Daikin NK sprint, 28 en 29 november 2020

Discussie in 'Lange baan' gestart door Lorca, 12 nov 2020.

  1. chicagodude

    chicagodude Well-Known Member

    Kan me niet aan de indruk onttrekken dat Kok nog niet weet hoe goed ze eigenlijk is, en dat haar 1000 gisteren wel eens een flinke prikkel kan geven nu ze weet dat ze ook daarop misschien wel heel snel wereldtijden kan gaan rijden.
  2. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Dat vrouwensprinten belooft inderdaad een hele leuke toekomst, zoals al gezegt in de uitzending, zo jong nog allemaal waar nog zoveel groei in zit. Zien we Sanneke de Neeling ooit ook nog eens meedoen?
  3. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Nou ja, daar zorgt Leerdam natuurlijk zelf ook wel voor door de foto's en video's wat ze op haar social media pagina plaatst. Ze krijgt niet alleen aandacht van schaatsliefhebbers, haar bereik is veel groter. Ze heeft niet voor niks zoveel meer volgers dan welke andere NL schaatser dan ook.

    Kok is een super lieve sympathieke meid, maar (en begrijp me nu niet verkeerd, want dit is geen aanval op haar!), is voor de buitenwereld toch iets minder interessant. Een beetje zoals Esmee Visser. Je bent toch ook wel types zoals Leerdam, Nuis etc in de sport nodig.

    Maar goed, uiteindelijk moet je het op de baan natuurlijk laten zien en dat doet Kok zeker. Ze maakt grote stappen.
  4. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Of ze arrogant is is lastig te zeggen, arrogantie en zelfverzekerdheid liggen soms erg dicht bij elkaar en dat zij chagrijnig voor de camera staat als het niet loopt zoals het zou moeten is niet vreemd voor een topsporter die altijd voor de winst wil gaan, emoties kan ik juist wel waarderen bij een interview, beter dan die door media getrainde riedeltjes die sommigen afspelen.
    Het is voornamelijk de (over)exposure/divagedrag van haar (en Koen) die het bij mij verpesten maar die dat zal de jongeren dan weer wel aanspreken, wat meteen aangeeft dat ik al een oude lul geworden ben. :D
    Verder is ze wel een wereldtopper, ondanks hoe je over haar als persoon denkt, iets wat je ook echt moet scheiden van elkaar.
    G1ant en Koen vinden dit leuk.
  5. JohnZero

    JohnZero Well-Known Member

    Mee eens.
  6. sysya

    sysya Well-Known Member

    Is het gemeen als ik zeg dat ik die jongeren helemaal niet in de sport wil hebben? Ik heb nog liever dat schaatsen zo blijft als het nu is dan dat alle fanboys van Jutta volgend jaar naast mij in Thialf zitten.

    Dat fangedoe op zich is niet eens erg, er zullen vast ook mensen bestaan die een poster van Sven Kramer op hun slaapkamer hadden hangen, maar het gegeil op Jutta is wel echt next level.
    EenBrabander vindt dit leuk.
  7. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Ik hoop echt dat weer een lies-blessure niet het einde van zijn carrière is.
  8. Mcat

    Mcat Well-Known Member

    Voordeel dat er geen publiek in Thialf mocht zijn was wel dat we nu alles te zien kregen. Nadeel was dat ik nu wel analyses kreeg te horen en minstens 3x deelgenoot gemaakt werd van de amandeloperatie van Ronald Mulder. Ronald Mulder die zijn pechseizoen dit seizoen verlengd zag met een dramatische wissel en een nieuwe blessure.

    Het damessprinten werd gedomineerd door de jonge garde. Mooi om te zien hoe deze jongeren presteren en goed de aansluiting hebben gevonden.

    De Herensprint vond ik helaas wat tegenvallen. Gelukkig gaf Hein het toernooi veel glans. Eerlijk gezegd had ik Hein niet als podium kandidaat gezien. Van Krol had ik meer verwacht en Ronald Mulder heeft laten zien dat hjj met zijn 500m nog steeds bij de top hoort.
  9. ChefSpijker

    ChefSpijker Well-Known Member

    Wees niet bang, die 'fans' ga je heus niet in het stadion zien. Maar het zorgt er wel voor dat er meer sponsoren interesse krijgen in de sport en dus meer schaatsers de sport als hun werk kunnen beoefenen. En daarmee het niveau weer omhoog gaat. Voor die sponsoren is het aantal kliks op een foto op Insta of de air time op tv een stuk interessanter dan wie er in het stadion zitten.

