.
  7. gerardg

    gerardg Member

    "
    Het is een opmerkelijk figuur, die Nils. Nadat hij een veelbelovende junior was, stopte hij in 2015 met schaatsen. In 2016 kwam hij terug zodat hij een paar Zweedse records kon rijden en op de Olympische Spelen van 2018 kon schitteren. Dat leverde een 14e plaats op. Naderhand won hij die 10km op het WK allround in een rit tegen foutewisselkampioen Semerikov waarbij hij net na de eindstreep viel. Dat was meteen het einde van zijn tweede schaatsleven. Daarna ging hij het leger in, oefende hij zijn hobby van parachutespringen uit en deze zomer fietste hij door heel Zweden, wat een megalomane conditietraining was. Alsof dat nog niet genoeg was, rende hij ook 171km binnen 24 uur.*
    "

    Niels is vorig seizoen 19/20 wel actief geweest op het ijs. Hij deed in november 2019 mee aan een nationale wedstrijd in Trollhattan (geen bijzondere resultaten), maar uit de deze week gepubliceerde Communication no. 2359 van de ISU met de beste nationale resultatenover het vorige seizoen blijkt dat hij ook heeft 'geshorttracked'. Op de 3.000 m was hij zelfs de beste Zweed van het seizoen: https://www.isu.org/inside-isu/isu-communications/communications/25281-isu-communication-2359/file
  8. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Zijn we al bijgekomen van de tijd van Nils van der Poel? Misschien nog niet. Toch wil ik nog heel even kijken naar het schaatsnieuws en de tijden uit andere landen.

    Noorwegen (Stavanger)
    Dames
    Julie Nistad Samsonsen heeft zich geplaatst voor het EK sprint met vrij erbarmelijke tijden. Het is vooral tragisch dat de winnende tijd op de 1000 meter 1:21 is. Bij het allrounden gaan de verwachte drie namen, Njåtun, Wiklund en Haugen, en dus niet de outsider Fjellanger Bøhm. Wiklund reed 2:00 en 4:13, Njåtun 2:01 en 4:18. Deze tijden zijn een stuk langzamer dan eerder dit seizoen. Njåtun zette in Hamar al 1:58 op de klok en Wiklund reed 4:09 en 4:10, de twee snelste 3 kilometers van een Noorse vrouw ooit in Stavanger, voor wat het waard is.
    Heren
    Als Magnussen ziek is, is het Lorentzen en dan heel lang niks. Henrik Fagerli "de niet-vallende" Rukke heeft helaas een flinke terugval gekend. 35.2, 35.4 en 1:10.1 zijn absoluut geen goede tijden van Lorentzen. Maar als niemand goede tijden rijdt, ligt dat dan aan hem of aan het ijs?
    De grootste spanning was er bij de heren allrounders. Het klassementje over de 1500 meter en de 5km werd gewonnen door Hallgeir Engebråten, die bovendien de 5km won in een PR van 6:24.33. Johansson won de 1500 meter in 1:47.01. Pedersen werd twee op kleine afstand tweede. Eervolle vermeldingen zijn er voor de junioren Kongshaug (1:47/6:34) en Eitrem (1:50/6:41) die op beide afstanden PR's rijden.
    Toch vallen deze tijden niet te rijmen met de 3 kilometers van een tijdje terug (3:41/3:41/3:43). Pedersen reed vorige week een 3:44 en dat past een stuk beter bij deze tijden. Ik denk dat in Stavanger de omstandigheden een stuk ongunstiger zijn dan een maand geleden. Dat Engebråten desondanks een PR rijdt op de 5km, is erg goed. Pedersen is dus nog niet op zijn niveau.

    Amerika (Milwaukee)
    Twee B-junioren stelen de show in Milwaukee. Jonathan Tobon rijdt 37.13 en 3:55,41, Jordan Stolz rijdt de zo mogelijk nog veel indrukwekkendere combinatie van 35.74 en 6:43.84. Daarmee rijdt hij zelfs twee PR's uit SLC aan flarden! Met die tijden zou hij na dag 1 van het NK allround op plek 8 hebben gestaan, tussen de jongelingen Snellink en Slotegraaf. Maar deze Stolz is dus nóg een paar jaar jonger. Hij is slechts 16 jaar. Amerika lijkt echt over een groot nieuw talent te beschikken. Hoe zijn carrière gaat lopen, is afwachten. Maar deze tijden zijn zonder meer indrukwekkend. Hij koppelt een geweldige 500 meter aan een behoorlijke 5km. Als B-junior waren alleen Yanzhe Li, Yang Yang, Kaibo Hou en Stefan Westenbroek sneller over 500 meter. Die Chinezen deden dat overigens allemaal in Ürümqi.

    Rusland (Chelyabinsk)
    Als de Russische top in Chelyabinsk neerstrijkt, verwacht ik wat baanrecords. Maar die komen er niet. Golikova rijdt 38.31 en 1:17.04 en wint daarmee de sprintafstanden, Lalenkova wint de langere afstanden in 1:59 en 4:08 (Vorona deed niet mee). Niet indrukwekkend, maar gelukkig wel een stuk sneller dan in Noorwegen ...
    In het nationale veld keerde Kulizhnikov terug, met 35.25 en 1:09.48. De 1000 meter won hij, op de 500 werd hij net verslagen door Murashov (35.15). Beliaev won in 1:49 een 1500 meter waaraan ook Trofimov meedeed. Die verloor de 5km op een luttele honderdste aan Semerikov: 6:25.78 om 6:25.79.
    Eelco en Duif vinden dit leuk.
  9. TdH

    TdH Member

    Sterke tijden van Krol en Otterspeer op de 500m. PR voor Krol 34.97 en Thialf PR voor Otterspeer 34.65 (ronde 24.75). (Bron: Instagram Jumbo)
  10. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

    Ronald Mulder 34.55
    Dai Dai Ntab 34.65
    Hein Otterspeer 34.65 (rondje 24.7)
    Kai Verbij 34.90
    Thomas Krol 34.97

    Bron: Twitter Robbert de Rijk
    Duif en Marcel Vos vinden dit leuk.
  11. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Over het ijs hoeven we het niet meer te hebben:
    ROEST 3:35.26
    KRAMER 3:35.93



    De Goudsche Doorloper, Elina, Duif en 2 anderen vinden dit leuk.
  12. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Geldt deze tijd eigenlijk als officieel NR? Ik zou zeggen van niet, omdat het een oefensessie is.
  13. Elina

    Elina Well-Known Member

    En in kwartetstart en deze wedstrijd heeft nooit plaatsgevonden...
  14. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Swings ook onder het oude baanrecord van Kramer. Huizinga een PR van 3.40.


    De schaatsers aankomende dinsdag in de Telegraaf: ''De ijskwaliteit is ronduit matig. Met kundige ijsmeesters aan de knoppen hadden we inmiddels wel een keer onder de 3.30 gereden!''
  15. Sasha_Krotov

    Sasha_Krotov Active Member

  16. EenBrabander

    EenBrabander Well-Known Member

    Wat reed Swings dan? Overigens reed Swings vorige week een 5km. Is daar al een tijd van bekend?

    Krol reed zijn eerste 34'er ooit. Swings een officieus NR. Otterspeer zijn beste Thialftijd ooit. Ronald Mulder zijn op een na beste.

    Zowel op de 500m mannen als natuurlijk op de 3km mannen de snelste wereldseizoentijd.
  17. Lorca

    Lorca Well-Known Member

    Swings in 3.36,98 volgens Robbert de Rijk.
  18. De Goudsche Doorloper

    De Goudsche Doorloper Well-Known Member

    Ik vind het meest verbazingwekkende nog wel dat Sven slechts een halve seconde achter Patrick finisht. :eek:
    De Keizer en Marcel Vos vinden dit leuk.
  19. Yuskov

    Yuskov Well-Known Member

    Sterk optreden wederom van Mulder. Moet toch pijnlijk zijn voor Ntab en Verbij om er weer afgereden te worden. Die twee stagneren in hun ontwikkeling en de overstap naar Jumbo heeft de eerste weken nog niet veel opgeleverd.
  20. SprintMaster

    SprintMaster aangepast Medewerker

Deel Deze Pagina