    Maar dit is wel precies het anti-Jutta-sentiment waar ik het gister over had. Denk je zo ook over Beune trouwens? Misschien moet je eens kijken wat voor foto's die op internet plaatst ;) En reken maar dat er ook genoeg dames op die manier 'fan' waren of nog zijn van Kramer, Nuis en Verweij. Alleen in hun prime speelde social media nog niet zo'n grote rol. Dus kreeg je er wellicht minder van mee.
    Duif en Bastiaan83 vinden dit leuk.
  10. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Voor elke hoop 'dat soort jongeren' zitten er ook een paar bij die echte schaatsfans in plaats van alleen maar Jutta-fans worden. Buiten dat moet de schaatssport toch ergens nieuwe fans vandaan halen want de oude zijn er niet voor altijd. Social media is tegenwoordig heel erg belangrijk om nieuwe mensen te bereiken en het schaatsen zal daar ook aan moeten. Het schaatsen zal blijven evolueren en dat kun je goed of slecht vinden, maar het gaat toch gebeuren.
    JohnZero, chicagodude, Duif en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  11. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik heb nooit de gekte voor Kramer gezien als nu voor Leerdam. Kan mij ook niet herinneren dat Kramer bij een talkshow werd neergezet als hij niks gepresteerd had. Beune heb ik minder last van omdat ze door commentatoren niet vaker genoemd wordt dan Kramer, Ter Mors en Wust bij elkaar
  12. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Leerdam heeft het NK gewonnen met geweldige tijden en heeft reuring vanwege de nieuwe ploeg. Ter Mors, Kramer, en Wust hebben dit seizoen nog niet echt bijzonder gereden, en zeker de afgelopen twee weekenden niet (Kramer heeft uberhaupt niet gereden). Leerdam rijdt erg goed, heeft zeer goede tijden, en kennelijk een bijzondere techniek. Het is logisch dat over haar veel gepraat wordt.
    proeme en Bastiaan83 vinden dit leuk.
  13. sysya

    sysya Well-Known Member

    Ik had het nou niet perse over dit weekend....
  14. Bastiaan83

    Bastiaan83 Well-Known Member

    Mee eens. Ja Leerdam krijgt ook om een andere reden aandacht, maar laten we vooral niet voorbij gaan aan het feit dat Leerdam al een langere tijd goed presteert. Dus ze verdiend de aandacht ook gewoon. Daar zorgt ze zelf voor. Ze is een spraakmakend type, en wat je er ook van vindt, ze zorgt voor aandacht voor de schaatssport. Je hoeft maar naar haar vele aantal volgers op social media te kijken. Door haar komt een nieuwe groep nu ook in aanraking met de schaatssport, lijkt me alleen maar positief.

    En Beune. Ja die staat helaas toch nog vooral bekend als de vriendin van.. Qua prestaties weet ze de stap die Leerdam wel heeft gemaakt, niet te maken. Dus het is logisch dat die minder wordt genoemd. Je kunt een mooi koppie hebben, maar uiteindelijk moet je het ook een keer echt in resultaten laten zien. En dat doet Leerdam wel gewoon.

    Kramer en Wust zijn grote namen met een lange lijst aan titels. Maar tegenwoordig presteert Leerdam beter, dan is het toch niet meer dan logisch dat ze veel wordt genoemd? En het is ook afhankelijk van de type persoon, Kramer is sowieso niet een type die je graag in talkshows of programma's ziet verschijnen. Leerdam wel, Nuis bijvoorbeeld ook.
  15. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Leerdam maakt het idd gewoon waar en verdient dus die dubbele aandacht, het legt bij haar anders dan bijvoorbeeld Puck Moonen op 2 wielen, die presteert geen reet
  16. alexlondon

    alexlondon Active Member

    Wat een genot om naar Mark Tuitert te kijken en luisteren ipv Rintje en Erben. Zoveel relaxter, met veel informatie en interesse. Rintje weet echt te weinig van het damesschaatsen. En hoe ze Jorien ter Mors neergehaald hebben vorige week was gewoon geen stijl.
    chicagodude en Duif vinden dit leuk.
  17. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Ja, Tuiters is wel ok, Gerritsen hoeft dan weer niet voor mij
    RodyTur10 vindt dit leuk.
  18. Koen

    Koen Well-Known Member

    helemaal met je eens, Mark echt genot om er bij te hebben. Annette dan weer niet. vind haar negatief. vroeger met schaatsen fan, maar doe maar bij Mark iemand anders.
  19. PietjeBell

    PietjeBell Active Member

    Precies het gevoel wat ik ook bij Annette heb ja, heel negatief over van alles en nog wat. Zo'n typisch persoon die moeite heeft om positief te zijn over anderen omdat men onzeker is en het gevaar dan dreigt dat je eigen prestaties niets meer voorstellen. Lijkt me een heel vervelend sarcastische meid, heb dat geleidelijk aan ook gekregen bij Antoinette de Jong
  20. Marcel Vos

    Marcel Vos Well-Known Member

    Ik vind Tuitert en Ritsma de beste combinatie van analisten. Ik denk dat ik Dione iets beter vind als host, maar Henry is ook prima.
    Groetjes, Eelco, Koen en 1 andere persoon vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina